Gå til innhold
 • Bli medlem

Kattugla

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  130
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Kattugla

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Trondheim

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Vurderer å kjøpe meg nye fjellsko. De bør ha bred lest, være lette og ha god ankelstøtte. Til bruk på dagsturer i tørt fjellterreng med en del steinur (Trollheimen). Hva kan anbefales? Har noen erfaring med La Sportiva?
 2. Kattugla

  Kattugla

 3. Har kjøpt meg ny bil og må anskaffe hundebur til å plassere i bagasjerommet. Er det noen som har erfaring med aluminiums-burene fra XXL? [Hidden Content] Hvilken størrelse passer til en vorsteh?
 4. Hunden min ble bitt av flått i Bymarka for en måneds tid siden. Hang fast i et par dager og ble stor og blodfyllt før jeg ble klar over at det var flått. Da tok jeg tak i den og trakk den ut. Sendte også en forespørsel til Mattilsynets varslingstjeneste. Fikk som svar at flått ikke smitter ved berøring og at det er sjelden at hunder blir syke av flått. Og det ser ut til å stemme, ingen tegn til sykdom på hunden hittil iallefall.
 5. Synes muligens den er i yngste laget. Har erfaring fra 3 egne valper (vorsteh). 14 uker, da er den bare 7-8 kg, ikke store karen. Trenger mye søvn. Noen timer våken og i full aktivitet, så må den plutselig legge seg ned for å sove ei stund, så opp og i full aktivitet igjen. Sånn går dagene de første månedene. Men den vokser raskt. 7 mndr. gammel var den 20kg. På den annen side så har vi Lars Monsen som hadde med seg en hund (husky) som fødte en valp under hans Norge på langs-ekspedisjon. Men det var om vinteren. Og valpen lå i pulken under transport. Dersom du likevel velger å ta m
 6. Se på dette: [Hidden Content] [Hidden Content] [Hidden Content] synes det er kjempeinteressant. Fasinerernde å tenke på. Kanskje er det dette vi må leve av når oljen tar slutt. Kommer garantert til å bli et hett tema i media etter hvert. Tyskland ønsker altså å satse kraftig på vind- og solkraft, men de må kunne ”mellomlagre” overskuddskraften til når det er behov for den, ellers går for mye tapt. Til mellomlagring vil de bruke norske kraftverk og –dammer. Overskuddsenergien skal brukes til å pumpe vannet tilbake til kraftmagasi
 7. Ser at Trønderenergi planlegger å bygge en vindmøllepark på Brungfjellet i Brungmarka. [Hidden Content] Brungfjellet ligger jo midt i det sentrale Brungmarka, Trondheimsregionens nærmeste villmarksområde. (Nord for Selbusjøen mot Samsjøen og Rensfjellet for de som ikke er lokalkjent). Tidligere i år ble det kjent at Trønderenergi planlegger vindmøllepark på Eggafjellet, lengst øst i Brungmarka. Nå kan det også komme vindmøller på Brungfjellet. Tar Brungfjellet i første omgang, deretter kan nabotoppen Sandafjellet (som ligger litt høyere) stå for tur. En dårlig ide, syne
 8. Arti med jerv i Bymarka. Så forresten spor etter den flere ganger i vinter, ...og i kveld så jeg en mår ved Hallsetaune. Dette er 5. gang jeg ser mår i år så mårbestanden i Bymarka må ha tatt seg opp de siste årene. Alle observasjonene er gjort i området Hallsetaune (1) - Stykket (2) og ovenfor Lagmannsetra (2).
 9. Bygde egen woodstrip kajakk for noen år siden, se www.sarakajakk.com . Anbefaler å bruke relativt smale trelister (f.eks. 6mm X 15mm), disse er rel enkle å bøye rundt forma på kanoen/kajakken. Tenkte opprinnelig å bruke 5mm X 15mm lister, men disse ble for smale og brakk under håndteringen. Listene sages fra glattkant/høvlet gran 15X145 i beste kvalitet/lite kvist. Nilsson Trelast på Lade har bra utvalg.
 10. Var det virkelig en bjørn, det lurer jeg også på. Er ikke angitt hvor hun gjorde denne "bjørneobservasjonen", men 8-10 dagsmarsjer nord for Umbukta tyder på at hun var i Saltfjellområdet og der finnes det neppe bjørn. Rein (tamrein) er det derimot mye av på Saltfjellet. Tipper derfor at det var en rein som gikk og luska rundt teltet den kvelden. Men uansett bjørneobservasjon eller ikke, hun ei sprek og utholdende dame, neppe noen 17-åring som har gjort noe lignende.
 11. Til deg som "mista" hunden din i Bymarka i kveld: En eierløs gordonsetter ble i 18-tida i kveld observert i fullt firsprang på stien ved Lagmannsetra i Bymarka. Den løp da retning Fjellsetra, 5min senere passerte den meg i motsatt retning, dvs mot Grønlia. Håper du fant den igjen etter hvert.
 12. Mitt tips er å la prosjektet omhandle nikkersen. Den er det mye å skrive om. Nikkersen produseres nesten ikke nå til dags, til tross for at den er et mye bedre plagg enn turbuksa. Kan for eksempel starte oppgaven med å lage en historisk oversikt over nikkersen som turplagg. Når begynte folk å bruke nikkers, hvem brukte nikkers, var bruken knyttet til sosial status jfr nikkersadelen. Hvorfor sluttet folk plutselig å bruke nikkers? Når gikk den av moten (må være på 1990-tallet tror jeg). Ganske merkelig at folk plutselig slutter å bruke et plagg som har vært så populært i så mange år. Har ennå l
 13. Alle lovlige inngrep og utbygginger i Oslomarka må sannsynligvis innom kommunens saksbehandlingsapparat. Inngrepene må planlegges, det må skaffes penger (ofte tippemidler dersom det er tiltak for friluftsliv - stier og lignende). Og det må gis tillatelser. Derfor er innsyn i saksbehandlingen og protester i planleggingsstadiet den beste måten å hindre at uønskede inngrep og tiltak kommer til utførelse. Lett nok å si, men dersom man er journalist eller opptrer på vegne av for eksempel en friluftsorganisasjon så kan man be om innsyn i konkrete saker (offentlighetsloven). Det publiseres også
 14. Takk for tipsene. Lett banking med en snekkerhammer (hadde ikke noe annet for hånden) + litt lenger koketid (30min) gjorde kjøttet mørt og godt.
 15. Har brukt elgkjøtt(elgskav) fra Smedstuen gård til søndagsmiddagen ei stund (kjøpt på butikken), men maken til seigt kjøtt er det lenge siden jeg har smakt, verre enn skosåler. Hva gjør man for å få kjøttet litt mørere? Har fulgt oppskriften med å legge det i ei gryte, koke det opp og la det trekke 20min, men like seigt blir det. Bør det kokes lenger, - eller trekke lenger? Har til sammenligning også spist reinskjøtt (kjøttet ble hermetisert og lagret på Norgesglass) og det var til sammenligning mørt som indrefilet. Takknemlig for svar.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.