Jump to content

Fersk i Alta, hvor skal jeg gå for å fiske?


TorKokken

Recommended Posts

Heisann!

Flytter til Alta i januar 2012 å er interisert å finne ut hvor er mulighetene for å få fiske litt? Er vant med fjell ørret fra nord norge å den siste tiden med litt av vært rundt omkring Stockholm. Elsker å fiske ørret men alt er ønskelig, helst ferskvann

Mvh

Tor erik A.

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Altaelva skal være bra har jeg hørt:) Det ligger flere vann på fjella mellom Alta og Stabbursdalen, her er gode muligheter. Stabburselva og tilhørende vann er jo kjente som gode områder. Du får spør de lokale, da får du sikkert bedre svar enn jeg kan gi... Lykke til.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Alta-området bugner over av fiskevann. Fordelen din med å være ørretfisker, er at ørret ikke har noen status i Alta. Der er det laks som gjelder! Derfor får du stor grad gå i fred når du peiler deg ut fiskevann. Har et tips: Kjør oppover Tverrelvdalen. Orienter deg i kartet. Her ligger flere mindre vann på begge sider av dalen, hvor det både går røslig ørret og røye. I tillegg er Tverrelva en fantastisk bra ørretelv. I de nedre deler av elva kan du få smålaks og annen blankfisk samt stor vanlig brunørret. I de øvre deler av elva (områdene rundt skiferbruddene, ovenfor og nedenfor) er fantastisk for markfiske etter steikfisk (opp i halvkilos størrelse)

Link to comment
Share on other sites

Eibyelva har mange fine fiskesteder på sommerstid. Ellers så er det mange muligheter på vidda, enten ved å kjøre mot Kautokeino, eller opp Storelvdalen mot Gargia/Bæskades, eller som nevnt via Tverrelvdalen/Stilla. Også er det jo flere fiskevann mellom Kvenvik og Eiby.

At ingen i Alta bryr seg som ørret er vel en sannhet med modifikasjoner, slekta mi (og de vi omgås) fisker mye i vann både vinter og sommer, men hvor de fisker er vel vanskelig å få ut fra de. Det går mye i "hemmeligvannet" ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy