Gå til innhold
  • Bli medlem

kongler

Aktiv medlem
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om kongler

  1. Hmmm, kanskje jeg kan be dama gi meg varm oljemassasje før jeg står opp. Takk for suveren løsning
  2. Takker for svar, men teltlivet er et kapittel for seg. Det er som å være hjemme ute i naturen. Jeg benytter som regel telt selv, men denne gangen lå jeg under åpen himmel og det var vanskelig å unngå å fryse når jeg stod opp. Er det noen som har noen triks?
  3. Idag stod jeg opp og det var ganske kaldt. Det første jeg gjorde var å begynne på bålet (hadde ved klart). Jeg var såpass kald at jeg ikke klarte å tenne lighteren (hadde kutt på tommelen i tillegg). Jeg brukte da fyrstikker og det gikk greit. Jeg lurer på hva det første folk gjør om morgen når det er kaldt ute? Morgengymnastikk, bål, skitur.......?
  4. Jeg har ikke lest igjennom alt her, men skogsbacon sammen med pannekaker er vanvittig godt og ganske så enkelt. Bare kjøp ferdig blanda pannekakemiks
  5. hva med ull frotté? Jeg hører folk sverger til det som om det er ull fra en annen planet. F.eks woolpower?
  6. Hva er det varmeste ullplagget man kan få tak i? Må selvfølgelig ta med vekt/varme med i vurderingen
  7. Er det eneste saga du tar med deg på tur? Sager den bra? Holder den lenge?
  8. Jeg er helt enig med dette. Etter å ha prøvd frem og tilbake med forskjellige kombinasjoner har jeg falt på sag og stor kniv. Da er det ikke så mye som ikke kan gjøres relativt enkelt. Jeg pleide å bruke øks mye før, men har fått helt fnatt av det. Stålet på eggen bøyes så lett og den kløyver ikke stort bedre enn en samekniv. Med andre ord, så har jeg kjøpt en rævva øks. Kan ikke huske at den var så dårlig for 10 år siden. Lagde forresten min egen buesag lignende den du har linket til. Lagde den av tre og bruker en 53cm blad. Fungerer veldig bra å sage med, men den veier 900 gram. Vekta er jo ikke all verden, men det er litt surt når man får kjøpt en som veier under 300 gram.
  9. Har alltid trodd den fiskars saga var skikkelig bra, i og med at den har et så langt blad, men jeg har ikke prøvd den. Jeg forstår ikke hvordan øks kan erstatte sag på noen måte. Pleier å sage kubber, også dele dem opp med kniv/øks. Hvordan pleier du å fyre bål? Trer du lange stokker inn på etterhvert som de brenner?
  10. Jeg har en Barnel z180 tursag fra XXL. Er veldig fornøyd med den, sager fint kubber opp til 15 cm diameter. Tar et minutt eller to, men uten de store anstrengelsene. Poenget er at det er den eneste foldesaga jeg har prøvd. Er det noen som har prøvd noe annet som er bra eller bedre? Hører mye om Sandvik/Bahco Laplander, men det er ikke så mange steder å få tak i den. Hei allesammen, jeg er ny her forresten
  11. Hei, jeg har Smith's slipesettet fra XXL, det fulle settet. Proffe slipere vil le av det, men det får en kniv skikkelig skarp for skogsbruk. Sånne enkle knivslipere som man drar kniven igjennom tar bare det aller ytterste på kniveggen. De blir skarpe, men fort sløve igjen.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.