Gå til innhold
 • Bli medlem

The man

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  149
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om The man

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Se etter black diamond travers teleskop staver. Kan justeres fra 105-155 cm, 2- delt aluminium. Den har forøvrig en nyutviklet flick-lock, som låser mye bedre enn den som sitter på gipron staver. Prisen er også meget bra, 699,-
 2. Gregory Deva 60 bør vurderes. Gregory er nok det sekke-merket som kan tilby størst individuell tilpassing. Og ettersom du sier du har kort rygg og brede hofter, så vil nok en custom-tilpasset Gregory være et godt alternativ til deg. Men som andre her også sier, gå til en butikk med høy kompetanse. De ser hva som fungerer for deg.
 3. Jeg mener Gregory har markedets beste sekker. Grunnen til det er at sekkene/bæresystemet kan "custom" tilpasses hver enkelt kunde. Dvs at sekkene kommer i forskjellige rygglengder. I tillegg kan størrelser/lengde på skulderstropper og hoftebeltet også byttes ut og tilpasses din kroppsfasong. Så hvis du er stutt og tjukk, så kan du feks være small rygglengde og ha large hoftebelter og skulderstropper. I tillegg kan vinkelen på hoftebeltet justeres individuelt, dette for å kompansere for sjeiv rygg eller hofte. Alle Gregory forhandlere skal ha en ryggmal som settes på kunden for å måle u
 4. Etter min menig så burde du bytte de i en halv størrelse større. Du bør ha ca 1 cm plass til stortåen frem til tåboksen. Dette fordi foten din sklir noe frem i skoen når du går i nedoverbakker, og har du da ikke nok plass blir dette jævlig vondt etterhvert. Hvis du går opp i str og skoen blir slarkete, ville jeg heller prøvd en sko med smalere passform.
 5. Etter mye testing av forskjellige skredsøkere, mener jeg Mammut Barryvox Element er den beste av de litt rimligere modellene uten guide fuksjoner. Ønsker du en mer avansert modell anbefaler jeg Pulse på det sterkeste. Pieps DPS er også et svært godt alternativ. Det er Mammut og Pieps som har de største sirkulære rekkeviddene og mest presise i søk. Men det viktigste er at man har trent på det og kan bruke utstyret.
 6. Gore-tex er selvfølgelig vanntett! Gore-tex er et plastikk lignende stoff med små hull i. Dvs at hullene er så små at vann ikke trenger igjennom. Når vi snakker om pusteegenskaper til gore-tex, så klarer membranet og slippe ut små mengder damp. Altså vannmolekyler er større enn dampmolekyler.
 7. Begge jakkene har ganske så smal passform, spesielt Gram ettersom det er en treningsjakke i intense serien til Hagløfs. Er det en overtrekksjakke til kebjakka di, burde du se etter noen andre alternativer. Jeg vil anbefale Marmot precip. Den har romsligere passform, lommer og lufting under armene. Precip har ikke gørr-tex, men en egenutviklet membran fra Marmot med 15.000 mm vannsøyle som holder i massevis.
 8. Jeg vil anbefale deg å ta en titt på Beal. De har kommet med en teknologi de kaller Unicore, dvs at kjernen og strømpen er flettet sammen. Dette gjør tauet mye mer slitesterkt og mykere håndtering. Diablo 10,2 kan anbefales.
 9. Med Fagernes som utgangspunkt, så er det kortere å kjøre om tindevegen enn valdresflye. Og etter min mening en mektigere naturopplevelse.
 10. Vil ikke da den 2. skia som det ikke måles balansepunkt på, få feil balansepunkt?
 11. The man

  Ny skalljakke

  Ja, jeg har massevis av erfaring med disse to jakkene, samt mange andre gore-tex jakker. Det var en gang jeg var så dum å trodde at gore-tex proshell var det man måtte ha for å ha et slitesterkt plagg, som både er vanntett og pustende. Gore-tex ER vanntett, mens pusteegenskaper og slitestyrken suger, samt jævlig overprisa (min mening). Etter å ha brukt Rab med det nye Polartec neoshell i ett år, blir all gore-tex hengende i skapet her etter! Så mitt råd er prøve noe annet enn gore-tex!
 12. The man

  Ny skalljakke

  Hvorfor i all verden står det mellom disse to ubrukelige gore-tex jakkene. Ta en titt på Rab stretch neo, før du bestemmer deg. 1. Den ER 100% vanntett og har en UTROLIG puste-evne. (Det at gore-tex puster er en sannhet med modifikasjoner.) Rab bruker det nye Polartec neoshell membranet. 2. Raben koster 3999,- Mens de du nevner ligger vel jevnt på 5499,- 3. Slitestyrken er vel så bra, om ikke bedre enn gore-tex. 4. Den har et jævlig bra snitt og ser fresh ut også. Gore-tex kommer snart med en ny pro shell. Den er forhåpentligvis bedre enn den som er nå. Lykke til med valget!
 13. Skoa er ikke sidevegs stive nok til så breie ski. Velg heller f.eks alfa skarvet med bc magnum. Eventuelt 75mm.
 14. Jeg mener tlt5 skoa passer best for de som er mest opptatt av lett utstyr. For de er definitivt de beste gå-skoa. Synes selv at de blir for myke i fleksen',samt at man ikke får justert vinkelen på skaftet gjør at man ikke kommer godt nok over skia. Jeg har selv testet både mountain og performance, og det er helt klart en stor forskjell på flexen. Mountain versonen velger jeg å sammenligne med å kjøre i gummistøvler, performance anslår jeg til å ha 80-90 flex. Selv har jeg byttet til Black Diamond Quadrant 120 flex i år. Den er en del tyngre, men er en skikkelig kjøre-sko. 4-spenners
 15. Det er 30% rabatt på alle Gregory sekker hos fjellgeitasport.no på Fagernes [Hidden Content]
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.