Jump to content
IGNORED

Gubben var på loppis og kom hjem med en "høvik standard" med et manglende bein


Imse
 Share

Recommended Posts

Ja, den kostet 20kr, så han tok den med for å vis meg, han har om mulig enda mindre peil på likt enn meg.

Men altså, noen som vet betegnelsen på den? Det står trykket 33 med små tall under tanken, ellers står det høvik standard og made in norway på tanken.

Og kan man lett lodde på et bein til? Ser muligheten til en billig kokedings til..

IMAG0420.jpg

Og denne pumpa, er den skakk eller skal den være slik?

IMAG0421.jpg

Kort og godt, er dette bare vrak eller noe min MacGyver kan fikse? Selv om han ikke har greie på primuser, så fikser han det meste mellom himmel og jord.

Link to comment
Share on other sites

Den mangler først og fremst ytre og indre brennerskall. (Løs del som går på toppen med mange små hull i) Før du får tak i dette er den ubrukelig.

Det har vi akkurat funnet ut, men er det mulig å få tak i en slik? Beinet er bare en smak sak. Verre er det med den delen på toppen. Om ikke annet havnet den til pynt som andre kurositeter.

Link to comment
Share on other sites

Det har vi akkurat funnet ut, men er det mulig å få tak i en slik? Beinet er bare en smak sak. Verre er det med den delen på toppen. Om ikke annet havnet den til pynt som andre kurositeter.

Prøv å høre med Finn:

Hidden Content

, eller

Hidden Content

om de kan hjelpe deg med reservedeler.

Link to comment
Share on other sites

Ang pumpa så er det bare å prøve å skru den ut og se om den ser i orden ut. Om ingenting virker bøyd eller ødelagt smør pumpelæret med litt symaskin olje og en dusj crc inn i hullet for å smøre returventilen. Det er litt vanskelig å sjekke om denne får trykk da det ikke er noen kran men du kan forsøke å hilde igjen dysehullet for så å pumpe litt. Pakning på lokket kan være nødvendig å skifte. Hør med rørleggern. Har han ingen som passer så kjøp en litt for stor og tilpass.

Link to comment
Share on other sites

Har jeg forstått riktig om alle deler kan skrues i fra hverandre, og bør skrues i fra for rengjøring?

Den delen som mangler på brenneren, er det noe som kan komme fra andre utgaver? Er det på et vis bare et lokk som ligger oppi den skåla, eller hviler den på det røret som stikker opp?

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Hei.

For meg ser dette ut til å vere ein Høvik Verk Standard nr. 36.

Denne har ein litt spesiell stillebrenner. Dette ser eg frå at «skjørtet» rundt toppen av brennaren ser ut til å ha mindre diameter enn på ein vanleg stillebrennar. Denne brennaren skal ikkje ha ytre og indre brennarskal, men ein ganske spesiell brennarhatt.

Sjå bileta under:

Hovik_36_1.jpg

Hovik_36_5.jpg

Hovik_36_3.jpg

Hovik_36_4.jpg

Hovik_36_2.jpg

Som de ser så gir denne brennaren ein fantastisk flott flamme.

Det er slett ikkje uvanlig at primusar med denne typen brennar manglar brennarhatt. Dessverre så er det vanskelig å finne slike brennarhattar. Eg tvilar sterkt på at Uniflame, eller andre butikkar kan skaffe. Det sikraste tipset er Finn, sjå link i post over.

Her får du link til eit par slike på Spiritburner.com:

Hidden Content

Hidden Content

Lykke til med restaurering, men pass på, det er vanedannande ... :cool:

Link to comment
Share on other sites

 • 3 years later...
 • 1 year later...

Kjøpte ein  sån på ein bruktbutikk på fredag. 100 kr. Har denne brennaren her. Hadde ikkje sett ein sån brennar før eg heller men no har eg det. Min manglar pumpa. Noken som veit kor eg kan få tak i ei pumpe. Manglar dysa og men da er ett mindre problem. Er ikkje messingfarga, heller tinnaktig. Brennar og heile primusen ser litt medtatt ut, men skal prøva å få liv i han, men først må eg få tak i pumpa. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By thomas christensen
   Hei, jeg forsøker å montere på multifuelkit 737380 for Gravity, riktig noozle er satt inn og nettingen er på, men når jeg skrur på forvarmingsdelen med pute, får jeg ikke foldet det ene beinet på primusen inn og ut. (Den delen er litt i veien for beinet.) Kan ikke se at det står noe om det i bruksanvisningen. Har sjekket youtube, der er det tutorial for Primus Spider, men jeg blir ikke noe klokere der. Kanskje noen kan hjelpe?
  • By Thor-Øyvind Ødegaard
   Har en primus multifuel jeg kjøpte for ca 10 år kanskje 15 år siden. Skal kjøpe repsett til denne og husker ikke hva for en modell dette er.  Noen som greier å se det på dette bildet?

  • By Aerosani
   Hei!
   Mitt første innlegg her, ser det er mye kunnskap og visdom på dette forumet og lurte på om dere kunne hjelpe meg med noe. 
   Jeg er ute etter å kjøpe min første primus, og det står mellom en optimus 111T eller MSR whisperlite (evt. international). Stillebrenner er noe jeg prioriterer, da jeg vil kunne ha den i teltet uten å måtte skrike for å gjøre meg forstått. Liker også å ha valget mellom bensin, gass og parafin, altså en multifuel. Har lekt med tanken å kjøpe en optimus 111T, da jeg har et inntrykk av at disse er solide og virker som de skal. Tenkte eventuelt å kjøpe fra Olav Teigen med repsett til 1495,-. Har også sett på en Whisperlite international på Finn.no, og eventuelt kjøpe en separat liten gassbrenner, typ pocketrocket, for å ha med på korte turer eller backup. Siden jeg liker tanken av å kunne bruke gass ville jeg kjøpt en sånn med 111Ten også. Hadde det vært en ide å kjøpe en bråkebrenner, Omnifuel el. for å lage mat ute og ha en liten gassbrenner i teltet til å koke vann osv.? Hva tenker menigheten? Er det best å kjøpe en MSR Whisperlite Universal og ha alt i en pakke, eller gå for det som har funket i flere tiår, en 111, eller kjøpe en brukt International og brukt PocketRocket?
   Hjertelig takk på forhånd for hjelp
   M
  • By andy2
   Hei.Jeg har en primus (av merket Primus) for å skru på gassboks, fra tidlig 2000-tallet. Den er todelt; en del som skrues på gassboksen, så selve brenneren (med tenner) som skrues fast på den nederste gassboksdelen. Se bildene for forklaring. Disse to delene skrues sammen ved å skru på en liten bolt med et altfor lite hode. Og nå har dette hodet knekt. Med det resultat at bolten sitter igjen i gjengene, og jeg får ikke de to delene til å holde sammen. Se rød ring på bilde 1. Primusen kan ikke brukes da kjelen vil velte av.
   Har noen:
   1. Tips til å få ut den lille bolten? Tror den er for liten til skrueuttrekker ("grisepikk"). Hvis ingen andre tips, så får jeg forsøke å bore den ut.
   2. Tips til å få tak i ny skrue/bolt for å erstatte den som er knekt, og som passer i gjengene?
   Jeg vet jeg kan kjøpe ny brenner, men det er noe med å reparere det man er fornøyd med. Jeg har kontaktet Primusshop.no, men de kunne ikke hjelpe med deler.Noen her inne med tips og erfaringer? På forhånd takk for svar :-)  • By _K._
   Hei! 
   Jeg står mellom å kjøpe Trangia 27-4 HA eller 27-4 UL stormkjøkken. Hvorfor burde jeg velge det ene fremfor det andre?

   Takk for hjelpen!

   k.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy