Gå til innhold
 • Bli medlem

Mons Larsen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  44
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Mons Larsen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Tiur3: Ja, har fått testet den, men ikke over lengre perioder. Den varmer jaktbua mer enn godt nok, så jeg trenger ikke å fyre på full guffe hele tiden. Men jeg ble anbefalt av noen å legge inn en tykkere jernplate i bunnen av ovnen, slik at det ikke går hull i ovnen etter mye bruk.. ovnen er nemlig veldig tynn. Veldig lett er den også. Kan komme med en fyldigere rapport etter å ha brukt den en periode.
 2. Her er link til nettbutikken: [Hidden Content] Mons
 3. Jeg bestilte en slik fra USA: [Hidden Content] Har ikke fått testet den ennå, men den er i alle fall veldig liten og lett. MVH Mons Larsen
 4. Etter mye fundering (og Googleing) fant jeg løsningen til slutt.. Jeg bestilte like så godt en lett liten ovn fra USA, og i dag, to uker etter at jeg bestilte, henta jeg den på posten! Det syns jeg var rimelig rask levering. Ovnen kostet ca 1100,- og med frakt og toll ble det omtrent 2000,- for hele greia. Trur den veier ca 6 kg.. lett er den i allefall Her er noen bilder...
 5. Takk for tipset! Ja, jeg har vurdert å ta en runde på den lokal dynga for å få litt inspirasjon, og kanskje plukke med meg noe småtteri som kan brukes! Hadde ikke tenkt på en liten varmtvannstank.. kanskje det er tingen!
 6. Ja, det er riktig! Det må være pipe for å slippe unna avgassene og fuktigheten. Som sagt, så er det en veldig liten jaktbu (ca. 5 kubikkmeter), og det trengs ikke så voldsom stor varmekilde.
 7. Jeg har vurdert flere typer parafinovner, men det er flere utfordringer med samtlige av de jeg har sjekket: For det første har ikke disse pipe, og da vil eventuelle avgasser, og fuktigheten som genereres ved forbrenning av parafinen, havne inne i bua. Det gjør det vanskelig å tørke klær. Dessuten er bua så liten, at slike ovner fort blir litt i varmeste laget, hvis man ikke kjører de på det laveste nivået hele tiden. Men takk for tipset!
 8. Det er elektrodesveising det er snakk om, og jeg burde få tak i metall som ikke veier så mye, for det bør helst ikke bli en så veldig tung ovn.
 9. Takk for svar. Ja, jeg tenkte at det hadde vært koselig å fyre med litt ved av og til, men er redd for at ovnen blir i varmeste laget med vedfyring. Også krever det kanskje litt mer arbeid med ovnen, men dette er noe jeg absolutt vurderer. Ovnen skal i og for seg være ganske permanent montert i bua.
 10. Jeg vurderer å lage meg en liten ovn til jaktbua mi. Jaktbua er ikke stor, ca. 5m3 (1,4 x 2,5 x 1,4). Tanken er å bruke en rødspritbrenner (spritbeholderen til Heat Pal) i ovnen i stedet for ved, slik at jeg skal kunne ha fyr i ovnen i 5-6 timer, slik at jeg slipper å stå opp midt på natta for å tenne opp ovnen på nytt, eller fylle på med ved. Det må selvfølgelig være pipe på ovnen, slik at fuktigheten som produseres når spriten brenner, forsvinner ut gjennom pipa. Jeg bruker forresten bio-ethanol som brensel i Heat Pal'n, og det funker fint. Ovnen skal ikke være stor, men akkurat passe til at
 11. Ja, jeg tror nok det er best å satse på et kamera der jeg kan koble til en ekstern mikrofon. Takk for svaret!
 12. Til dere som filmer når dere er ute på tur: Hvordan skal jeg unngå vindsusen når jeg filmer? På høyfellet er det nesten alltid såpass med trekk at videokameraet fanger det opp, og man hører ikke annet et kraftig vindsus når man ser på filmene etterpå.. Hjelper det med ekstern mikrofon, og i tilfelle hvilken type? Eller har jeg rett og slett et altfor billig (dårlig) kamera (Canon Legria FS306, ca kr. 2000,- )?
 13. Hvordan kan man komme i kontakt med importøren? Har tenkt å spørre om det går an å bruke sikkerhets white D-60 spirit i heat pal...
 14. Er det noen som vet om man kan bruke Sikkerhets White spirit D-60 som brensel i Origo Heat Pal 5100? Jeg fant en 5-liters dunk på Esso til kr. 119, og på etiketten står det at den bl.a. kan brukes i spritkokere/brennere.. men er litt usikker på om den funker i Heat Pal... Jeg har prøvd Bioetanol, og det funker bra!
 15. Fant en bra sekk på 60 liter. Enkel og grei, uten for mye reimer og annet dill dall. Helsport Raudfjellet 60. Vekt 1,6 kg! Kjøpt på XXL Billig var den også.. 499,-
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.