Jump to content

kortbanebjørn

Aktiv medlem
 • Posts

  265
 • Joined

 • Last visited

About kortbanebjørn

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Fiske, kano, fjellturer, vandringer, isfiske, ski/truger, utenfor mobildekning
 • Location
  Hedmark

Recent Profile Visitors

868 profile views

kortbanebjørn's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In
 • First Post

Recent Badges

15

Reputation

 1. Kan foreslå å gjøre en lavterskel testtur på forsommeren. Åkersvika eller Rokosjøen er sånne steder 😉👍 Noen erfaringer rikere før dere begir dere ut på neste tur. Ellers er det flere gode forslag til sommerturer her. Støtter meg på dem. Vil også sterkt anbefale å følge med på værmeldingene og gjøre litt research når dere har bestemt dere for sted. Det kan være ting som kanskje ikke er så opplagte, men det er alltid lurt å ha en plan B og ofte en plan C dersom uhellet er ute. Kan være noe så enkelt (lavterskel) som å studere på YouTube hvordan man klatrer tilbake inn i en kantret kano og hvordan man kan få ut mye vann på en effektiv måte. Lykke til! 👍😎
 2. Fløy over der idag. Bird’s eye view 🦅 Av det jeg så er isen gått. Jeg så også veien fra Undseth, men minst 3 steder var det større fonner, og jeg kunne ikke se at de var brøytet. Snøen ligger flekkvis, tenk leopardmønster, så om et par uker når sola har begynt å få skikkelig tak og bakken varmes opp, så tror jeg det går fint å kjøre over. 👍
 3. Sendte en mail til de. Svaret var at kurset i juni er fullbooket og ingen flere nybegynnerkurs i sommer, dessverre. De har en åpen dag (demo) 2.juni og det er mulighet for et mini-kurs 8.juni (1-dags). Ellers er det turpadlekurs på Femundselva (den som etterhvert kalles Trysilelva) i august. Er i utgangspunktet fullt, men det hender jo at en og annen må trekke seg, så det var bare å melde interesse, ifølge de 👍 Så da får man nok satse på kurs neste år og hive seg på med en gang det blir lagt ut, for dette er tydeligvis populært 😎
 4. Har foreløpig ikke noe info, søker vel egentlig det, men tanken er jo interessant. Kanskje, om importøren leser innleggene her, de kunne kommet med generell info?
 5. Ser at det skal arrangeres 2 elvepadlingskurs gjennom importør iår. Virker interessant, lærenytig og spennende. Noen som har gjort dette før? Eller som skal på kurs, evt vurderer det?
 6. Kan i utgangspunktet starte i Rokosjøen, men det er kronglete med en del bæringer ned til Ådalsbruk. Ser for meg strekningen Ilseng til Åkersvika er fin lazy river aktig. Vært på Åsta med kano på de stille områdene. Fint for en kveldstur. Ellers synes jeg vannveien øverst i Odalen, fra ca Malungen og så langt man gidder ned mot Rasensjøen, ser bra ut. Julussa, litt øst for Elverum, som renner ut i Renaelva, er nevnt i flere blad som en fin 2-3 dagers mini-villmarkstur. Finnskogen har uante muligheter.
 7. Flott! Tusen takk 👏 Oppladbar er nok tingen da jeg vanligvis har med powerbank. Og med 20% rabatt gjennom DnB MasterCard t.o.m. 1 juli så blir prisen enda hyggeligere 😎
 8. Før den store stillheten så brukte jeg en oppladbar radio. Ladet den via USB "overalt". I tillegg var det solceller oppå, mest for å forlenge batteritiden mer enn å lade den opp. For oppladning, utenfor rekkevidde til strømkilde, skjedde via en sveiv på baksida! 3 minutters sveiving ga meg ca 3 timer lytting!!! Men det hjelper lite nå... Er det noen som vet om en bærbar radio som har noe av disse finurlighetene, eller som har jækla lang batteritid? Er bra dekning på hytta, men der er det heldigvis (?) ikke strøm.
 9. Hvordan er fisket der? Har hørt rykter om at det ikke er lov til å fiske fra båt/kano/etc, bare fra land... Stemmer dette?
 10. Jeg er 196cm lang. Vurderte Denali med extension (dette var året før Mule kom). Denali var tight fit... heldigvis kom Mule og beina mine kan strekkes helt fram. På generelt basis vil jeg foreslå at om du er under ca 184cm så er Denali det rette valget (er beina lengre enn en "standard" 184cm kropp så blir vurderingen Mule). Er et personlig valg når det gjelder komfort, men prøvesitting gjerne side om side er en kjempegode idé. Men du blir uansett ikke skuffet.
 11. Lærte selv å kaste med lukket haspel da jeg var ung og lovende. Har egentlig aldri hatt problemer med de, med unntak av ei snelle som hadde altfor mye plastdeler. Her var det mekanismen i knappen som stadig vekk knakk (tynn eller dårlig plastdeler). Etter å ha knelet 3 sneller så fikk jeg oppgradert til bedre (litt dyrere) snelle, og da var problemet løst. Når det gjelder floking så har jeg hatt mer floking på åpen haspel enn lukket (og enda verre med multiplikatorsnelle). Men det var fordi jeg var for irvig etter å fiske isf å ta de minuttene det tar å justere inn motstanden i brems, spole, og ha riktig mengde og diameter på sena. Alt dette må gjøres før sesongen starter egentlig, i tillegg til en dråpe olje der det trengs osv. Samtidig er det viktig å tørrtrene, og da er våren fin. Spør fluefiskere som virkelig kan å kaste om dette. Poden fikk sin første stang for 2 år siden. Han var da 3. Det ble Sølvkrokens barnestangsett med lukket haspel. Byttet ut sena og var påpasselig med å holde litt trykk på den nye sena da den ble spolet på. Dette er noe jeg har i ryggmargen fra barndommen, og det kan hende at problemet ditt er som nevnt over; at sena sitter for løst på spolen, og da regner jeg med at den kom slik fra esken. Heldigvis er dette gratis å fikse! Alt du trenger å gjøre er å dra ut all sena. Og her får du poden til å hjelpe til, for dette er både litt morsomt (kan være) og lærerikt. Du får han til å snelle inn mens du holder litt igjen. Og samtidig forklarer du at når det er litt motstand på sena når han sneller inn, så kommer den til å legge seg riktig på snella og da er han klar for nytt kast uten noe problem.
 12. Løfter tråden siden det er ny padlesesong 😉 Har også sett YouTube snuttene (ledd godt av den ene). Første renna, slik jeg ser det, er bred og fin, nærmest en lazy river å regne. Myk start. Det jeg tror er den andre (den snutten jeg har ledd mest av med 2 trøndere som får seg en overraskelse) ser ut som den kan padles med kano ved høy vannføring (aldri vært der og kjenner ikke til om det er glatt bunn i renna eller om det er noen steiner der). De 2 neste har jeg skjønt må bæres forbi. Det er uansett ikke langt. Tenker på å ta denne turen på sensommeren. I utgangspunktet med kanoen, Ally 16,5DR. Noen som kan råde eller fraråde meg dette? Har også en Packraft (Alpacka Mule - XL) som kan brukes i stedet. Kjenner styrken/svakheten til begge, og uansett blir det en fin tur.
 13. God tråd! Logistikken er ofte det vanskeligste når man skal padle, uansett om det er Packraft, kano eller kayakk, selv om ting er enklere med packraften der. Har selv vurdert en kombi-tur i Rondane som innebærer at man må være minst 2, men helst 3-4 på tur. Logistikken er alfa og omega her.... Man parkerer en bil med padleutstyr der man ønsker å begynne padlingen (et stykke oppi Atna elva, alt ettersom), så kjører man den andre bilen ned til Ringebu og parkerer der. Togtur til Hjerkinn og der begynner vandringen gjennom Rondane (velg rute selv) ned til Atnaelva hvor man finner farkosten(e) sin(e) og padler til Atnasjø og får skyss fra kafeen tilbake til bilen ved elva. En annen tur, tipper 3 dager, er Røros - Røros. Hit kan man ta tog/buss/fly (må reklamere for egen arbeidsgiver.... 😉) for så å ta rutebuss til Synnervika ved Femunden. Padle nordover, gjennom tømmerfløterkanalene (må visst bære forbi noen av dem), ut i Fergaen og ned Håelva til Røros. Mener det er noen åpne buer/koier underveis. Er også noen videoer på YouTube av denne ruta. Litt mer lokal tur for meg, som bor ved Hamar, er å padle Svartelva fra så langt opp man gidder og ned til Åkersvika ved Hamar. Har vært i Åkersvika med Ally noen ganger, og det kan anbefales for en kveldstur. "After-raft" ved byens andre vannhull er også en god avslutning 😂👍
 14. Kjøpte den Macenzie padleåra du linket til ifjor. Bare vært på 2 turer med den, og siden jeg egentlig er kanomann så er grunnlaget for sammenlikning ganske så dårlig. Fikk den forøvrig på tilbud også! Når det er sagt så vurderte jeg både Carbon Splat, Westsystems og et par andre jeg ikke husker nå i farta. Det som gjorde utslaget for meg var bruksområde kombinert med pris. Jeg er sportsfisker og turvandrer, ikke komfortabel med hvitt vann i fart, og er som regel på tur alene. Og da koser jeg meg! En annen ting med den billige åra er at den er såpass billig at når jeg finneren bra tilbud på en bedre/lettere åre så kan jeg vurdere et kjøp uten å egentlig ha tapt noe særlig i utganspunktet på den gamle. Så for en med studentøkonomi så ville jeg prioritert pris over det aller meste, og for ditt bruk slik du beskriver det så holder denne fra Mackenzie fint inntil du får en annen økonomi enn den av en students. Av egen erfaring med åra så synes jeg den holder bra mtp bruk ift pris, dvs den går ikke opp "i liminga" etter litt bruk. Men som sagt, jeg kommer helt sikkert til å oppgradere etterhvert.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy