Jump to content

Familietelt til fjellbruk?


holt

Recommended Posts

Vår familie har etterhvert blitt to voksne og tre små i alderen 1-6 år. Er det noen som har et et telt de vil anbefale oss, der vi alle får plass og som er mulig å bære med seg i sekken.

Har lurt litt på Hilleberg Nallo 4 GT? Er det noen som har noen erfaring med to voksne og tre barn i dette teltet? Eller er det andre telt som folk har gode erfaringer med?

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Hei,

Er i samme ærende. Har to barn i alderen 2 til 4 som er klare for telttur til sommeren.

Har Lavo men min modell uten innertelt og myggnett egner seg lite for barn. Dette skyldes i hovedsak mygg! Bor i nordnorge hvor myggen kan være vanskelig. Normalt kan jeg fyre i lavoen men ønsker ikke å gjøre dette med barn i teltet.

Kjøpte i høst et svalbard 5. Dette har innvendig høyde på ca 140 og bør ha plass til en familie på fire. Teltet er tungt ca 5 kg. men jeg regner ikke med at vi kommer til å gå langt de første årene. I allefall ikke mer enn en times innmars. Da greier jeg sekk/telt/ og minstemann på toppen.

ellers jeg innom sportsnett sitt romjulsalg. De hadde et telt fra mountain hardware kalt casa 4 til den nette sum av 1799 nok. Innvendig høyde på ca 160 cm ca. 4.5 kg tungt. Til den prisen bestilte jeg ett bare for å teste. Helsporten kostet ganske mye mer....

Har tenkt mye rundt problemstillingen men har desverre ikke opparbeidet meg mye erfaring. Har også tenkt noen ganger at det kanskje kan være greit å ha med to telt... et barnetelt og et for de voksne. To telt f.eks helsport ringstind 2 veier ca 3.2 kg tilsammen. og vil kanskje gi oss voksne en roligere natt. XXl solgte disse på tilbud til 2500 nok per stk i høst.

håper noen med erfaring vil dele noen av sine erfaring i denne posten!

mvh

tore

Link to comment
Share on other sites

Guest skogkanten

Har brukt Helsport Femund Family4 noen år: http://www.skittfiske.no/aspx/produkt/prdinfoVnet.aspx?plid=33770

Veldig praktisk familietelt for 4-5 personer med ståhøyde ved enden av soverom. God plass, robust og "stående kokemuligheter". Har også brukt det på høyfjellet(4-5timers gange), men 8 kilo kjennes, hvis sekken er full fra før :)

Link to comment
Share on other sites

Henger meg på anbefalingen av telt fra Holmeslet.

Jeg bruker en Riverside og Heat Pal på vinterturer, noe jeg gjerne anbefaler videre. De veier jo litt teltene fra Holmeslet, men om man tar jobben med å skille innerteltet fra ytterteltet og fordeler vekt på flere bærere er det klart overkommelig.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy