Gå til innhold
  • Bli medlem

Myke opp stive skisko av lær


Mons Larsen

Anbefalte innlegg

Annonse

Her er produktet

http://shop.fiebing.com/home/search/3267.0.1.1?q=mink%25&t=product&cf=75170.26271.72730.0.0 flytende minkolje, sikkert et bra produkt, men litt tungvint å kjøpe det fra USA. Finnes det butikker i Norge som selger tilsvarende produkt?

Finnes det andre metoder for å mykne opp stive sko? Hva med skoenes pusteegenskaper, blir ikke disse forringet ved å bare smøre på mer skosverte?

Dersom skoene er stive pga ”størknet” skosverte så kan det kanskje gå an å vaske den ut med for eksempel whitesprit? Da vil man muligens få åpnet opp porene i læret og lærets pusteegenskaper blir gjenopprettet (det er jo en grunn til at man lager sko av lær, de skal puste/transportere ut fotsvette bl.a.), -og så kan skoene smøres med vanlig skokrem etterpå.

Eller hva med å bruke silikonspray, vil ikke det også kunne mykne opp læret?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eller hva med å bruke silikonspray, vil ikke det også kunne mykne opp læret?

Læret vil nok bli mykt, men alle pustende porer vil tette seg for godt, og støvlene blir tette som gummistøvler. Minkolje er sånn sett et bedre valg :).

Alternativt kan man gni støvlene inn med svakt oppvarmet bivoks-basert skoimpregnering, og la dem stå litt. Deretter gjenta til læret blir mettet og mykt. Da er de også ferdig impregnerte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker bare en boks med vanlig minkolje som jeg smører på i et tjukt lag med fingrene og lar dem stå til neste bruk. La dem stå i vanlig romtemperatur og trekke inn oljen. I værste fall kan du ta dem på og gå en god tur i myret område så du får litt bevegelse og fuktighet i dem før du smører dem en omgang til. Når du da bruker dem og de får bevegelsen de vanligvis skal oppleve vil minkoljen som er overflødig slites bort og ved noe bruk hvor de veksler mellom fuktige og tørre vil de mykne til og du kan etterhvert gi dem kun et tynt lag med minkolje.

Når de først er blitt stive og harde trenger de noen omganger med olje og skikkelig bruk før de er tilbake på normalen igjen og brukende slik de var nye.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.