Gå til innhold

UlvenKolbein

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  257
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om UlvenKolbein

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei! Bor nå i stvg og har fri denne uken. Har dere noen greie dagsturer i sirdalsområdet? Helst uten skredfare og helst vekk fra typiske hyttefelt.
 2. UlvenKolbein

  Hvilken sekk er dette?

  Hei! Har et lass av sekker, bl a denne gamle Bergans sekken. Hvilken modell er dette? Liter?
 3. UlvenKolbein

  Heftig tung sekk!

  Lol. Det er det dommeste jeg har hørt!...
 4. Hei! Har i lengre tid fundert på ting å gjøre når jeg er på tur eller ute i naturen på f eks hytta. Noen ganger kan det bli vel mange timer foran bålet før det blir for mørkt. Da hadde det vært kjekt å ha noen prosjekter/ noe nevenyttig å gjøre. Enten å lage noe enkelt for hånd, typisk seljefløyte, tresleiv, etc., eller større prosjekter som bygging av gamme/lavvo mm. Noen som har noen gode tips til ting å finne på i skauen?
 5. UlvenKolbein

  Tursekk for tung oppakning, 100+ liter

  Bergans powerframe er digg. Og du har plass til det meste ettersom sekken er 156L når du ekspanderer sidelommene. For øvrig liker jeg at du må tåle variert terreng med full mage hele året.
 6. Hei! Har flere gode og relativt dyre sekker, og er nå på jakt etter en lett og billig sekk på rundt 60L som jeg kan bruke til enkle og korte turer, og bæring av litt utstyr som kan skade sekken frem og tilbake til hytta (vil unngå å ødelegge mine "bedre" sekker). Kan helsport Sarek 60 være et alternativ? Dette er en billig sekk, 699,-, som selges på xxl. Noen som har erfaringer med denne? Sekken fås også i 70 og 80L med justerbart bæresystem, men da er prisen en litt annen, og volumet litt stort. Det var ikke poenget her.
 7. UlvenKolbein

  Tips til skogstur i rogaland

  Jeg har ikke gått den turen før, så er ikke kjent. Men du tror altså ikke det skulle vært noe problem så lenge en holder seg i den nedre delen av dalen?
 8. UlvenKolbein

  Tips til skogstur i rogaland

  Takk for svaret! Var også noe bekymret over evt skredfare, så kanskje jeg skulle funnet et lavereliggende område. Har gått nok i snø i vinter, så hadde vært kjekt me mer eller mindre bar mark. Er også litt mett av høyfjellet for øyeblikket t... Vet ikke hvor turen skulle gått(?).
 9. UlvenKolbein

  Tips til skogstur i rogaland

  Takker for svarene! Er det noen som vet hvor mye snø det er i fjellet i Rogaland i dag? Eks i Fidjadalen som nevnes. Bør man fortatt bruke ski, evt i hvilke høyder?
 10. UlvenKolbein

  Tips til skogstur i rogaland

  Hei! Til vanlig går jeg stort sett på fjelltur over tregrense, eller hvor det e er tynnere populasjoner av bjørketrær. jeg og noen kompiser fikk lyst til å gå lavere, dvs helst i skog. Finnes det noen egnede skogområder i rogaland der man kan gå et stykke i skog? Gjerne tilknyttet fiskevann og evt fjell i nærheten. Takker for svar!
 11. Kniven har vært HARDT brukt i 30 år(slått på med hammer, slått ned titalls mindre trær, ligget ute i flere dager i styrtregn, frøset til is osv osv).Disse 30 årene med tøff bruk har ført til at kniven ser slitt ut(hakk i metallet) og at slira er temmelig oppskribla og falmet(slira har blitt behandlet med voks ên gang etter 28 års bruk). Likevell fungerer kniver og slira) like godt til alle sine bruksområdet. Har du ikke kjøpt kniven enda? Se å få gjort det da vel! Click here to view the article
 12. UlvenKolbein

  Moralsk problem med jakta

  Veldig enig her. Vi jegere spiser kjøtt fra dyr som har levd et verdig, naturlig liv, og som har vokst opp sammen med sine foreldre(varierer naturligvis etter art!)!
 13. UlvenKolbein

  Behøver truger å være så dyre?

  Takk for tilbakemeldinger! Likte beskrivelsen av truger på finn!
 14. UlvenKolbein

  Moralsk problem med jakta

  Du har et grunnsyn, slik jeg forstår det, som er generelt negativt til jakt. Derfor tenker du "jegere fra byene bare kommer og skyter dyra, men de bor jo ikke her engang! Kun vi som bor her burde har lov til å jakte her." Nesten som om det er et offer for dere å bo på landet, og at dere ser på jakta som en gode som kun burde gjelde dere... Dette synes jeg er svært selvsentrert og snevert. Husk nå på at jakt er en fin form for regulering av bestander i en splittet og kunstig selektert natur(fragmentering av områder, rovdyr"forvaltning" etc). For å beholde en sunn økodynamikk, trengs jakta. Jakta i Norge er strengt regulert(HELDIGVIS!), slik at vår jakt også er bærekraftig, og går noe galt med en bestand av dyr, blir disse dyrene gjerne fredet, slik at bestanden får rom til å komme på et ønskelig nivå(i antall eller genetisk variasjon f eks). Jakt tar likevel ikke hensyn til enkeltindividet, men bestanden og hele samfunn.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.