Gå til innhold
 • Bli medlem

gjensse

Medlem
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om gjensse

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Prøvde nettopp et eldre Ajungilak overtrekk på Finnmarksvidda i -20 med et bomullsaktig stoff i overdelen og vanntett nylon i bunn. Overdelen fungerte ok, mens bunnen ga en masse kondens. Så mye at dunposen ble våt. Men kanskje ikke så dumt å putte underlaget inn i soveposeovertrekket? Har tidligere prøvd en tynn fiberpose - Helsport Lom - utenpå dunposen i -30. Det fungerte kjempebra. Dunposen holdt seg tørr på en ukestur i sprengkulde.
 2. Tennvesken fungerte fint under forvarmingen også (kan ikke si at flammen ble noe høyere enn med lampeparafinen), men jeg kommer til å bruke tennpasta under forvarmingen for å unngå eventuelt søl. Har mistet filtringen..
 3. Takk Rune. Da blir det tennveske på meg.
 4. Jeg har nettopp testet en 10 år gammel Primus Multifuel med parafin. Trodde at parafin var parafin, men den ville knapt brenne lampeoljen fra Statoil. Tennveskenn fra Shell fungerte imidlertid helt topp. Glad for at jeg testet dette før vi dro på tur. Noen som har erfaringer med hvilken parafintype som fungerer best?
 5. Er det noen som vet hvor man får tak i ekstra forvarmingfilt (priming pads) til Primus sin Himalaya Multifuel brenner? Er dette en vanlig reservedel som enhver sportsbutikk som selger Primus har på lager?
 6. Har fått tak i et svært lite brukt Norrøna Riingstind tunneltelt i bomull fra slutten av 70-årene. Den vanlige utgaven av teltet kom som dobbelt nylontelt, men dette er i enkel bomullsduk. Det ble visstnok spesiallaget i et veldig begrenset opplag. Noe som har noen flere opplysninger om dette teltet?
 7. Helt enig med "eaa". Olympus sine digitale speilreflekskameraer tar fantastiske bilder. Selv bruker jeg et E-300 som jeg er superfornøyd med. Kameraer fra Canon og Nikon i samme prisklasse kan rett og slett ikke måle seg. Bildene blir bare gørrkjedelige i forhold til Olympus. Med E-300 har jeg for første gang fått tak i et kamera som rett og slett gjengir lyset / fjellet akkurat som det er. Ble anbefalt dette kameraet av en tysk kunstfotograf. Og det vibrerende speilet for støvfjerning fungerer helt perfekt. Har aldri fått bilder med svarte prikker. Det litt nyere E-400 (verdens minste d
 8. Når det gjelder kompaktkamera vil jeg anbefale Panasonic LUMIX DMC-TZ1. Det har 10 x optisk (!) zoom, og tar superbra bilder. Test her: [Hidden Content]
 9. Begynner så smått å bli ferdig med en ny toppturguide for Tromsø-området og Lyngsalpene. Den ligger her: [Hidden Content] Skjønt, helt ferdig blir den nok aldri!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.