Gå til innhold

kortbanebjørn

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  264
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om kortbanebjørn

 • Rang
  kortbanebjørn

Nylige profilbesøk

449 profilvisninger
 1. kortbanebjørn

  Padle Sølna / Speka

  Fløy over der idag. Bird’s eye view 🦅 Av det jeg så er isen gått. Jeg så også veien fra Undseth, men minst 3 steder var det større fonner, og jeg kunne ikke se at de var brøytet. Snøen ligger flekkvis, tenk leopardmønster, så om et par uker når sola har begynt å få skikkelig tak og bakken varmes opp, så tror jeg det går fint å kjøre over. 👍
 2. kortbanebjørn

  Packraft elvepadlingkurs

  Sendte en mail til de. Svaret var at kurset i juni er fullbooket og ingen flere nybegynnerkurs i sommer, dessverre. De har en åpen dag (demo) 2.juni og det er mulighet for et mini-kurs 8.juni (1-dags). Ellers er det turpadlekurs på Femundselva (den som etterhvert kalles Trysilelva) i august. Er i utgangspunktet fullt, men det hender jo at en og annen må trekke seg, så det var bare å melde interesse, ifølge de 👍 Så da får man nok satse på kurs neste år og hive seg på med en gang det blir lagt ut, for dette er tydeligvis populært 😎
 3. kortbanebjørn

  Packraft elvepadlingkurs

  Har foreløpig ikke noe info, søker vel egentlig det, men tanken er jo interessant. Kanskje, om importøren leser innleggene her, de kunne kommet med generell info?
 4. Ser at det skal arrangeres 2 elvepadlingskurs gjennom importør iår. Virker interessant, lærenytig og spennende. Noen som har gjort dette før? Eller som skal på kurs, evt vurderer det?
 5. kortbanebjørn

  Packraft rute

  Kan i utgangspunktet starte i Rokosjøen, men det er kronglete med en del bæringer ned til Ådalsbruk. Ser for meg strekningen Ilseng til Åkersvika er fin lazy river aktig. Vært på Åsta med kano på de stille områdene. Fint for en kveldstur. Ellers synes jeg vannveien øverst i Odalen, fra ca Malungen og så langt man gidder ned mot Rasensjøen, ser bra ut. Julussa, litt øst for Elverum, som renner ut i Renaelva, er nevnt i flere blad som en fin 2-3 dagers mini-villmarkstur. Finnskogen har uante muligheter.
 6. kortbanebjørn

  DAB-radio i fjellet

  Flott! Tusen takk 👏 Oppladbar er nok tingen da jeg vanligvis har med powerbank. Og med 20% rabatt gjennom DnB MasterCard t.o.m. 1 juli så blir prisen enda hyggeligere 😎
 7. kortbanebjørn

  DAB-radio i fjellet

  Før den store stillheten så brukte jeg en oppladbar radio. Ladet den via USB "overalt". I tillegg var det solceller oppå, mest for å forlenge batteritiden mer enn å lade den opp. For oppladning, utenfor rekkevidde til strømkilde, skjedde via en sveiv på baksida! 3 minutters sveiving ga meg ca 3 timer lytting!!! Men det hjelper lite nå... Er det noen som vet om en bærbar radio som har noe av disse finurlighetene, eller som har jækla lang batteritid? Er bra dekning på hytta, men der er det heldigvis (?) ikke strøm.
 8. kortbanebjørn

  Kanotur i Vassfaret

  Hvordan er fisket der? Har hørt rykter om at det ikke er lov til å fiske fra båt/kano/etc, bare fra land... Stemmer dette?
 9. kortbanebjørn

  Hvilken packraft?

  Jeg er 196cm lang. Vurderte Denali med extension (dette var året før Mule kom). Denali var tight fit... heldigvis kom Mule og beina mine kan strekkes helt fram. På generelt basis vil jeg foreslå at om du er under ca 184cm så er Denali det rette valget (er beina lengre enn en "standard" 184cm kropp så blir vurderingen Mule). Er et personlig valg når det gjelder komfort, men prøvesitting gjerne side om side er en kjempegode idé. Men du blir uansett ikke skuffet.
 10. kortbanebjørn

  Type snelle til seksåring

  Lærte selv å kaste med lukket haspel da jeg var ung og lovende. Har egentlig aldri hatt problemer med de, med unntak av ei snelle som hadde altfor mye plastdeler. Her var det mekanismen i knappen som stadig vekk knakk (tynn eller dårlig plastdeler). Etter å ha knelet 3 sneller så fikk jeg oppgradert til bedre (litt dyrere) snelle, og da var problemet løst. Når det gjelder floking så har jeg hatt mer floking på åpen haspel enn lukket (og enda verre med multiplikatorsnelle). Men det var fordi jeg var for irvig etter å fiske isf å ta de minuttene det tar å justere inn motstanden i brems, spole, og ha riktig mengde og diameter på sena. Alt dette må gjøres før sesongen starter egentlig, i tillegg til en dråpe olje der det trengs osv. Samtidig er det viktig å tørrtrene, og da er våren fin. Spør fluefiskere som virkelig kan å kaste om dette. Poden fikk sin første stang for 2 år siden. Han var da 3. Det ble Sølvkrokens barnestangsett med lukket haspel. Byttet ut sena og var påpasselig med å holde litt trykk på den nye sena da den ble spolet på. Dette er noe jeg har i ryggmargen fra barndommen, og det kan hende at problemet ditt er som nevnt over; at sena sitter for løst på spolen, og da regner jeg med at den kom slik fra esken. Heldigvis er dette gratis å fikse! Alt du trenger å gjøre er å dra ut all sena. Og her får du poden til å hjelpe til, for dette er både litt morsomt (kan være) og lærerikt. Du får han til å snelle inn mens du holder litt igjen. Og samtidig forklarer du at når det er litt motstand på sena når han sneller inn, så kommer den til å legge seg riktig på snella og da er han klar for nytt kast uten noe problem.
 11. Løfter tråden siden det er ny padlesesong 😉 Har også sett YouTube snuttene (ledd godt av den ene). Første renna, slik jeg ser det, er bred og fin, nærmest en lazy river å regne. Myk start. Det jeg tror er den andre (den snutten jeg har ledd mest av med 2 trøndere som får seg en overraskelse) ser ut som den kan padles med kano ved høy vannføring (aldri vært der og kjenner ikke til om det er glatt bunn i renna eller om det er noen steiner der). De 2 neste har jeg skjønt må bæres forbi. Det er uansett ikke langt. Tenker på å ta denne turen på sensommeren. I utgangspunktet med kanoen, Ally 16,5DR. Noen som kan råde eller fraråde meg dette? Har også en Packraft (Alpacka Mule - XL) som kan brukes i stedet. Kjenner styrken/svakheten til begge, og uansett blir det en fin tur.
 12. kortbanebjørn

  Packraft rute

  God tråd! Logistikken er ofte det vanskeligste når man skal padle, uansett om det er Packraft, kano eller kayakk, selv om ting er enklere med packraften der. Har selv vurdert en kombi-tur i Rondane som innebærer at man må være minst 2, men helst 3-4 på tur. Logistikken er alfa og omega her.... Man parkerer en bil med padleutstyr der man ønsker å begynne padlingen (et stykke oppi Atna elva, alt ettersom), så kjører man den andre bilen ned til Ringebu og parkerer der. Togtur til Hjerkinn og der begynner vandringen gjennom Rondane (velg rute selv) ned til Atnaelva hvor man finner farkosten(e) sin(e) og padler til Atnasjø og får skyss fra kafeen tilbake til bilen ved elva. En annen tur, tipper 3 dager, er Røros - Røros. Hit kan man ta tog/buss/fly (må reklamere for egen arbeidsgiver.... 😉) for så å ta rutebuss til Synnervika ved Femunden. Padle nordover, gjennom tømmerfløterkanalene (må visst bære forbi noen av dem), ut i Fergaen og ned Håelva til Røros. Mener det er noen åpne buer/koier underveis. Er også noen videoer på YouTube av denne ruta. Litt mer lokal tur for meg, som bor ved Hamar, er å padle Svartelva fra så langt opp man gidder og ned til Åkersvika ved Hamar. Har vært i Åkersvika med Ally noen ganger, og det kan anbefales for en kveldstur. "After-raft" ved byens andre vannhull er også en god avslutning 😂👍
 13. kortbanebjørn

  Billig åre for packrafting

  Kjøpte den Macenzie padleåra du linket til ifjor. Bare vært på 2 turer med den, og siden jeg egentlig er kanomann så er grunnlaget for sammenlikning ganske så dårlig. Fikk den forøvrig på tilbud også! Når det er sagt så vurderte jeg både Carbon Splat, Westsystems og et par andre jeg ikke husker nå i farta. Det som gjorde utslaget for meg var bruksområde kombinert med pris. Jeg er sportsfisker og turvandrer, ikke komfortabel med hvitt vann i fart, og er som regel på tur alene. Og da koser jeg meg! En annen ting med den billige åra er at den er såpass billig at når jeg finneren bra tilbud på en bedre/lettere åre så kan jeg vurdere et kjøp uten å egentlig ha tapt noe særlig i utganspunktet på den gamle. Så for en med studentøkonomi så ville jeg prioritert pris over det aller meste, og for ditt bruk slik du beskriver det så holder denne fra Mackenzie fint inntil du får en annen økonomi enn den av en students. Av egen erfaring med åra så synes jeg den holder bra mtp bruk ift pris, dvs den går ikke opp "i liminga" etter litt bruk. Men som sagt, jeg kommer helt sikkert til å oppgradere etterhvert.
 14. kortbanebjørn

  Kanskje en Packraft??

  "Horses for courses" er et uttrykk som kanskje passer bra her. Dvs først må du finne ut hva slags turer og bruksområder du vanligvis (med trykk på "vanligvis") tenker deg. Det virker det som om du har gjort, og da er du allerede langt på vei. Vil først påpeke at både Packraft og Ally er veldig bra på sine respektive områder, men kan ikke konkurrere mot hverandre baug mot baug. Har begge, og den ene supplerer eller utfyller den andres svakheter. Dvs skal man ut på tur som er flere km, flatt vann, så er det helst kano som gjør jobben best. Men skal man kombinere padling og fottur, og skal være på tur alene, så er totalvekt alfa og omega (hvis du ikke liker å bære 2 ganger). Ally, fordeler er at de laster bra ift egenvekt, man pakker de ned og er enkle å transportere i bil. Pakksekk (tilleggsutstyr) er fint å kjøpe pga bæring og oppbevaring. Er man alene så er nok den minste, 13,7', det beste valget. Mindre vindfang, mindre egenvekt er 2 slagsmomenter. Ally holder seg godt i verdi, og den er svært holdbar. Packraft, fordeler er lav vekt, lavt pakkvolum og gir en bedre allroundopplevelse (kombinasjonen padling og fottur). Den rulles sammen og kan stroppes til sekken a la et telt (omtrent samme volum) eller kan bæres oppblåst fortsatt stroppet til sekken. Har ikke fått testet min (Mule) så mye ennå, men den fremstår også som veldig robust. Siden du nevner at du er kort, så kan kanskje Yukon Yak være noe å vurdere. Spruttrekk får man også hvis man vil ha det, og det er noe jeg tror jeg kan anbefale med en gang. Denne båten er den minste i Denaliserien. Siden det bare er 1 norsk importør, og båtene har noe leveringstid i tillegg til høy popularitet, så holder disse seg også godt i verdi. Du kan gjøre noen søk på finn.no etter både Ally og Packraft. Er nok enklere å finne en brukt Ally enn Packraft, og du kan sikkert spare noen kroner der. Tror at uansett hva du velger så kommer du til å bli fornøyd. Og skulle den ene ikke helt strekke til din behov, så er det mulig å supplere med den andre etterhvert.
 15. kortbanebjørn

  Leveringstid packraft

  Kom hjem fra over there igår med en Mule i bagasjen. Har vurdert Denali Llama opp og ned de siste 2 årene, og også prøvd å sitte i en for å sjekke størrelsen. Jeg måler hele 196cm på strømelesten, og da er Denali Llama i korteste laget. Det går, men ikke over såpass lang tid som denne sportsfiskeren kunne tenkt seg. Begrepet "ett kast til" ble tatt med i ligninga, i tillegg til at jeg vurderte custom varianten med forlenging. Var på nippet til å bestille denne stretch Llamaen da jeg så at de (produsenten) hadde en XL versjon. The Mule. Eselet. Har hatt den oppblåst og prøvesittet den da jeg var der borte. Var ikke så hypp på å flyte rundt i lazy river med den på resorten i Florida av flere grunner. Men kort fortalt er den, for mine 196cm, merkbart lenger, og den andre tingen som slo meg var at den ikke har like mye taper inne ved baugen som Llamaen. Dvs jeg kan strekke ut langbeina mine helt fram uten å måtte justere ved å krysse de for å passe inn i båten. Gull!!! Fikk også cruiser spradeck montert. Dollarkurs på 8,3 da den ble bestilt var ikke like hyggelig, men litt now or never, penger igjen på skatten, og at de kunne levere til meg på resorten mens jeg var der nesten bare påkrevde et kjøp. Argumenterte jeg for meg selv iallefall Fra bestillingsbekreftelse så tok det hele 3 dager før den var på plass, og da var 2 av dagene helgedager, og produsent gjorde meg oppmerksom på at de ikke jobber i helgene. God kommunikasjon, god kundeservice og god leveringstid. Nå gjenstår bare padleåre (noen som har forslag på type, lengde osv?) og så skar je sjøsetta båt!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.