Jump to content

Gore tex bivuak erfaringer?


bolletog

Recommended Posts

Hei...har en Helsport Bivuak laget av Gore Tex...ser slik ut: http://komplettfriti...-gore-tex-gronn

Har bare brukt den to ganger på tur, men det er en stund siden...lurer på om jeg skal ha meg en natt i den eller to snart. Det jeg liker med den iforhold til vanlige telt er at den kan ikke blåse ned i kraftig vind...Den har en stang, men den er så kort pluss at hele teltet/posen har så lav profil at vinden ikke blir noe problem.

Men det som bekymrer meg er at soveposen berører selve posen...det er ikke til å unngå uansett hvor stramt du setter den opp.

Så det jeg lurer på er om noen har brukt lignede telt, om det har vært problemer med at soveposen blir våt av kondensen inni teltet?

Slik jeg ser det så er vel kondens litt vanskelig å unngå, noe som gjør hele posen ubrukelig til annet enn nøds

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Heisann, jeg har brukt denne endel, men mest i varmere strøk. Da hadde jeg en ikke spesielt tjukk sovepose og relativt tørr luft (Franrike/Spania), så kondens og kontakt med soveposen var ikke et stort problem. Pleide å stappe sekken, med det jeg ikke trengte oppi, nederst i Bivuakken for å fylle ut fotenden, samt spenne omhyggelig opp alt som lot seg spenne. Der det ikke var trær eller busker fant jeg gjerne en stor/høy stein å sette bak fotenden, og trakk bardunene over og rundt den før de ble plugget i bakken. I tillegg la jeg gjerne skoene og diverse småting langs liggeunderlaget på hver side, for å hindre at jeg skled av underlaget om natta og inntil duken. Men det er klart, i slagregn eller mye vind vil den nok sige litt sammen i midten, tror ikke det kan unngås.

Anbefaler 2-mannsutgaven om du får tak i, der et det betydelig bedre plass, og den er ikke så mye tyngre.

Link to comment
Share on other sites

Bivakk 2 er ypperlig. Gortex er det beste matrialet som teltduk. Det er synd det ikke lages telt med gortex. Kondens er ukjent fenomen i gortextelt. Har brukt gortextelt mye både sommer og vinter.

Største fordelen med Bivuakk et at det er veldig lett. De er lite pass inni men det er tørrt. Har laget et par extra buer i tynn glassfiberstenger, det gjør at volumet inni er større.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy