Jump to content
IGNORED

Lade kamerabatterier på Hardangervidda i desember


Perpålsa
 Share

Recommended Posts

Jeg og en kompis tenker å tilbringe tre-fire uker på et hittill ubestemt område på Hardangervidda i månedsskiftet desember/januar, og turen skal som seg hør og bør fotodokumenteres.. Så.. Jeg lurer ganske enkelt på om noen har forslag til hvordan jeg kan holde mitt Nikon D80 operativt hele denne perioden? Har ikke helt trua på å få nok effekt ut av det lille solcellepanelet mitt under forholdene vi må forvente der oppe på den årstiden. Er det for eksempel mulig å få lade det på en turisthytte, eller finnes det en annen god løsning?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en slik til mobiler etc på tur http://dx.com/p/6000mah-rechargeable-external-battery-pack-with-cellphone-adapters-blue-54010

Vet ikke hvordan det fungerer på kamera. De har og andre modeller med større kapasitet. Veldig fornøyd med den jeg har så langt. Bygget i metall så den er solid.

Alternativ har de batterier til de fleste kamera for en veldig bilig penge. Kan jo kjøpe opp en del ekstra som du lader opp på forhånd. http://dx.com/c/cameras-photo-video-1599/batteries-chargers-1501

Link to comment
Share on other sites

På ebay starter prisen på $7 inkl frakt for batteri til kameraet ditt.

Husk at noen av de uorginale har lavere kapasitet, mens noen har høyere kapasitet enn originalbatteri.

Variasjonene er oppgitt i beskrivelsen så det burde være enkelt å finne et greit batteri.

Styr unna dealextreme, der er det dyrere priser og dårligere kundeservice.

Link to comment
Share on other sites

Eg ville satse på å ta med meg mange nok batteri. Det kostar litt, men det kostar masse om ein skal kjøpe solcellepanel som fungerer godt nok i mitdvinterssola også. Vektmessig er det nok også fordelaktig med nokre batteri i forhold til masse ladegreier. Har du med deg ein 12V-lader, har du moglegheit til å lade dersom du kjem på ei turisthytte med 12V, men ikkje rekn med dette dersom du ikkje veit sikkert at ei bestemt hytte har det.

Vidare er det fornuftig å ikkje sløse med straumen du har i batteria. Finn ut kor mykje batteri du treng for å fylle dei minnekorta du har med deg, og hald reknskap på kor lenge kvart batteri skal halde, og kor mykje batteri du har brukt, slik at du heile tida veit korleis du ligg ann. For å få mest mogleg ut av batteriet, må batteriet haldast varmt i ei lomme innanfor kleda innimellom fotograferinga.

Og hugs å ta med eit godt stativ.

Link to comment
Share on other sites

vet ikke om du er noe "bål" person eller hvordan du har tenkt og gjøre det med fyring osv når du er på turen (eller om det er lov der du skal) men er en del artig arternativer her

https://www.thepowerpot.com/ står den lader 5wat på 5v eller 1amp det er jo i teorien det samme som en tlf får når den lader så den skal jo da ca lade den like fort som du lader tlf hjemme (eller det andre du lader på usb)

er noe greier her og :)http://theepicenter.com/power_sources_generators_and_batteries.html

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bpekzkJ1Rhs

jeg har ikke slik men må si det frister,min erfaring med solcelle er att man må ha stooor solcelle får og få noe effekt og er man på korte turre tar det mindre plass/vekt og ha med ekstra batterier

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Litiumbatteri som dei orginale har betydeleg høgare energitettheit enn vanlege AA-batteri, altså meir straum for like tunge batteri. I tillegg veg batterigrepet ein del. Eit batterigrep og AA-batteri er rett og slett ein unødig tung løysing på problemet. Og skal ein på tur i fleire veker, er i alle fall eg, oppteken av å spare vekt der eg kan spare vekt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy