mindviruz Skrevet 23. januar 2013 Skrevet 23. januar 2013 Hei. Jeg trenger tips til ett bra kjelesett med non-stick belegg. Jeg synes pannekakene er mye lettere å snu med non-stick belegg. De bør være av aluminium eller titan for vekten sin del. De kommer til å bli brukt aller mest på primus, kanskje noe på bål. Men jeg har noen gamle alu-kjeler jeg kan "besudle" på bålet. -Jeg ønsker ett kjelesett med en kjele som rommer rundt 2 liter. -Så vil jeg ha en stekepanne som fungerer som lokk til denne. -De bør ha ett løst, eller sammenleggbart kjelehåndtak. -Non stick belegg. Ihvertfall i stekepannen. Denne kombinasjonen synes jeg fungerer bra til alt fra kaffekoking, steking av fisk og tilberedning av gryterett. Dessuten passer primusen min (msr simmerlite) inni en 2-liters kjele sammen med fyrstikker, kjelehåndtak, zalo, gryteskrubb, tennstål, varmereflektor og reservedeler til primusen. Veldig praktisk å pakke alt ned i kjelen. Jeg har funnet ett som kan duge hittil, hos magasinet: http://www.magasinet.no/display.aspx?menuid=343&prodid=4415 Vet ikke helt hvordan stekepannen og kjelene passer sammen, men jeg tror de burde fungere sammen som kjele og lokk. Siter
gjranhansen Skrevet 23. januar 2013 Skrevet 23. januar 2013 Optimus har et bra kjelesett, jeg synes i allefall det passer til mitt bruk, en vannkjele, en non stick kjele og en non stick stekepanne. her er link http://www.xxl.no/Root/Tur-og-villmarksliv/Kj%C3%B8kken-og-mat/Kjeler-og-bestikk/Kjelesett-Terra/p/1031720_1_Style Siter
+Henrik Skrevet 23. januar 2013 Skrevet 23. januar 2013 Optimus har et bra kjelesett, jeg synes i allefall det passer til mitt bruk, en vannkjele, en non stick kjele og en non stick stekepanne. her er link http://www.xxl.no/Ro...1031720_1_Style Støtter dette forslaget fullt ut. Kjempe greit. Stekepanna og den minste kjelen har et non-stick belegg, mens den største kjelen med varmespreder igrunn egner seg best til å koke vann. Stekepanna egner seg fint som lokk til begge kjelene. Har dette kjelesettet selv. Siter
REs Skrevet 24. januar 2013 Skrevet 24. januar 2013 Bare vær oppmerksom på at dette belegget ryker fort hvis du er litt uforsiktig med varmen. Glemmer du panna på primusen et øyeblikk så kan det være gjort, og så må du ikke bruke kniven som rørepinne eller stekespade. Bare tre eller plastredskaper. Jeg hadde en stekepanne fra Trangia med non stick belegg og den varte en sesong. Jeg har en liten støpejernspanne til pannekaker når jeg er på dagsturer etc. Dette er den beste panna jeg har hatt, men denne er litt for tung til å ta med i sekken på lengre turer. Siter
mindviruz Skrevet 24. januar 2013 Forfatter Skrevet 24. januar 2013 Støtter dette forslaget fullt ut. Kjempe greit. Stekepanna og den minste kjelen har et non-stick belegg, mens den største kjelen med varmespreder igrunn egner seg best til å koke vann. Stekepanna egner seg fint som lokk til begge kjelene. Har dette kjelesettet selv. 1,7 liter er litt i minste laget tror jeg. Men ellers takk Siter
mindviruz Skrevet 24. januar 2013 Forfatter Skrevet 24. januar 2013 Bare vær oppmerksom på at dette belegget ryker fort hvis du er litt uforsiktig med varmen. Glemmer du panna på primusen et øyeblikk så kan det være gjort, og så må du ikke bruke kniven som rørepinne eller stekespade. Bare tre eller plastredskaper. Jeg hadde en stekepanne fra Trangia med non stick belegg og den varte en sesong. Jeg har en liten støpejernspanne til pannekaker når jeg er på dagsturer etc. Dette er den beste panna jeg har hatt, men denne er litt for tung til å ta med i sekken på lengre turer. Slik er det jo alltid med teflon/non stick. Det er enkelt å løfte pannen vekk når den er tom, og bruke en stekespade i plast. Siter
judas Skrevet 24. januar 2013 Skrevet 24. januar 2013 Jeg er ingen utstyrshore, men kjeler og pannen liker jeg at er oppe å stå. Sjekk ut MSR. Skilletpanna er veldig fin. Når du har funnet det du synes passer deg, sjekker du ebay. Altså,uansett msr eller ikke. Mange latterlige gode tilbud på slikt der som oftest. http://cascadedesigns.com/en/msr/cookware/category Siter
Koppen Skrevet 24. januar 2013 Skrevet 24. januar 2013 Bare husk at anodisering (eloksering) ikke er et non-stickbelegg (forsåvidt ikke et belegg i det hele tatt, men et oksidsjikt som er itegrert i selve metallet. Praktisk talt en elektrolytisk fremskyndet oksideringsprosess). Tror også ofte begrepene hard og kald misbrukes litt, akkurat som det meste av alu refereres til som "flyaluminium" siden det høres så fantastisk ut. Tipper ekstrudert aluminium rundt 6061-kvalitet er klodens mest solgte. Som en kuriositet kan det jo nevnes at jeg har en Trangiapanne fra et sett kjøpt da de kom med teflonbelegg (tipper midten/slutten av 80-tallet) som riktignok er slitt her og der, men det hverken flasser eller har sprukket opp. Den er temmelig godt brukt. Hjemme har jeg en for mange kjent stekepanne som kommer fra Ikea og heter "Staika" om jeg ikke husker feil. Den har vært i bruk ss annenhver dag i noen år på høy varme og er like fin. Mener den kostet rundt 25 kroner Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.