Jump to content

skruf123

Aktiv medlem
 • Posts

  56
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by skruf123

 1. Takker for svar, dette vil komme til god nytte
 2. Er på jakt etter DNT kvistet rute, Finse - Haukeliseter. Har du annledning til å maile disse ? Hadde vært til stor hjelp Finse - Vågslid funker også.
 3. Ble det av noe av denne turen eller ? Hadde vært spennende med en rapport i så tilfelle Planlegger selv å krysse Hardangervida i vinterferien, for første gang vinterstid. Gitt at man ikke skulle støte på meget dårlige værforhold, hva er en realistisk tidsbegrensning for å krysse fra Finse til Haukeliseter ? Har i utgangspunktet regnet 6-7 dager.
 4. Er ikke så meget godt kjent. Har gått turen en del år tilbake, å gå opp med truger bør ikke være noe problem. Men du kan ikke renne helt tilbake til Seljestad eller Røldal.
 5. Kjyrkjenuten på 1600 m.o.h (rogalands høyeste topp) kan anbefales. Mer info finner du her http://www.turistforeningen.no/trip.php?tp_id=8753. En fin tur kan være å ta skiheisen opp og så gå innover defra. God tur!
 6. Villmarksliv har testet de beste dagstursekkene. Muligens det kan hjelpe deg på vei. http://www.klikk.no/helse/trening/article387964.ece Ellers har jeg selv Arc´Teryx Bora, ypperlig bærekomfort, gode festemuligheter, gjennomført kvalitet.
 7. Blandet Villmarksliv gjorde en test av truger for en tid tilbake. Du finner test resultatet her: http://www.klikk.no/helse/trening/article409975.ece God tur!
 8. Test av fjelltelt hos Villmarksliv, sjekk ut http://www.klikk.no/reise/friluftsliv/article457153.ece Her finner du begge teltene som tråden innebærer. Har selv RL 3, det passer ypperlig for 3 sesongsbruk for 2 personer. Lav vekt, lite pakkvolum god vanntetthet. Vil ikke anbefale dette til bruk vinterstid.
 9. skruf123

  Bergans telt

  http://www.klikk.no/reise/friluftsliv/article457292.ece Kåret til "Beste kjøp" i Villmarksliv.
 10. Legger til telefon nummer for booking av kano ved rogen og kjärringsjøn; +46 684 214 35
 11. http://www.klikk.no/helse/trening/article387964.ece
 12. Sportsnett har Scarpa på tilbud for tiden. http://www.sportsnett.no/wsp/sportsnett/webon.cgi?func=show&table=PRODUCT&func_id=SCR19:T&var_1=SCR19-41:T&categorynu=DH&categorytxt=-25%%20p%E5%20toppmodeller%20fra%20Scarpa&produkt=Scarpa%20Ladakh%20GTX
 13. Har hørt flere positive tilbakemeldinger rundt Magasinet sin tarp. Noe tung, men prisen tatt i betraktning så skal den være ganske kurant. Jeg vurderte også Hillberg sin, men grunnet pris falt valget på Magasinet sin. Regner med å få den levert i løpet av neste uke.
 14. Har akkuratt bestillt Arcteryx Bora 95 Revised til 2399 (ordinær pris 3999) hos http://www.sportsnett.no/ Mitt bruksområde er stort sett det samme som du nevner her, helge \ ukesturer. Det er kansje ikke den letteste sekken, men den skal være hvertfall være meget god, så mye sekk får du hvertfall for pengene Test finner du her: http://www.klikk.no/helse/trening/article430436.ece
 15. Var den i sentrum jeg refererte til. Den ble lagt ned for kort tid siden. Får ta turen til Åsane da en dag da
 16. Takker igjen for gode svar Utifra alle disse tilbakemeldingene skal jeg nokk får kokt ned en ganske habil matplan. Men som du sier knutis 100g frokostblanding (musli) kan bli i minste laget. Har egentlig aldri målt opp nøyaktig 100g før, baserte det bare på næringsinnholdet. Så jeg målte opp 100g til frokost i dag, og ble sulten knapt en time senere. Så denne øker vi til 150g! Når det gjelder lunsjen, så blir nok 100g sjokolade en smule primitivt i lengden. Denne kuttes også ned, slenger inn knekkebrød e.l. Kommer også til å slenge inn tørket frut i nøtteblandingen som økes til 150g per servering. Skal få oppdatert den ferdige listen, muligens det kan vær hendig for andre.
 17. Wistex i Bergen ? Trodde de hadde lagt ned jeg. Hvor finner jeg evt. denne butikken ?
 18. Du er inne på no her, merk at dette bare er et utkast Sper nok på med mer en bare Jeger. Håper selvfølgelig å ha litt tur med fiske, slik at vi kan spe på om vi har behov for mer mat.
 19. Takker for rask og utfyllende respons. Dette er ikke noen treningstur nei, planen er å få en liten rundttur i marka for å se hva den har å by på. Var ikke klar over at det var mulig å handle på hyttene i området. Men det er jo veldig greit å ha muligheten til å proviantere underveis. Så slipper vi å drasse på så mye mat, noe som passer fint da jeg bare har 90l sekk Det var også litt av grunnen til at jeg valgte så mye real, pakkvolum og vekt. Ser at jeg kansje har vært litt for primitiv i mine valg av mat. Men saken er at jeg er ganske glad i Real, men det skal sies at jeg ikke har levd på det i lengre perioder. Så litt mer variasjon skader vell strengt tatt ikke. Rett i koppen har jeg helt glemt, men det er jo en klassiker som er verd å putte i sekken! Jeg foretrekker varm mat til kvelds også, kansje ikke i samme grad som en middag, litt stekt fisk på bålet om kvelden er prisløst i mine øyne Pannepaker blir mer en dessert for meg, hvertfall disse ferdigposene fra toro, men smaker godt det gjør de jo. Ellers er vell flytende mellange genialt, den byttes lett ut med 500g smør som jeg hadde satt opp. Har byttet ut trangian i år, med en Primus Etapower EF og en Primus Omnifuel. Men på denne turen går jeg for Etapower med en 220 grams gassbeholder, fyrer jo også bål i den grad det lar seg gjøre
 20. Hei! Er i full gang med planleggning av min første tur til Femundsmarka, og er nå kommet frem til matdelen. Trenger i den forbindelse noen inspill, da jeg ikke har erfaring med så lange turer. Har lest litt rundt på forumet etter lignende poster, men kan ikke finner noe som treffer blink. - Vi planlegger å være på tur i ca 12 dager (2 dagers reserve - Ferdes med kano og til fots. - Planlegger ikke å flytte på oss hver eneste dag, men kommer til å gå mindre dagsturer fra camp osv. Her er matoversikten jeg har tenkt på. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ FROKOST: - Frokostblanding (7 dager) 100g per. servering + tørrmelk. Totalt 700g. - Havregrøt (7 dager) 100g per. servering + tørrmelk. Totalt 700g. LUNSJ: - Nøttemiks (7 dager) 100g per. servering. Totalt 700g. - Sjokolade (7 dager) 100g per. servering. Totalt 700g. MIDDAG: - Real Turmat (14 dager) 121g per. servering. Totalt 1700g. KVELDS: - Potetmos (5 dager) 100g m/melkepulver + Fisk som supplement. Totalt 500g. - Hurtigris (5 dager) 100g boil in bag ris + fisk som supplement. Totalt 500g. - Pasta di Parma (4 dager) 100g pasta. Totalt 400g. ANNET: -420g kaffe. (3 kopper hver dag ala. 10gram) -500g snop. -1000g tørrmelk. -300g sukker. -300g salt. -100g pepper. -400g rosiner. -500g smør. -1l jegermeister (1kg) Totalvekt 11kg. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Er dette passlig, eller kan jeg unne meg mer luksus ? Setter pris på alt av innspill
 21. skruf123

  Tur i mai?

  Kom over denne her. https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=9433 45 minutters kjøring fra Bergen sentrum. 3-4 timers gange. Skal en liten tur dit på fredag. Kan gi deg en tilbakemelding over helgen
 22. Ja dette er en haspelstang
 23. http://www.skittfiske.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=40963 Her får du mye stang for pengene. Har selv speedmaster og har ingen problemer med å anbefale deg den. Søk litt rundt så finner du fort ut at dette er en bra stang
 24. http://www.klikk.no/friluft/fiske/article276000.ece Muligens denne kan være til hjelp
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy