Gå til innhold
  • Bli medlem

Mons Larsen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    44
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Mons Larsen

  1. Tiur3: Ja, har fått testet den, men ikke over lengre perioder. Den varmer jaktbua mer enn godt nok, så jeg trenger ikke å fyre på full guffe hele tiden. Men jeg ble anbefalt av noen å legge inn en tykkere jernplate i bunnen av ovnen, slik at det ikke går hull i ovnen etter mye bruk.. ovnen er nemlig veldig tynn. Veldig lett er den også. Kan komme med en fyldigere rapport etter å ha brukt den en periode.
  2. Her er link til nettbutikken: http://www.westernwalltents.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=24&products_id=166 Mons
  3. Jeg bestilte en slik fra USA: http://www.westernwalltents.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=24&products_id=166 Har ikke fått testet den ennå, men den er i alle fall veldig liten og lett. MVH Mons Larsen
  4. Etter mye fundering (og Googleing) fant jeg løsningen til slutt.. Jeg bestilte like så godt en lett liten ovn fra USA, og i dag, to uker etter at jeg bestilte, henta jeg den på posten! Det syns jeg var rimelig rask levering. Ovnen kostet ca 1100,- og med frakt og toll ble det omtrent 2000,- for hele greia. Trur den veier ca 6 kg.. lett er den i allefall Her er noen bilder...
  5. Takk for tipset! Ja, jeg har vurdert å ta en runde på den lokal dynga for å få litt inspirasjon, og kanskje plukke med meg noe småtteri som kan brukes! Hadde ikke tenkt på en liten varmtvannstank.. kanskje det er tingen!
  6. Ja, det er riktig! Det må være pipe for å slippe unna avgassene og fuktigheten. Som sagt, så er det en veldig liten jaktbu (ca. 5 kubikkmeter), og det trengs ikke så voldsom stor varmekilde.
  7. Jeg har vurdert flere typer parafinovner, men det er flere utfordringer med samtlige av de jeg har sjekket: For det første har ikke disse pipe, og da vil eventuelle avgasser, og fuktigheten som genereres ved forbrenning av parafinen, havne inne i bua. Det gjør det vanskelig å tørke klær. Dessuten er bua så liten, at slike ovner fort blir litt i varmeste laget, hvis man ikke kjører de på det laveste nivået hele tiden. Men takk for tipset!
  8. Det er elektrodesveising det er snakk om, og jeg burde få tak i metall som ikke veier så mye, for det bør helst ikke bli en så veldig tung ovn.
  9. Takk for svar. Ja, jeg tenkte at det hadde vært koselig å fyre med litt ved av og til, men er redd for at ovnen blir i varmeste laget med vedfyring. Også krever det kanskje litt mer arbeid med ovnen, men dette er noe jeg absolutt vurderer. Ovnen skal i og for seg være ganske permanent montert i bua.
  10. Jeg vurderer å lage meg en liten ovn til jaktbua mi. Jaktbua er ikke stor, ca. 5m3 (1,4 x 2,5 x 1,4). Tanken er å bruke en rødspritbrenner (spritbeholderen til Heat Pal) i ovnen i stedet for ved, slik at jeg skal kunne ha fyr i ovnen i 5-6 timer, slik at jeg slipper å stå opp midt på natta for å tenne opp ovnen på nytt, eller fylle på med ved. Det må selvfølgelig være pipe på ovnen, slik at fuktigheten som produseres når spriten brenner, forsvinner ut gjennom pipa. Jeg bruker forresten bio-ethanol som brensel i Heat Pal'n, og det funker fint. Ovnen skal ikke være stor, men akkurat passe til at jeg får lagt spritbrenneren inni (minimum 23 cm i diameter). Vurderer også å lage et eget luftinntak til ovnen, der lufta kommer inn til ovnen gjennom et rør, slik at den ikke bruker oksygenet inne i jaktbua. Jeg tenkte jeg kan bruke en askebøtte til å lage selve ovnen, men er usikker på om den tåler å bli oppvarmet, da jeg har hørt at galvanisert metall avgir giftig gass når den blir oppvarmet. Drt samme gjelder pipa, som jeg tenkte å bruke et nedløpsrør fra takrenner. Er det noen som vet noe om dette? Hvis det er noen her som har tanker, idéer eller tips til hvordan jeg kan lage meg en slik ovn, så ville det vært fint å høre om de. Alle innspill er av interesse. Mons L.
  11. Ja, jeg tror nok det er best å satse på et kamera der jeg kan koble til en ekstern mikrofon. Takk for svaret!
  12. Til dere som filmer når dere er ute på tur: Hvordan skal jeg unngå vindsusen når jeg filmer? På høyfellet er det nesten alltid såpass med trekk at videokameraet fanger det opp, og man hører ikke annet et kraftig vindsus når man ser på filmene etterpå.. Hjelper det med ekstern mikrofon, og i tilfelle hvilken type? Eller har jeg rett og slett et altfor billig (dårlig) kamera (Canon Legria FS306, ca kr. 2000,- )?
  13. Hvordan kan man komme i kontakt med importøren? Har tenkt å spørre om det går an å bruke sikkerhets white D-60 spirit i heat pal...
  14. Er det noen som vet om man kan bruke Sikkerhets White spirit D-60 som brensel i Origo Heat Pal 5100? Jeg fant en 5-liters dunk på Esso til kr. 119, og på etiketten står det at den bl.a. kan brukes i spritkokere/brennere.. men er litt usikker på om den funker i Heat Pal... Jeg har prøvd Bioetanol, og det funker bra!
