Jump to content

judas

Aktiv medlem
 • Posts

  174
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by judas

 1. Hvem snakker om vektsparing i det omfanget på et telt som skal tåle full storm? Det er jo helt feil fokus:) Men det er vel en del som har totalt overkill telt ift bruken. Jeg tro også de ringenes funksjon varierer fra modell til modell. VE25 har slike ringer, og jeg tror det er verdens mest vindstabile telt.
 2. Bra svar. For egen del tenker , og praktiserer jeg at bardunene skal trekke teltet NED på bakken, mao rett ned i snøen/bakken/lavest mulig.
 3. Har foreløpig ikke opplevd at telt har blåst bort for meg. Som vintertelt/telt for mye vind hadde jeg et VE25 før. Det var ikke så mye å tenke på , teltduken blafret omtrent ikke i sterk vind. Nå har jeg handla et brukt Svalbard High 3 Camp som står ute i hagen her som vi sitter og ser på mens vi spiser middag. Idag. Det blåser 10-12 ms akkurat nå og teltet står fint det, men jeg ser jo at stenger og slik bøyer seg. ...så hva er optimal bardunering på et telt? Sikter man alle inn mot midten eller hva? Finnes det en fasit på det?
 4. judas

  judas

 5. Slutta å gå. Jeg synes det er latterlig at man skal betale inngangspenger for å få tilgang til aktører som vil ha pengene i lomma di.
 6. Jeg har prøvd det meste på min Paris, men i fjor ble jeg drittlei av alt rallemikket og kjøpte et skikkelig drag på Finn.no. Det har jeg ikke angret på.
 7. Ligger et Ringstind på finn.
 8. Liggelengde drar opp på Jannu. At man ligger sidelengs i Helsport er en stor fordel synes jeg. Mye enklere å utføre operasjoner i fortelt mens man ligger i posen f.eks. I tillegg brattere vegger i fortelt gjør mye med plassen/følelsen av plass i forteltet. Helsport er tyngre og koster ca 4500 i Norge. Hilleberg koster godt over 7000,- Ingen har noensinne greid å forklare meg hvorfor man må betale så mye mer for Hilleberg. For så mye bedre er det ikke. Kjøper du Helsporten har du 2500,- å bruke til andre ting. Feks er du halvveis til en to kilos dunpose med komftemp ned til -25 ca. ...om det er vekten som teller:) ...kun mine meninger:)
 9. Jeg og. Var innom der for å plukke opp ei børse. Gikk på tidenes dunsmell. Var for billig til å ikke kjøpe. Og jeg som ikke skulle ha dunjakke:(
 10. Spør du meg, er det snarere omvendt.
 11. TNF VE 25, Varanger 8-10. Fjellduk. Keep it simple.
 12. Allroundbrukt ? Arcteryx Theta SV. Samme gode kvalitet som Norrøna hadde for ti år siden. Dobbelt så mange sting pr. tomme som alle andre fabrikanter. Kraftig ytterstoff. Ikke snølås... Jeg vil si, med unntak av Lofoten, så er de du har sett deg ut veldig ski-spesifikke.
 13. Du får hilse fra Joachim 90-91 da:)
 14. Du bør definitivt ta kontakt med Hallgeir Hansen i Sandane om du trenger noe hjelp til prosjektet ditt.
 15. Jeg kan slå et slag for Dragonfly. Har brukt min fra 20 pluss til godt under 30 minus. Den kan stilles meget nøyaktig på flammen og kan brenne med meget lav flamme. Jeg har kun brukt bensin på min, Og den har aldri vært åpnet. Den er nå 10 år. Meget stødig. Minusene er her som andre MSR: Kort drivstoffslange. Men på denne er det egentlig ikke noe problem. Brenneren varmer ikke ikke opp flaska. Og så bråker den som en F-16. Jeg synes for min del det bare er koselig. Lettere å høre om det er fusk eller annet tull og.
 16. Bora 95. Er veldig opptatt av å ha én ting som kan brukes til alt, derfor så stor. På korte turer slurver jeg litt med klespakkinga så jeg for opp volumet såpass at sekken sitter bra på ryggen. I tillegg har sekken gode kompreimer. Til dagsturer har jeg selvsagt en liten 30 liters ski/sykkel/skole/dagstursekk i tillegg.
 17. Du vil jo få et annen trøkk over skien med en 75mm binding. Sålen vil jo være med å presse skia ned når du løfter hælen. ...Crispi Svartisen ser jo interessant ut. Om den ikke er for stiv da. Ellers skjønner jeg ikke at ingen har laga en BCstøver med mulighet for kabel/Kandahar oppsett i tillegg til tåbindingen noe ala Voilé 3pin.
 18. Har fortsatt 75mm. Nansen med Voilé 3 pin cable. Vurderer å gå over på Amundsen, BC Magnum da jeg kunne tenke meg litt bedre smørelomme og at det ikke blir så mye "fjelltelemark" som før. Hvordan er stabiliteten i forhold? Svingegenskaper? Jeg innbiller med at BC støvler er bedre å gå med i leir siden de mangler nebbet?
 19. Jeg bruker en Fiskars sag. Bladet trekkes inn i skaftet og med den har jeg saget ned trær opptil 20cm uten alt for store problemer. Anbefales. Lett er den og.
 20. Tror det går fint. Prøv deg fram. Kjøp en lykt og se hva du synes. Om du ikke har mye erfaring med disse lyktene vil du bli overveldet av lysstyrken uansett:) Geminilyktene får mye skryt!
 21. Kjøpte en selv. Poster erfaringene etterhvert. Noen som vet hvem som selger 8mm pellets?
 22. Jeg vil tro det kommer ganske likt ut. BAD er ei håndbrygget kvalitetslykt. MS er masseprodusert. 872 lykta er fin den altså. Hadde to slike før til stisykling ,en på styret og en på hodet. I snø vil den jo og virke kraftigere, jeg har nesten bare brukt dem i kullsvart høstmørke.
 23. Hvordan mener du de er et dårlig valg for deg?
 24. Nei det lyser mye dårligere. Oppgitte lumens på MS er teoretiske, og BAD er lumens som er målt i virkeligheten. Da er nok 880 er bedre alternativ. Den vil nok kanskje funke å jogge med og.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy