Jump to content

Sovepose


Recommended Posts

Hei,

har lett litt rundt om kring etter en sovepose som jeg liker. Men jeg finner det ganske vanskelig å finne en jeg liker. Derfor så spør jeg her; hvilken sovepose vil du anbefale til meg?

Skal brukes vår, sommer og høst. Skal kunne tåle fuktighet som måtte oppstå ved å sove utendørs, må også være ganske så slitesterk. Ellers så er jeg 170cm og ca 85kg, så sån middels høy, men litt kraftig. Har hatt problemer med soveposer jeg har hatt før, med at de vill ikke at jeg skal ligge i fosterstilling når jeg skal sove... Dette er et absolutt kriterie som må oppfylles. Den må ogsa være lett og liten når den er pakket.

Takk.

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Ajungilak Kompakt 3-season 195 høres ut som et godt alternativ.

Den har godt kompresjonstrekk med greit pakkevolum.

God hette, gode strammemuligheter. Innvendig lomme med glidelås.

Solid glidelås som er løftet opp fra bakken for å unngå varmetap – glir greit, men må passes noe på slik at den ikke kjører seg fast i stoffet.

Oppgitt vekt er 1,6 kg, men min pose veide 1,9 kg.

Behagelig stoff, kroppsnært snitt. Posen "blåser" seg raskt opp etter at den blir tatt ut av oppbevaringsposer – virker fyldig.

Den har også forholdsvis vannavvisende ytterstoff.

Du finner den til en meget hyggelig pris hos Amfibi, velg lendge 195 så koster den deg småpene 899kr :Dhttp://www.amfibi.no/display.aspx?menuid=12&prodid=7357

Link to comment
Share on other sites

Oh, jeg nevnte ikke det at jeg befinner meg i De Forente Stater for øyenblikket, så om varen er av et merke som er lettere tilgjengelig her hadde det vært et stort pluss. I tillegg er også da prisen, som regel, lavere.:D

Link to comment
Share on other sites

Hvis målet er å kunne ligge i fosterstilling ville jeg absolutt tatt en titt på montbell's SuperStretch-poser. Har en slik selv og digger det å kunne strekke litt på meg. Det er kanskje ikke optimalt med dun da veggene nok blir nokså komprimerte når posens strekkbarhet blir utfordret.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøpte en vinterpose fra Mountain Hardwear (Lamina -15), som jeg fikk i riktig lengde (6" i stedet for 195) til meg. Den har utrolig god plass i bredden, nesten for mye av det gode. De andre Lamina-modellene markedsføres hos sportsnett.no som gode poser i uggent vær fordi de har sveisede sømmer som ikke trekker vann. Vil tippe at disse koster en hel del mindre i USA enn her. Ellers har du Marmots Helium EQ, som er superlett og varm, og har et mer vannavstøtende ytterstoff. Hvor god plass du har i den er vel en annen sak.

Handler du på nett, kan du bruke kodene whale eller jibstyle hos moosejaw.com og få ekstra 15% rabatt :shock:

H.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy