Jump to content
IGNORED

The Pocket Stove


Hege P.
 Share

Recommended Posts

I forhold til standard Esbit lommebrenner er det mange deler, men både mindre vindutsatt, lettere og boksen har runde kanter som ikke spiser lommer. Hmm, ser ikke bort fra at den der kan være noe å samle på, artig og ganske kjekk å ha.

11062012

I følge Royal Mail er min lommeovn på deres internasjonale postsenter. Så det blir en liten anmeldelse her innen noen dager. Kombinasjonen "gadget" + "Ti" + familiebedrift ble for mye :)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

I hus med sot og titanium-regnbuer.

5 deler, men de passer sammen. Overraskende lett å sette sammen ovnen noenlunde raskt. Demontering enda raskere - nesten et spørsmål om "å stokke kortene" :)

En kopp te med minste Esbit-brikken lot seg fint koke i litt vind - uten vindskjerm. Flammen var stødig og bare urolig i de kraftigste vindkastene. Jeg hadde satt brenneren slik at den ikke fikk lé fra omgivelsene. Brikken brant etterhvert også underfra og tilslutt med bare litt tørr aske og en liten bit Esbit som dryppet ned på bakken. Mitt inntrykk var at det var en bedre varmeprosess enn på standard Esbit lommebrenner. Ser for meg at vindskjermen nå bare blir brukt i kraftig vind.

Stødig både med og uten kjele og/eller vann.

Har ikke prøvd med kvist, men ut i fra hvordan Esbit-brikken oppførte seg, så vil jeg anta at det virker.

Esken TPS kom i er akkurat for stor for min kjele, men ovnen har det like bra i en pose sammen med fyrstikker og brikker.

Ikke bare artig - denne blir med på tur.

Muligens ikke en helt objektiv rapport. Backpackinglight la ved en pakke Skittles og et håndskrevet kort...

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Da har TPS vært med på tur og jeg får vel si at denne blir fast følgesvenn. Langt bedre enn standard Esbit lommebrenner i vind både med og uten vindskjerm. Plunder med å sette den sammen er bare påtrengende rundt kl 0100 etter 12 timer underveis, men som bildet viser så går det også.

Kvist fikk jeg ikke prøvd fordi leirplassene på vidda ikke hadde sånne avanserte fasiliteter og lenger sør var alt gjennomvått.

SAM_2007.JPG

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Kvist brenner godt og raskt med kraftig varme. Lokket hoppet på full kjele (600 ml) etter 6-8 minutter - noe Esbit vel bruker to brikker og minst 10 minutter på. Lurt å legge seg opp en god vedstabel på forhånd. Siden ovenen er liten, så er veden småkvist og tynne treflak og sånt brenner fort.

TPS ser ut til å ha et svært godt forhold til luft. Veggene skjermer mot vind samtidig som bunnen gir ilden masser av oksygen. Ved brenning av tre må man ha kontroll med bakken under og i front.

Primuser har sin sjarm, men disse flakene av titanium er heretter fast i sekken.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

Ble lei av den. Kjøpte den med tanke på å fyre småkvist, men den er såpass fiklete å sette sammen at jeg gikk lei. Et lite, vanlig bål på småkvist gjør samme nytten. Ovnen kan også brukse sammen med Trangias spribrenner, men brenneren kan jo brukes uten også. Dødvekt i sekken.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har hatt

Hidden Content

siden starten av dette året og de gangene jeg har brukt den har den fungert utmerket, tar ikke mange minuttene så har men ved til en lang stund, koker vann bra, plass til endel ved og laget lite / ingen merker på naturen, fin sak og ha under tarpen hvis det regner.
 

Ser nå de har kommet med en ny verson der man kan bruke sprit og espits.

Hidden Content

Link to comment
Share on other sites

Rettelse til mitt forrige innlegg: Det var

Hidden Content

utgaven (The Honey Stove) jeg omtalte. Nesten samme sak, men kan ha fem sider og er altså noe større.

 

En sådan har jag! Fast i titan. Jag rekomenderar att INTE köpa titan-varianten, utan rostfritt, som är enklare att hålla på med och mycket billigare. Jag brukar mest ha den med bara 4 väggar + bottenplattan (kan köpas som "pocket stove"). Köper man honey-stove så får man med prylar så man kan ha den 6-kantig eller 4-kantig. Suverän produkt, en klar favorit. Packar ihop till ett platt litet paket, och bränsle finns både här och där. Jag har gjort en spritbrännare av en redbull-burk till min också + en extra platta (så man kan få ett extra förbränningssteg a'la evernew). 8 gram extra + lite spritbränsle att släpa på.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By thomas christensen
   Hei, jeg forsøker å montere på multifuelkit 737380 for Gravity, riktig noozle er satt inn og nettingen er på, men når jeg skrur på forvarmingsdelen med pute, får jeg ikke foldet det ene beinet på primusen inn og ut. (Den delen er litt i veien for beinet.) Kan ikke se at det står noe om det i bruksanvisningen. Har sjekket youtube, der er det tutorial for Primus Spider, men jeg blir ikke noe klokere der. Kanskje noen kan hjelpe?
  • By Thor-Øyvind Ødegaard
   Har en primus multifuel jeg kjøpte for ca 10 år kanskje 15 år siden. Skal kjøpe repsett til denne og husker ikke hva for en modell dette er.  Noen som greier å se det på dette bildet?

  • By Aerosani
   Hei!
   Mitt første innlegg her, ser det er mye kunnskap og visdom på dette forumet og lurte på om dere kunne hjelpe meg med noe. 
   Jeg er ute etter å kjøpe min første primus, og det står mellom en optimus 111T eller MSR whisperlite (evt. international). Stillebrenner er noe jeg prioriterer, da jeg vil kunne ha den i teltet uten å måtte skrike for å gjøre meg forstått. Liker også å ha valget mellom bensin, gass og parafin, altså en multifuel. Har lekt med tanken å kjøpe en optimus 111T, da jeg har et inntrykk av at disse er solide og virker som de skal. Tenkte eventuelt å kjøpe fra Olav Teigen med repsett til 1495,-. Har også sett på en Whisperlite international på Finn.no, og eventuelt kjøpe en separat liten gassbrenner, typ pocketrocket, for å ha med på korte turer eller backup. Siden jeg liker tanken av å kunne bruke gass ville jeg kjøpt en sånn med 111Ten også. Hadde det vært en ide å kjøpe en bråkebrenner, Omnifuel el. for å lage mat ute og ha en liten gassbrenner i teltet til å koke vann osv.? Hva tenker menigheten? Er det best å kjøpe en MSR Whisperlite Universal og ha alt i en pakke, eller gå for det som har funket i flere tiår, en 111, eller kjøpe en brukt International og brukt PocketRocket?
   Hjertelig takk på forhånd for hjelp
   M
  • By andy2
   Hei.Jeg har en primus (av merket Primus) for å skru på gassboks, fra tidlig 2000-tallet. Den er todelt; en del som skrues på gassboksen, så selve brenneren (med tenner) som skrues fast på den nederste gassboksdelen. Se bildene for forklaring. Disse to delene skrues sammen ved å skru på en liten bolt med et altfor lite hode. Og nå har dette hodet knekt. Med det resultat at bolten sitter igjen i gjengene, og jeg får ikke de to delene til å holde sammen. Se rød ring på bilde 1. Primusen kan ikke brukes da kjelen vil velte av.
   Har noen:
   1. Tips til å få ut den lille bolten? Tror den er for liten til skrueuttrekker ("grisepikk"). Hvis ingen andre tips, så får jeg forsøke å bore den ut.
   2. Tips til å få tak i ny skrue/bolt for å erstatte den som er knekt, og som passer i gjengene?
   Jeg vet jeg kan kjøpe ny brenner, men det er noe med å reparere det man er fornøyd med. Jeg har kontaktet Primusshop.no, men de kunne ikke hjelpe med deler.Noen her inne med tips og erfaringer? På forhånd takk for svar :-)  • By _K._
   Hei! 
   Jeg står mellom å kjøpe Trangia 27-4 HA eller 27-4 UL stormkjøkken. Hvorfor burde jeg velge det ene fremfor det andre?

   Takk for hjelpen!

   k.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy