Gå til innhold
Kikut

Helsport Rondane Light 3 eller Fjellheimen 3. Erfaringer?

Anbefalte innlegg

Telt er VANSKELIG å finne ut av. Jeg har knotet frem og tilbake i over en måned mtp bruksområde og hva jeg egentlig har bruk for.

Selv om jeg av og til drar på soloturer mener jeg det enn så lenge er litt vel luksuriøst å ha ørten telt til forskjellige formål. Jeg liker komfort, og har derfor valgt at jeg tar med meg et 3-mannstelt selv om jeg går alene. Så får jeg heller spare på vekta i slukesken eller kjelerepertoaret..

Står nå igjen med Rondane Light 3 eller Fjellheimen camp 3. Rondane light har betydelig lavere vekt. Men fjellheimen har større plass både i innertelt og fortelt, samt at det har oppgradert ventilasjonssystem slik at det kan brukes vinterstid.

Imidlertid har jeg aldri sett disse teltene in real life. Jeg bor i bygda og avstand til en XXL-butikk gjør at jeg heller kunne kjøpt et Hilleberg til 8000 om jeg hadde tenkt å se på teltene før jeg kjøpte dem.

Er det noen som har personlige erfaringer med disse telta? Takker hjerteligst for svar og ønsker dere alle en flott St. hansfeiring!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vi har ikke hatt noe problem med plassen i forteltet på mitt Rondane Light 3 når vi har vært to stykker med 80 liter sekker. Vi har også laget mat i forteltet.

Utfordringen er heller den lave takhøyden. Det er OK når man kun er en person og kan ligge i midten av teltet, da har du veeeldig romslig gulvplass og kan sitte oppreist. Når man er to stykker, så kan kun en sitte oppreist av gangen og det blir litt trangt pga du må sitte i midten. Takhøyden føles også noe lav da (spesielt med oppblåsbare og høye liggeunderlag). Gulvplassen er nok i massevis for to personer... Vi er to stykker på 1.84 og 1.90 med 90kg+ som pleier å dra på tur og vi har brukt dette på ukesturer.

MEN - Det skal sies at fruen hater dette teltet grunnet den lave takhøyden :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg er "kun" 175 høy. Før hadde jeg et telt med samme takhøyde som Rondane Light. ( 90 cm ). Dette var hovedgrunnen til at jeg byttet det ut med Fjellheimen 3 camp ( 110 cm ). 20 ekstra cm takhøyde utgjør himmel og hav i forskjell.

Det avhenger selvsagt av hvor mye tid du tilbringer i teltet. Men om det er mye regn og du skulle ligge værfast er Fjellheimen et MYE bedre alternativ.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det var dette jeg tenkte. Takhøyde er jo viktig, så da er det kanskje verdt det med noen ekstra gram. Ser ut til at det blir Fjellheimen :-). Takk skal dere ha for hjelpa!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det var dette jeg tenkte. Takhøyde er jo viktig, så da er det kanskje verdt det med noen ekstra gram. Ser ut til at det blir Fjellheimen :smile:. Takk skal dere ha for hjelpa!

Fornuftig valg :-) De fleste har vel bare godt å bære litt ekstra også ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av ost
   Minipeak eller heaxpeak? 
   Kanskje det er jeg som liker å være litt utradisjonell eller bare lommeboken som er slunken, men jeg er altså på jakt etter en til tomannstelt til meg og bikkja. Primært går vi i skog, men vidda kan også bli besøkt. Tre sesonger. 
   Bikkja er 30 kg+, jeg er 190 cm.
   Har lenge sett på pyramidetelt, jeg er av den lite tøyelige sorten og trenger litt plass i høyden når buksa skal av og på og liker meg ikke når jeg føler jeg trer på meg teltet like mye som buksa.
   Luxe hiking produserer pyramidetelt for alt fra 1 til flerfoldige personer. De to nevnt innledningsvis er det jeg ser mest på. Er det noen som har konkrete brukererfaringer? 
  • Av Familienoss
   Noen som kan tipse meg om ett telt som er kjapt å sette opp. Tenker da på ett som fungere fint for en natt eller tre på små turer 
  • Av gramjeger
   Selger min 3F UL LanShan2. Ikke alle forsår at man ikke kan ha for mange telt, så for å teste ut nye telt selger jeg et telt jeg er meget fornøgd med ...
   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Nisset
   Jeg er en student på mitt siste i Tromsø og har nylig blitt interisert i friluftsliv. Jeg vil derfor bruke dette året til å utforske naturen rundt meg.
   Jeg ser etter et tomannstelt som kan brukes store deler av året. Helst noe som kan brukes til og med Oktober eller lengre.
    
   Har dere noen råd til hvilket telt jeg burde kjøpe? 
   Jeg er ute etter noe billig, ett best mulig telt for 3000-4000 kr da jeg er helt nybegynner og ikke vet om dette er noe jeg kommer til å fortsette med.  
  • Av Anders P
   Hei. 
   Her om sommeren har eg hatt nokon teltturer inne i Oslomarka. Her er det mange trær, ganske varmt og relativt lite vind. I den samanheng lurte eg på om det kunne vere på sin plass å ha eit lett sommertelt med berre ein duk ? Har folk prøvd dette ? Blei det veldig mykje fukt inne i teltet ? 
    
   Eg lurte også om folk har erfaring med dette Black Diamond teltet ? 
    
   Skjult lenke - logg inn for å se den
    
   Å ha eit telt som berre veg 725 gram pluss gåstaver høyres svært forlokkande ut. 
   Kva trur folk ? 
    
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.