Gå til innhold
kork

Ferskinger på fisketur i Finnemarka

Anbefalte innlegg

Hei

Vi er tre-fire karer som nærmer oss 30 med så å si null fartstid på skauen de siste 15 åra, detta har vi tenkt å gjøre noe med! Kall det gjerne tredeveårskrisa :) Planen er masse småturer i lokalområdet(finnemarka/mjøndalenskauen) framover, med innslag av ett par nybegynnertopper ikke alt for langt unna(Krokstadkollen er allerede besteget!), og en uke over hardangervidda i løpet av sommern. Siden vi ikke har så mye erfaring hverken med selve fisket eller hvor det er stas å gå håpet jeg det var noen her inne som kunne dele noen erfaringer.

Jeg er ikke ute etter å lure ut av deg hvor det hemmelige vannet ditt ligger, men det hadde vært fryktelig hyggelig med ett dytt i riktig retning sånn på første helgeturen nå om ett par uker, så det iallefall er en sjanse for att vi ikke kommer tomhendte hjem! Vi ser for oss en time eller to rusling fra årbogen/bjørkedokk eller solbergvannet/steindammen evt tilsvarende på andre sia av elva sånn for å ikke gå oss altfor varme i starten. Gode alternativer fra andre himmelretninger er selfølgelig velkomne. :!:

Når jeg likevel er inne på det: er det for tidlig å ta turen opp bletoppen uten ski i begynnelsen av juni? Er det noen ok fiskevann på veien opp? Også, vi tenkte ta for oss den dnt-ruta som heter Skjult lenke - logg inn for å se den i fellesferien, bare med telt og en, kansje to dager ekstra. Så kan vi evt ta inn på ei hytte en eller to kvelder for tørking o.l og stoppe ved ett fint vann en dag eller to, alt ettersom. Er det noen vann som kan anbefales på veien her?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Finnemarka har mange fiskemuligheter!

Var en tur på Øyvannet i Finnemarka i sist uke. Isen der gikk mandag i forrige uke (10/5, ca 500moh). Det var fortsatt kaldt vann og ikke lett å lure ørreten. Øyvannet har både ørret og røye i 1+ kg klassen men det kan tenkes at det blir endel folk rundt vannet i de travleste periodene, var i alle fall mange hytter rundt vannet.

Hadde for øvrig en fin tur i Finnemarka i fjor sommer der vi campet ved Goliaten. Var veldig fint å ligge med telt ved Goliaten og vi fikk flere fine ørret på 500-600 gram som smakte godt. Hvis dere camper der, så kan dere også prøve lykken i Tverråsvannet og Vakkertjern som ligger i nærheten av Goliaten. Vi gikk inn til Goliaten fra Vrangen, men har hørt at mange tar skiheisen ved Aron for så å gå innover, noe som vistnok ikke tar mer enn enn 20 minutters tid. Disse vannene er ikke spesielt hemmelige så antar det er lov å nevne disse i forumet her :)

Anbefaler også en tur opp til Skrim eller Siljan. Personlig har jeg hatt mer fiskelykke her, og det er ikke så langt å gå mellom vannene, og dere finner dere nok fort et 'hemmelig vann' som er fint å campe med som kan gi noen fine ørreter.

PS: Vet ikke om dere har sett Finnemarka bloggen? Her kan dere nok få noen fine tips til camping og fisking i Finnemarka:

Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Mange takk, høres ut som ett godt forslag med litt alternativer så de mer rastløse ikke går lei. :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.