Jump to content

Helsport Rondane Light om vinteren.


ruggen

Recommended Posts

Hei

er det noen som har erfarinng med bruk av Rondane light om vinteren? dette være seg skog eller fjell....Jeg kjøpte dette teltet i sommer og har brukt det i ca 3 uker, og er godt fornøyd. Nå som kong vinter banker på døren lurer jeg på hvordan dette teltet vil fungere. Jeg antar det ikke vil være noe problem i skogen, og kanskje heller ikke i fjellet....Men det er nå greit å høre andre sine er faringer da...

Anyone?

Mvh

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Hei,

har brukt rondaneteltet i mange år på vinterstid. Fungerar supert for meg. To ting du kan var klar over 1) teltet er litt flatt over lågaste delen, dvs at dersom det snør mykje så vil det legga seg snø oppover "fotdelen". Normalt ikkje noko problem, eg sparkar av og til vekk litt snø gjennom teltduken 2) luftinga er ikkje den beste men eg opnar døra litt ved koking og det fungerar bra.

Ut over det er jo teltet låg og med lite vindfang, står supert i vinden.

Link to comment
Share on other sites

Hjertelig takk for deling av erfaringen din!

Når det gjelder vind har jeg tenkt i de baner at det vil fungere bra og ikke være spesielt "utsatt". Har mer tenkt på problemer med lufting, og eventuelt som du nevner snø over den "lave enden"...

Nok en gang takk.

Link to comment
Share on other sites

Har samme erfaringer som Josteink. Har brukt teltet i både skog og på vidde i både nord og sør, sommer og vinter i 10 år og er fremdeles storfornøyd! Dårlig lufting fører til en god del konsens, men ellers fungerer det svært bra. Det hjelper jo å sette opp teltet langsmed vinden og åpne døra litt når det trengs.

Pleier å spa litt snø langs kanten av teltet for å hindre fokksnø å samle seg i forteltet (har opplevd å måtte grave meg ut gjennom forteltet), pluss at det strammer opp litt og gjør det mer stabilt i vind. Etter et par timer pleier snøen å ise seg fast til duken og holder den på plass. Ikke noe behov for stormmatter så lenge det er snø =)

Om du har et nyere telt trur jeg luftekanalen i fotenden kan være litt større og bedre plassert(litt høyere opp) enn min modell =)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy