Gå til innhold
The man

Exped Downmat vs. Synmat

Anbefalte innlegg

Finnes det noen gode argumenter for å velge downmat fremfor synmat? De t er ikke mye forskjell på verken vekt, pakkvolum eller isolasjonsevne. Synes at downmat begynner å nærme seg smertegrensen når det gjelder pris.

Synspunkter?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Downmat er litt varmere i forhold til vekt. 9cm synt tilsvarer 7cm dun og 7cm synt veier ca det samme som 9cm dun om jeg ikke husker feil.

Har inntrykk av at synmat er litt solidere. Du risikerer ihvertfall ikke å blåse ut en haug med dun om den skulle punktere/revne synt matten.

Prisen er jo litt bedre for synt.

Hvem isolerer/er best å ligge på i punktert/uoppblåst tilstand? (sånn i tilfelle det skulle gå galt ei natt)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei. Er ikke helt enig i hva du du skriver, forskjellen på solasjonsevnen til en Synmat 9 og en Downmat 9 er ganske stor. DM anbefales ned til -38, mens SM stopper ved -25. Med andre ord så isolerer en DM 7 like bra som en SM 9, DM 7 veier litt mindre enn SM 9. Da var det prisen igjen da, 1395,- for DM 7 LW og 1399,- for SM 9 LW. (Priser fra Fjellsport.no). Så der har du argumentene for DownMat kontra SynMat: DownMat isolerer bedre, veier mindre mindre og er billigere.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ble litt feil den siste der kanskje? DM er generelt lit dyrere. Nå er det jo så mage varianter og navn å gå surr i så er ikke helt lett å holde oversikten. Ser man bare på hvor varmt det er så kan man si at synmat 9 er ca like god som downmat 7 men man kan jo tanke på comfort også, da må man sammenligne 9cm DM mot 9cm SM.

Men her er noe som ser ut som ett godt tilbud om du greier deg med størrelsen, Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sammenlignet kun på isolasjonsevnen, ja. Betalte forøvrig 1295,- for min DM 9 LW på Fjellsport for 2 år siden, det gjelder å følge med på tilbudene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Finnes det noen gode argumenter for å velge downmat fremfor synmat? De t er ikke mye forskjell på verken vekt, pakkvolum eller isolasjonsevne. Synes at downmat begynner å nærme seg smertegrensen når det gjelder pris.

Synspunkter?

Det første man må spørre seg om er hvor og når skal dette brukes?

På vinterturer ville jeg uten tvil valgt downmat pga bedre isolasjonsevne.

På sommerturer ville jeg valgt synmat pga lavere vekt og mindre pakkvolum. Synmat UL er et ypperlig valg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av TorbjørnJ
   Har nå en DD hammock frontline som jeg i grunn er ganske fornøyd med, men er lei av å fryse når kulda kommer snikende. Ligger med et enkelt liggeunderlag under meg (som jo forsvkyver seg i løpet av natten, men det er en annen historie) men blir fremdeles kald.
   Tenkte først å kjøpe et liggeunderlag med høyere R-verdi, dette frister litt: https://www.widforss.no/jr-gear-traverse-core-primaloft-183x51x8.9-cm
   Men ser at flere anbefaller å heller gå for underquilt. Problemet mitt er da at det er så vanskelig å sammenligne underquilt A og B. På soveposer og liggeunderlag har man standardiserte måter å teste temperatur men dette har man ikke på underquilter.
   Ser man får en relativt rimelig sak fra Dovrefjell (499,-) og DD har en som selges for 799,- men finner som sagt bare empiriske data på disse. Synes det blir litt vel mye å legge ut 2500,- for en Eno Vulcan.
   Noen forslag/tips? Vil gjerne ha noe som tilsvarere en rating på -5'C
    
   Vurderer nesten å lage meg noe selv, enten ved å kutte opp en dyndune og sy på ekstra stoff/hemper. Eller å kjøpe en sovepose og sy på hemper. Det er jo ikke akkurat rocket science. Det er jo bare en sovepose utenpå køye, over halve kroppen(?). Men fra tidligere erfaringer, når man tenker "dette kan jo ikke være så vanskelig" om ting man aldri har gjort før - så tar man ofte feil
  • Av Bobe
   Har i lengre tid prøvd å finne et lite hull i underlaget mitt, exped7 downmat, uten hell. Men underlaget var ubrukelig det grunnet hullet. Prøvde i badekar og med zalospray å ikke f. 
   Til slutt bråste jeg opp underlaget med en 12 v pumpe, så hardt at det lille hullet ble et veldig mye større hull som gjekk Ann å finne, var forøvrig i overgangen til ventilen, tetta så dette med uv wader reper glue, og vipps var underlaget friskmeldt. 
  • Av toroluf
   Halloen!
   Det nærmer seg bursdag til barna, og da er det selvsagt turutstyr han far ønsker å gi🥳
   Har dere noen anbefalinger av liggeunderlag til barn? Helst under 1000-lappen/stk.
   Fra før har Vi 2 stk Ajungilak Bamse. De er gode, men store i volum. Argumenter for noe nytt er:
   - mindre plass/volum
   - lavere vekt(?)
   - bedre komfort
   MEN, kvalitet: er dere evt fornøyde med kvaliteten på liggeunderlaget deres? Kjipt hvis det går hull... Bamse kan liksom ikke bli Så ødelagt... Så, er det verdt pengene å kjøpe noe annet?
   kjøper dere voksenstr. til barn, eller barnelengder?
   5-åringen er ca 110 cm (hvis husker rett). 7-åringen er 126 Cm.
   Takknemlig for gode tips!;)
  • Av Lisecat
   Hei
   Jeg vurderer å kjøpe Therm-A-Rest NeoAir, Xtherm og bruke det hele året i telt. Fryser lett så trenger noe som er varmt! Lurer også på om noen har erfaring med å brune Therm-A i hengekøye? Blir litt dyrt å kjøpe eget underlag til hengekøye synes jeg. Tenker at kanskje mumie-versjonen egner seg best da siden den smalner? 
   Eventuelt om det egentlig bare er quilt som gjelder for hengekøye?
   Noen som har erfaring?
    
   Takknemlig for tips og råd
    
   Mvh Lise
  • Av Håvard_74
   Hei! Jeg vurderer å gå til innkjøp av et Exped SynMat UL 7 LW liggeunderlag, da det virker som det har bra liggekomfor, og det viktigste, at det er lett og tar liten plass. Mitt spørsmål til dere er om det er solid nok da jeg har tenkt å ligge på det rett på bakken, med unntak tidlig vår/sen høst, for da kommer jeg til å legge det nedi Mammut Grevling bivuakk’n. Ønsker å dra med meg så lite som mulig og vil helst slippe å må ha med to liggeunderlag. Hva anbefaler dere?
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.