Jump to content
IGNORED

kanotur på Østlandet?


Lindap
 Share

Recommended Posts

Hei.

Jeg har lyst på en 3 dagers padletur (i Ally-kano) i første mai-helgen. Det hadde vært fint med et området som er snøfritt på den tiden, for å få en skikkelig vårfølelse. Vi ønsker å bo i telt og vil padle i relativ lett terreng (nesten ingen erfaring med strømmende vann). Jeg tror at Østlandet eller sør i Sverige kan være snøfritt på denne tiden av året. Målet er en kosetur og ikke nødvendigvis veldig lange padledistanser.

Er det noen som har et godt forslag om et vassdrag som passer for en tur på flere dager? Det hadde ikke skadet om det var noen fiskemuligheter underveis.

Hilsen

Linda

Link to comment
Share on other sites

På Finnskogen skal det være muligheter på den tida. Kynna (Våler/ Åsnes kommune) er en mulighet. Veldig rolig, lita elv og bra med fiske (stort sett abbor og gjedde). Den kan lett padles motstrøms også, så tur - retur på tre dager er en mulighet.

Link to comment
Share on other sites

På Finnskogen skal det være muligheter på den tida. Kynna (Våler/ Åsnes kommune) er en mulighet. Veldig rolig, lita elv og bra med fiske (stort sett abbor og gjedde). Den kan lett padles motstrøms også, så tur - retur på tre dager er en mulighet.

OBS: Kan være rimelig bra vannføring der oppe i den perioden, og da vil mange av leirplassene være utilgjengelig... Ønskes det "tilstandsrapport" før du legger avgårde oppover disse traktene, ta gjerne kontakt så stikker jeg opp en tur å kikker for den som måtte ønske det :lol: Bare si fra sånn ca hvilken strekning du vil padle. Bor bare en bitteliten halvtime unna :lol:

Frank

Link to comment
Share on other sites

Finnskogen høres interessant ut. Jeg tar gjerne imot tilstandsrapport et par dager i forveien og får gjerne tips om hvilken strekning som er mulig å padle. Regner med at vi må sette bilen igjen på et sted og padle fram og tilbake eller ta med en liten sykkel ombord for å sykle tilbake. Meget stor vannføring (med evt. isflak) er ikke ønskelig. Som sagt må det ligne på sommeren.

Et alternativ er skjærgården i Sverige. En kollega snakket om Orust. Der var det rolig vann innenfor skjærgården. Skal undersøke det på kartet.

Enda et annet alternativ er å padle i Oslo-fjorden, langs kanten. Det finnes noen øyer der man kan telte og en del øyer som er stengt for måkehekking i den perioden.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Ivanulven
   Hei! 
   jeg og to venner planlegger å padle ned telemarkskanalen i en uke. 
   De padler i en ally kano og jeg vurderer å enten kjøpe packraft eller leie en kano.
   Jeg tror det hadde vært superdeilig med packraften, men vi lurer på om ikke de i kanoen vil bli nødt til å vente mye på meg i packraften. Vi kommer ikke til å ha dårlig tid, men det er jo surt for dem å måtte stoppe og vente på meg hele tiden. 
    
   Vil jeg måtte slite noe fryktelig for å holde følge eller er det ikke noe særlig forskjell? Har noen her erfaringer å dele? Bør jeg kapitulere og leie meg en kano? Er litt redd for at det blir tomt eller at den jeg evt leier kano av på finn «plutselig» skal ha den selv. Ingen garantier for at en avtale holdes osv. packraften virker som en mer safe bet logistisk sett. Så slipper vi forholde oss til hentepibkt og leveringspunkt osv.
   svar mottas med takk!
  • By tobhar02
   Nå har det seg slik at jeg og en kompis har snakket mye om å ta en lengre tur i villmarka i Kanada. Det vi sliter med, er å finne ut av hva vi bør ha som budsjett på en slik tur. Hva trenger vi av papirer, priser på flytransport, lisenser for jakt og fiske, ca pris på tur totalt? evt andre ting vi bør tenke på. Andres erfaringer innenfor tur i Kanada generelt (jakt, fiske, reise, utstyr)
   Vi er fortsatt ganske tidlig i planleggingsfasen så vi er også åpne for forslag når det kommer til områder
  • By Blouberg
   Hei, vi har lyst på å ta en tur med Allyen til helga. Noen som har padlet Avalsjøen - Leirsjøen? Har bare vært og gått litt rundt Leirsjøen så er ikke særlig kjent. Går det å padle mellom sjøene der oppe?
   Blir første tur med valp så er greit med små vann og korte turer.
   /frode
  • By VirreVoon
   Hei! Jeg har nettopp fått ordnet takstativ (Thule wingbar evo) og har en gammel Thule takboks som jeg skal ha på ferietur med min lille Corolla (4d sedan, 2004). Både ungene og jeg er glade i å dra på tur, og en kano hadde vært veldig gøy. Men - finnes det noe som passer til meg, to barn pluss noe bagasje? Som i tillegg kan festes på noe lurt vis ved siden av takboksen på Corollaen min? 🤔 
   Jeg kan for lite om kanoer, men har lest endel her inne før jeg nå endelig meldte meg inn (hei ja! Jeg er ny her 🙋). 
   Blir glad for tips og anbefalinger som i tillegg er litt overkommelige mtp pris, vekt (jeg må løfte av og på selv) og sikkert noe annet jeg burde husket på! 
    
    
  • By zlelo
   Hei kjære naboer, jeg håper det er noen som kan gi oss noen gode råd. Vi er to danske erfarne naturfolk som planlegger en fisketur i midten av august til Lomsdalvisten nasjonalpark. Vi ønsker å reise via vår Ally kano og leter derfor etter et godt utgangspunkt med parkering der vi kan komme gennem flot natur til noen gode fluefiskevann via vannveien. Vi tilbringer natten i hengekøyer, så vi slipper å bruke ly / hytte. Reisen vår forventes å vare i 5-6 dager. På forhånd takk og de beste naturhilsener
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy