kenny28 Skrevet 25. februar 2010 Skrevet 25. februar 2010 Noen som kan anbefale en bryne. Samekniven og andre kniver begynner å bli riktig sløve. Ønsker ikke bryne stein men en sånn som man trekker knivne igjennom Noe sånt : http://www.magasinet.no/display.aspx?menuid=0&prodid=1666 http://www.xxl.no/ProductPage.aspx?ProductId=5115&utm_source=kelkoono&utm_medium=cpc&utm_campaign=kelkooclick&utm_term=Smith's+Knife+%26+Scissors+skjerper http://www.oslosportslager.no/produkt/skjerper-18823.aspx?utm_source=Kelkoo&utm_medium=Oppf%C3%B8ring&utm_campaign=Kelkoo Funker disse eller en den gamle metoden best ? Siter
+Bugten Skrevet 26. februar 2010 Skrevet 26. februar 2010 Har ikkje prøvd dei sjølv , men Magasinet skriv sjølve dette om den du linkar til : "Dette brynet er ikke beregnet for å sette opp knivblad som er helt sløve og hakkete, men er ideell å bruke når kniven begynner å bli sløv." Trur kanhende dette er dekkande for denne type bryner, og dersom knivane dine er blitt "riktig sløve" treng du noko betre. Har sjølv prøvd eit anna produkt frå samme butikk som eg kan anbefale : http://www.magasinet.no/display.aspx?menuid=-1001&prodid=1667 Det finst ulike fabrikat , og dette er vel ikkje "originalen", men den duger absolutt ! Siter
+Bugten Skrevet 26. februar 2010 Skrevet 26. februar 2010 ............................. opps ! denne kom visst 2 gonger ... Siter
Lindap Skrevet 26. februar 2010 Skrevet 26. februar 2010 Min mann bruker en bryne som fås kjøpt i kjøkkenbutikker. Den er diamantbelagd og den funker veldig bra til å få slipt kjøkkenkniver. Det er en bryne i en gjennomsiktig plasthuls, med røde plikker på den ene siden og gule prikker på den andre siden. Dette er den første brynen som min mann er veldig fornøyd med og da tror jeg at jeg trygt kan anbefale den. Men det er en "vanlig" bryne, og ikke en som du trekker kniven gjennom. Siter
kenny28 Skrevet 26. februar 2010 Forfatter Skrevet 26. februar 2010 Min mann bruker en bryne som fås kjøpt i kjøkkenbutikker. Den er diamantbelagd og den funker veldig bra til å få slipt kjøkkenkniver. Det er en bryne i en gjennomsiktig plasthuls, med røde plikker på den ene siden og gule prikker på den andre siden. Dette er den første brynen som min mann er veldig fornøyd med og da tror jeg at jeg trygt kan anbefale den. Men det er en "vanlig" bryne, og ikke en som du trekker kniven gjennom. Hmm.... Står det ikke noe navn på den da? Siter
Lindap Skrevet 26. februar 2010 Skrevet 26. februar 2010 Skal sjekke når jeg kommer hjem. Edit: Jeg fant noen som lignet, nemlig den overflaten med gule og røde diamantprikker. Den som vi har, har en litt annen form med håndtak, men jeg vil tro at denne typen fungerer like bra, siden er laget etter samme prinsipp: http://www.xxl.no/jakt-vaapen/kniver-oekser/slipeutstyr/smith-s-diamant-slipesett-9005172 http://www.mamut.net/styrkar/subdet78.htm http://www.jaktogfriluft.no/display.aspx?menuid=20200&prodid=6628 http://www.jjensen.no/web_katalog/finish.html (Litt lenger ned på siden) Siter
Havørn Skrevet 26. februar 2010 Skrevet 26. februar 2010 Jeg har en Fiskars Roll-Sharp, som jeg syns fungerer bra til å skjerpe opp kniver. Det er en sånn sak man trekker kniven igjennom, se f.eks. http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=145959392 Jeg mener å ha sett denne hos IKEA også. Jeg synes den fungerer bedre enn de knivsliperne som har to stålskjær (som et par av linkene dine viste til). Siter
kongler Skrevet 4. mars 2010 Skrevet 4. mars 2010 Hei, jeg har Smith's slipesettet fra XXL, det fulle settet. Proffe slipere vil le av det, men det får en kniv skikkelig skarp for skogsbruk. Sånne enkle knivslipere som man drar kniven igjennom tar bare det aller ytterste på kniveggen. De blir skarpe, men fort sløve igjen. Siter
Vandrefanten Skrevet 4. mars 2010 Skrevet 4. mars 2010 Hmm.... Står det ikke noe navn på den da? Sikkert en slik. http://nettbutikk.verktoyas.no/index.cfm?tmpl=butikk&a=product_inline&&b_kid=544801&b_id=546160 Mye brukt blandt håndtverkere. Veldig god.. Siter
strebus85 Skrevet 4. mars 2010 Skrevet 4. mars 2010 Jeg har den lille svarte Gerberbryna du linket til, men jeg synes den egentlig er ganske dårlig. Jeg har en brynefetish, så opp igjennom årene har jeg leita som en tulling etter det som fungerer best. Etter mange års bomkjøpt av ymse bryner sitter jeg igjen med to stykker som fungerer bra. Til retteggede kniver vil jeg anbefale en bryne fra svenske Fällkniven. Denne er avsindig bra, og det at du får den for under 200 kr er ikke dumt mtp. tollgebyr. http://www.fallkniven.com/en/shop/details/369/13/sharpeners/dc4 Til konvekse egger synes jeg Rudolfstroppen fungerer bra: http://knivmaker.net/om__rudolfstoppen_.html Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.