  15. Fant en bra sekk på 60 liter. Enkel og grei, uten for mye reimer og annet dill dall. Helsport Raudfjellet 60. Vekt 1,6 kg! Kjøpt på XXL Billig var den også.. 499,-
  16. Jeg vurderer å kjøpe en ekstrem lett ryggsekk som rommer ca 60 - 70 liter. Er det noen som har tips om hvilke modeller som finnes? Sekkens egenvekt bør ikke være mer enn 1,5 kg. Jeg vurderer strekt Bergans Helium 55, men synes den skulle vært bittelitt større. Den veier visst 1,1 kg. Er det noen som har noe bra tips?
  17. Vel, foreløbig er vi bare to voksne og ett barn, men etterhvert kan det hende vi blir både 4 og 5 stk. Planen er at teltet skal vare lenge, og derfor tenker jeg å investere i et kvalitetstelt. Teltet vil nok også bli brukt til "gutteturer" med 3-4 voksne karer. Det Hilleberg teltet det refereres til av "svingen", tror jeg blir litt i laveste laget.. vil helst ha et telt der det er, bokstavelig talt, rom for litt takhøyde
  18. Takk for tilbakemelding! Hadde ikke tenkt på det med stormmatter. De er jo ekstremt viktige om vinteren!
  19. Er det noen her som har erfaringer med Helsport Svalbard 6 og/eller Helsport Gimle family 4+2? Jeg vurderer å kjøpe enten Svalbard'n eller Gimle'n, men er litt usikker på hvordan disse takler sterk vind. Har tenkt å bruke teltet på høyfjellet året rundt med hele familien (med små barn). Hvor bra takler Gimle (som jo er ganske mye høyere enn Svalbard) sterk vind i fht. Svalbard, som jeg regner med står stødig i veldig kraftig vind?!
  20. Har bestilt en stk. Coleman Falcon x2, men skal vente til sommeren med å teste den.. Kommer med rapport etterhvert! Takk for fine bilder og bra info om teltet!
  21. Lars Monsen var visst (i følge Villmarksboka) veldig fornøyd med Isbjørn Jan Mayen soveposen... sjekk den her: http://www.isbjorn.no/janmayen.html ML
  22. Jeg ville ikke satset på den pulken du refererer til (bilde). Den har en ganske rar konstrukson i og med at "bølgeformasjonen" på innsiden faktisk også er på utsiden under pulken... Kan jo ikke skjønne annet enn at det bremser i løssnøen. Selv bruker jeg denne Viking-pulken: http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=26637458 Den veier 7,1 kg, men så kan du også laste med det det du trenger. Og i og med at den er såpass dyp, så er det veldig enekelt å pakke den. Legg en 2x3 m pressenning over pulken, kast inn utstyret, og brett pressenningen over sakene og stram over med 2-3 enkle lastestrikker med krok. Eventuelt kan du bruke en tom 1200 liters kraftforsekk. Den legger du bare i pulken, eventuelt med åpningen framover/bakover eller oppover. Så hiver du inn utstyret, bretter sammen toppen, snører igjen og setter avgårde. Den sekken er også helt genial til å krype inn i når uværet setter inn. Der er det god plass til to.
  23. Jeg anbefaler deg å bruke pulk i stedet for tung ryggsekk. Hvis det er mye, dyp løssnø, så blir det mye tyngre å gå med sekk enn med pulk. Dessuten får du med deg mye mer utstyr med pulk kontra ryggsekk. Når det gjelder bindinger og ski, så anbefaler jeg Rottefella BC fremfor 75 mm, fordi du ikke kan bruke 75 mm i skispor, hvis du noen gang ønsker å gjøre det.. dessuten bremser 75mm mer i løssnø enn BC'n. Ønsker dere en god tur!
  24. Hei, Ola! Det finnes nok mange fine ruter du kan gå på Finnmarksvidda i desember, men det er en del ting det er verdt å vite på forhånd. For det første er det jo selvfølgelig minimalt med dagslys på denne tiden av året i Finnmark. Vi snakker om 2-3 timer med ok lys, og resten av døgnet er det svart som natta. Når det gjelder is på vannene, så skal det stort sett være greit i slutten av desember, ihvertfall på de minste vannene. Men man må alltid være forsiktig, og det avhenger veldig av om det har vært mye frost, og hvor mye snø det er. Normalt sett skal det være brukbart med snø i slutten av desember, men er du uheldig, så kan det være veldig lite snø og mildvær. I motsatt side av skalaen finner du metervis med snø og - 30 -40 grader. Det forekommer også. Per i dag er det ca. 5-10 cm snø, og ikke har det vært mye frost, men en del mildvær. En annen ting er reindriften. Du bør sjekke på forhånd om noen reinbeitedistrikter har vinterbeiter i de områdene du har tenkt å vandre i. Det er lurt å prøve å unngå områder der det er mye rein, med tanke på å ikke forstyrre reindriften. Ellers må man selvfølgelig ta hensyn til værmeldinga, da det fort kan bli veldig dårlig vær på vidda i desember. Skal du bo i telt, så må du ha ordentlig utstyr, som tåler mye vind! Anbefaler uansett å ha med telt, da det kan være langt i mellom åpne hytter/gammer, og de kan være vanskelige å finne i mørket/uværet! Mvh "Mons Larsen"
  25. Er det noen som har erfaringer med Garmin Dakota 20? Er interessert i å høre om positive og negative erfaringer med Dakota 20!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.