Jump to content

Ajungilak grevling vs. Helsport soveposeovertrekk


raster

Recommended Posts

Annonse

Har også helsport fjellduken extrem. Genialt plagg. I -5C lå jeg i kun det og to lag ull på uderkroppen(tjukt), og tre lag på overkroppen. Gikk helt fint, utenom at jeg frøs på tærne.

Som overtrekk fungerer det også svært bra, men kan forekomme noe kondens. Det problemet løses enkelt med å ha enkelte glidelåser dels åpne på sidene. Da kommer det heller ikke vann inn.

Leste om en her på forumet som hadde brukt dette produktet som overtrekk på soveposen på en flere dagers tur - og det uten noen problemer, om jeg forstod ham riktig.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar. Det ble et grevlingtrekk, med bomull overside. Testa det i helgen i 18 minus, og det fungerte bra. Oversiden pustet bra, null kondens.Undersiden ga endel is/fukt dannelse så neste gang prøver jeg med et spesialskjært tynt/"luftig" ekstraunderlag inni trekket. Ellers har jeg Exped downmat 7 og ligger like bra som på madrassen hjemme. Med Nanok dunpose -30 (dette er mye pose for penga)ble det en god og varm natt. Uff mye reklame her, men dette er tips som gir maks comfort så skitt au.

Fikk foresten referat fra brukere av (den noe oppskrytte) fjellduken, og mange er fornøyde men det er også de som har holdt på å fryse ihjel i denne. Husk at den er tett, det blir som å ligge i en plastsekk, og det blir veldig vått inni der.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Prøvde nettopp et eldre Ajungilak overtrekk på Finnmarksvidda i -20 med et bomullsaktig stoff i overdelen og vanntett nylon i bunn. Overdelen fungerte ok, mens bunnen ga en masse kondens. Så mye at dunposen ble våt. Men kanskje ikke så dumt å putte underlaget inn i soveposeovertrekket?

Har tidligere prøvd en tynn fiberpose - Helsport Lom - utenpå dunposen i -30. Det fungerte kjempebra. Dunposen holdt seg tørr på en ukestur i sprengkulde.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy