Jump to content

Tur vest for Veig og Hadlaskard


ELEL6200

Recommended Posts

Reiser hvert år på en 8-10 dagerstur på Hardangervidda. Etter mange år i samme området er det på tide å utforske et nytt område.

Turene består stort sett av teltliv, fiske, fugletitting, planteidentifikasjon og litt insektstudier. Vi liker å slå oss til ro i et området i ca 2dager for å bli kjent med vann og natur i nærområde, for deretter å vandre videre til neste område.

Etter mange år med vandring og nytelser med utgangspunkt i Tinnhølen, skal det bli ekstra spennende å oppdage nye vann og spennende dyre/plante liv på ukjent område.. Har fisket i nær sagt alle vann i området sør for Tinnhølen, med fisk på 3,0 kg som personlig rekord. Har nok sett det meste som er mulig i dette området: Snøugle, Fjelljo, Traner, Blåstrupe, Myrhauk, Fjellerke, Svømmesnipe, Sjøørre, Bergand, Lappspurv, Myrsnipe, Småspove, Fjellvåk, Snøspurv. Fjell og Lirype, for å nevne noen av fuglene. Fantastisk område, men når du etter hvert blir lommekjent er det på tide med nye utfordringer.

Planen er å gå fra Hjølmo/Berdølo og satser på å bli kjent i området vest for Veig - Hadlaskard (se bilde).

Noen som har erfaringer fra dette området? Hva med gode fiskevann som ikke er alt for store? Tar de gjerne på PM.

Hva med plante/dyreliv?

Fisker mest med sluk og sjeldent med flue, så elvefiske er ikke prioritert.

Ellef

post-7642-133474684255_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Er dessverre ikke kjent i dette området selv, men vil tro det er et spennende område - spesielt fiskemessig. Fugleobservasjonene dine fra resten av vidda er forøvrig såpass interessante at du burde legge de inn på www.artsobservasjoner.no. Kunne vært interessant å vite hvor og når du så snøugla.

Link to comment
Share on other sites

Gikk ruta Bjoreidalen - Hadlaskard - Hårteigen - Tyssvassbu - Reinaskørsbu - og så utafor sti langs Nibbehylen, Øvra Nybusvann og Håvardsvannene - og så over på stien til Litlos og videre, midt i august sist sommer.

Området er spennende og variert. Jo lengre vest en kommer, jo mer snø er det normalt. Er man tidlig i sesongen kan det være vanskelig å ta seg fram. Elver kan være umulig å krysse, og DNT-merkingen er ofte snødd ned. Staver kan være lurt å ha med.

Oppstigningen fra Hadlaskar til Hårteigen kan absolutt anbefales. "Nede" ved Hadlaskard er det frodig. Oppstigningen er som tatt ut fra "Ringenes Herre". En tur å ta med barn på. Disse fjelldalene er sikkert interessante for de som er interessert i fugl og blomster. Høyfjellsområdene er tilsvarende golde - snø og stein. Vet ingenting om fiske, men en far med en unge jeg møtte på Hadlaskard hadde fått fisk i Veig.

post-3635-133474685509_thumb.jpg

post-3635-133474685513_thumb.jpg

post-3635-133474685516_thumb.jpg

post-3635-133474685521_thumb.jpg

post-3635-133474685524_thumb.jpg

post-3635-133474685527_thumb.jpg

post-3635-133474685604_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy