Gå til innhold
  • Bli medlem

Viktor

Aktiv medlem
  • Innlegg

    62
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Viktor

  1. Spennende emne! Dette engasjerer meg meget! Hvis en ser bort i fra at man er gniten om man sparer penger, råder friheten ofte over tiden din. Selv prøver jeg å jobbe minst mulig for å få tid til venner og familie, jeg jobber til jeg har tjent nok til husleie og mat så er det nok. Kanskje appellerer ikke dette til alle dere etablerte folk, siden jeg enda er student, men jeg synes likevell det er en god ide å jobbe mindre for å ha tid til mennesker. Jeg tror virkelig mennesker er skapt for å jobbe, men ofte er det slik at man går på jobb 7 og kommer hjem kl 4, spiser middag og plutselig var kvelden der. Trist. Selv er jeg opptatt av en ideologi som kalles friganisme, som går på å leve på andres overskudd - ypperlig her i vårt "bruk-og-kast-samfunn". Ikke av økonomisk vinning, men på grunn av et ønske om å stå fri fra alt som legges på en av forventninger og falske behov. Man trenger faktisk ikke å kjøpe den nyeste jakken fra Canadian Goose for å holde seg varm, ofte holder en skalljakke og en fleece i stedet Men over til hva en kan gjøre: Jeg dumpsterdiver all min mat, dvs. jeg går i containerne til butikker og henter mat. I 9 av 10 tilfeller er maten verken gått ut på dato, eller dårlig. Dette gjør jeg fordi jeg ønsker å fortelle folk om hvor mye mat vi kaster. I tillegg klarer jeg å brødfø meg selv og alle jeg bor med (3 stk, + omtrent 20 gjester i uka). Sykt. I og med at jeg gjør dette finner jeg veldig mye brød. Mye av det spiser jeg, men resten erstatter fyringsved. Brød brenner godt og gir god energi. Faktisk så godt at om de hadde brent alt brødet de kaster i tyskland, ville det erstattet alle landets atomkraftverk. Tenk over det neste gang du har et tørt brød på benken - kast det heller i ovnen enn i boss. Invester i produkter som er av kvalitet og som varer! Jeg kjøpte en arc'teryx jakke for flere år siden, og har ikke hatt noe problem med den - det har jeg dog med billigprodukt i fra H&M. Jeg har også gått lei av å måtte kjøpe nye sko 3 ganger i året, derfor har jeg investert i et par eccosko, koster litt mer med en gang, men varer til gjengjeld i flere år! Ta en kikk på finn gis bort i ny og ne. Folk gir bort alt! Har selv gått til anskaffelse av en campingvogn, klesskap og bokhyller der - helt gratis! Ja, kunne fortsatt i en halv evighet kjenner jeg, men jeg anbefaler å ta en kikk på hva det koster deg å kutte ned på disse "behovene" vi alle har. Dessuten er det lett å glemme at i henhold til norsk lov er all elektronikk ment til å vare i 5 år, dvs. man har 5 års reklamasjonsrett på elektroniske produkter kjøpt i Norge. Dette gjør at du kanskje ikke trenger en ny smart-telefon
  2. Bringer posten frem igjen og lurer på om noen har aktuelle tips i forhold til snøfrie steder i fjellnorge hvor en kan ferdes i ca. en uke i juni?
  3. Ja, jeg har også hørt at det er lite snø i år. Men hvordan er fisket i Femund? Og har du noen turforslag som går over 4-7 dager?
  4. Sitter å ser litt på en 4-7dagers tur i Juni for en eller to fattige studenter... Ser at dette kan være litt tidlig på året, med tanke på snø og den slags, men det kan da ikke være så alt for fælt noen plasser vell? Har komt frem til tre plasser jeg virkelig har lyst til å besøke; Jotunheimen, Trollheimen og Hardangervidda. Målet med turen er å få oppleve ny natur, fiske og slappe av. Har noen forslag til ruter innenfor de tre gitte områdene, eller andre områder for den saks skyld? På forhånd takk
  5. Kan gå på ski på den. Men er greit å variere litt også
  6. Hei. Begynner å bli rimelig lei av det kalde været her nå. Snøen ligger bare på bakken, hard som is, og man kan ikke bruke den til noe annet enn til å se på... Ganske gørr. Da var det en dag her på skolen jeg satt å drømte meg vekk til en reportasje jeg så i UTE, hvor de skrev om det å gå på tvers over Grand Canaria... Så dritfett ut, men jeg vet det finnes mer intressante steder man kan reise til - bare ikke helt hvor. Student som jeg er, så har jeg ikke så stort budsjett; satser egentlig mest på restplass når det kommer til flybillett. Det hadde også vært greit med en rute hvor man kan sove på hotell/hytte, men dette er ikke en nødvendighet. Jeg tenkte jeg skulle reise i midten av april (like etter påskeferien). Målet for turen er å komme til en opplevelsesrik plass hvor det i alle fall er varmere enn i Norge, helst sør i Europa... Noen tips til hvor jeg kan gå? På forrhånd takk
  7. Viktor

    Jakker...

    Takk. Liker jakker med litt mer "baggy" fit. Den bør være litt lengre. Men takk for svar:)
  8. Viktor

    Jakker...

    Kult. Er den veldig stor til deg? Jeg vurderer denne jakken, i samme størrelse. Men jeg er 180 og 85 kg lett.
  9. Viktor

    Jakker...

    Takker for initiativet. Jeg har tenkt å bruke Goretex jakka på fjellet og til dagligdags, så derfor må den tåle en del. Jeg er forholdsvis stor og lang, så jeg trenger litt større størrelse (L og kanskje noen ganger XL). Dunjakka vil bli mest brukt til daglig, samt på kalde dager i campen på fjellet. Den trenger kanskje ikke være så sykt varm, da jeg vil heller sitte med muligheten til å skifte lag under jakka istedenfor å være for varm og ikke ha muligheten til å regulere det.
  10. Viktor

    Jakker...

    Jakka i usa: 330 x 6.02 = 1986.6 Porto fra nettbutikk til kontakt i usa: 0 Porto til norge fra usa: 45 x 6.02 = 270.9 Til sammen: 2257.5 Jakka i norge: 2999 Porto: 95 Til sammen: 3094 Å spare: 3094 - 2257.5 = 836.5 Ja, jeg sparer på det. I tillegg sendes det en del pakker til meg fra den kontakten, slik at jeg kan kombinere det med disse; hvilket som også betyr at jeg ikke behøver å betale moms eller toll. Håper dere forstår at jeg skal kjøpe to jakker her og det at hvis jeg sparer 2-3000 på å kjøpe den i utlandet, samt det at jeg har noen kontakter i usa - som gjør at det med handelen garanti og slikt ikke blir så sykt vanskelig. Og det at når jeg sier at penger ikke betyr noe, så mener jeg at prisen i norge betyr ingenting, siden jeg skal kjøpe fra usa å det er mest sannsynlig salg på den varen; som betyr at den koster forholdsvis nesten ingen ting. Takker for initiativet og alle innspill, men er det noen som virkelig har noen jakker de vil anbefale og har noen erfaring med?
  11. Viktor

    Jakker...

    http://www.backcountryoutlet.com/outlet/ARC0775/Arcteryx-Theta-AR-Jacket-Mens.html Godt og vel en høvding å spare der... Men igjen: penger er ikke problem. Og hvordan er denne jakken? Takk for raskt svar:)
  12. Viktor

    Jakker...

    Hei, Nå har lønna fra sommerjobben kommet inn og det er på god tid å bruke dem - både med tanke på at det klør i lommeboka, og fordi jeg trenger en regn-jakke (3-lags Goretex) og en dun jakke. Jeg tenker å bestille fra usa, så prisen har ikke så veldig mye å si. Men jeg vet enda ikke hvilke jeg vil ha. Har selvsagt sett litt rundt, men jeg håper på noen anbefalinger fra dere:) Jeg har sett litt på Arcteryx og Norrønna med tanke på regnjakka, og The North Face samt Norrønna på Dun jakka, men forslag er jeg som sagt åpen for:) På forhånd takk.
  13. Viktor

    Lagring av sen

    Hei. Var på salg på G-sport for noen dager siden, hvor de hadde 50% på alt fiskeutstyr, jeg klarte rett og slett ikke å dy meg, jeg måtte bare kjøpe ny sen. Det ble to pakker Fireline, til prisen av en! Når jeg satte meg i bilen og adrenalinet begynte å gå ned (blir gira når det er salg), og så over hva jeg hadde kjøpt kom jeg til å tenke; jeg har jo bare plass til den ene sena på snella, så hvordan skal jeg oppebevare den andre uten at den morkner og blir gammel og slitt? Siden jeg ikke kom på noe skikkelig smart så sender jeg spørsmålet videre til dere. Og spør med det samme om senen i det hele tatt vil miste sin effekt/bli gammel/morken med å lagre den i ca. 1 år før jeg bytter ut igjen? På forhånd takk.
  14. Hei. Var ute å gikk her en dag, og kom til å tenke på hvor mange artikler jeg har lest i magasiner (f.eks. Adventure, Outdoor, etc.) om steder rundt om i verden hvor det er få eller ingen turister setter føttene sine. Her roser de alt i fra hvordan det ser ut til hvordan stambefolkningen oppfører seg, til hvor godt de har det; værnet fra omverden. Likevell så "reklamerer" om hvordan du kommer dit og hvor de stedene du bør besøke er. Jeg tenker mest på små samfunn av stammbefolkning rundt om i verden (tenker spess. på øysamfun), når jeg spør hva dere synes om dette? Det å reise til en forholdsvis ubesøkt destinasjon på ferie. Sorry hvis jeg er uforståelig. Har ikke helt kontroll på norsken enda etter å ha nettop komt hjem fra et opphold på et år i usa.
  15. Viktor

    MYGGMIDDEL

    Bruk jungelolje (svenske djungelolja)! Beste som finnes! Lukter godt også. OFF har en variant som selges i daglivarebutikker (hvertfall Kiwi). Har selv en som jeg kjøpte i Sverige, men har også kjøpt en del av det i Finland. Vet ikke hvor mye DEET det inneholder, har vel heller aldri brydd meg; da jeg vet at jungelolja fynker.
  16. Hehe. Stemmer nok det. Er det ikke maks prosenten det er lov å kjøpe i norge da? Eller er det 60%? Er ikke verdens største tillehenger av konsumer-alkohol, så jeg vet ikke. Men, de har sikkert fått noen bensinstasjoner i Bodø (som selger både rødsprit og bensin/ diesel) hvor du kan få fatt på godsakene dine:)
  17. Når jeg går lengre turer, og jeg vet at det blir noen lengre strekkninger på asfalt/fint terreng (f.eks. berg, bred sti, o.l.) så pleier jeg å ha de med ... bare sånn at hvis jeg går drittlei (eller for å tørke) støvlene. Jeg har erfaring av at skoene dreper kneene mine veldig mye raskere enn fjellstøvlene da... Noen andre mener at joggeskoene er bedre for kneene sine. La dem prøve, og for all del; la dem vite/ være bevisst på hva de tar seg ut på. Det kan være litt surt å måtte avbryte turen pga. en forstuet ankel, eller sprengte knær. Som nevnt: la dem prøve det litt i forkant. God tur!
  18. hei. fikk ikke tid til å lese hele tråden... håper ikke at jeg vender noens verden på hodet med å legge ut dette innlegget av den grunn.... Vell, jeg var i samme dillemmaet en liten stund tilbake. Jeg tenkte at et speilrefleks var stort og tung og lite hendig til å ha med på tur, og det at jeg er ikke den mest erfarne fotografen - så litt digitale hjelpemiddler er ikke så værst når jeg ikke er så erfaren... Derfor endte jeg opp med Canon Powershot SX 10 IS... Nå, etter noen mnd., sitter jeg igjen med en hel haug med erfaring når det kommer til lukkertid, (digitale)lysfilter, åpnestørrelse(?) på linsen, zoom, stabilitet, osv.. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg fallt for stort (dyrt) kompaktkamera, i stedet for speilrefleks... Jeg føler meg nå klar for å kjøpe speilrefleks når lommeboka tillater det (etter jeg har solgt kameraet mitt). Vell, kanskje ikke verdens mest forsåelige innlegg, men vertfall: Gå for kompaktkamera for å forstå ditt og datt du trenger til å gjøre deg klar for et speilrefleks. Du kan tross alt selge det etter en stund, og fortsatt ha råd til et rimelig speilrefleks...
  19. Hva med fjellräven buksene? Eneste jeg finner et lite problem er strechen svikter etter en god stund, men det gjør ikke buksa dårlige av den grunn...
  20. Beklager om dette kommer ut ekstremt dumt, men jeg fant desverre ikke tid til å sitte å lese igjennom 6 sider med diskusjon som jeg ikke kan forstå at engang kunne startes... Vell vell, må bare si at det ikke er helt uforståelig at en by-gutt som deg finner deg i slik en frustrasjon, dog. Synes synd på deg. Men alikvell, jeg har tenkt litt, og har kommet til den konklusjon at jeg vil dra en parallell ved dette som ved oss nordmenn flest. For hvem her har hørt om death-metall bandene Tristiania, Dimmu Borgir og lignende? Disse to er norske band med stor succé i utlandet (Finland, Tyskland, USA, Nederland osv.), men når du tenker deg om, så har du kanskje ikke engang hørt om dem, og kan vertfall ikke gjennkjenne dem om du hører en låt i fra dem. Igjen, dette er band som andre dyrker som guder i andre land, men vi vet såvidt deres eksistens. Redbull, igjen, en verdi som andre land har. Men tror du de vet alle ingrediensene på rams? Neh... Håper dette var forståelig. Sorry for å disse deg, ass...
  21. Viktor

    Klatretak/holds

    Hmm, vet ikke hvor mye de vil holde da... Planen min er å bygge veggene på skrå (70-35-90 grader) av 3/4' (ca. 18mm) kryssfiner. Når du bygger det i kryssfiner har du goden av at du kan skrue hundrevis av mutterer hvor du kan bolte fast nye holds hvor en du vill. Slik kan du flytte å rotere holdene innen minutter, istedet for å vente timer på at støpingen strøkner. Men tilbake til topic; vil polyesteren de selger litervis på biltema virke for å lage disse holdene?
  22. Viktor

    Klatretak/holds

    Jo, greit nok det. Men nAr det er snakk om en ca. 150 holds sA blir fort prisen opp mot en $400 (ca. 3000). + frakt blir ganske dyr pga. vekt. OgsA blir det en del moms pga. det overgAr de 200kr det er lov A ta momsfritt inn til landet... Men tilbake te hovedspm, noen som vet om det gAr an A fA tak i Bondo resin i norge?
  23. Viktor

    Klatretak/holds

    Hei, Sitter her å undrer om hvordan jeg skal ungå å betale 3 millioner pr. tak for buldreveggen jeg har planlagt for garasjen. Har da kommet frem til to guider: http://www.alumilite.com/HowTos/CastingClimbingHolds.cfm og http://www.alpinedave.com/misc/holds/hold_making.htm Begge bruker en form av poliester/resin/kvae/glassfiber løsning jeg ikke klarer å finne på norske internettsider. I den ene artikkelen snakker de om Bondo resin, har kikket litt rundt, men klarer ei å finne det heller. Kanskje det er bare jeg som er dårlig til å lete, eller er det bare umulig å få tak i slike ting i Norge? Har hørt at slikt er ulovlig å sende i post, så importering er heller utelukket tror jeg. Trur det er ganske viktig at det er det spesielle stoffet, men klarer ikke å finne ut hva det skulle være på norsk... Kan noen hjelpe meg? På forhånd takk:)
  24. Kan anbefale en liten kosetur jeg hadde i slutten av sist sommer; ruta gikk i fra Nes-Viglesdalen-Stakken-Grasdalen-Melands Grønahei-Kleivaland. Ved Stakken kan du velge om å ta opp til Nilsebu i stedenfor til Grasdalen. Dette kan jeg anbefale (selv om jeg ikke har vert i Nilsebu) til fisking, da grunnen til at hytta ble bygd var fisking (les. Nils i fra viglesdalen bygde ei bu på den beste fiskeplassen han visste). Er ikke sikker på om du trenger fiskekort der, siden jeg ikke har gjort det selv. I fra Nilsebu kan du da gå tilbake til Stakken eller bare gå sørover i ca. 20km (tror jeg) for så å ende opp i Lysefjorden. Dette kutter turen ned til bare to dager (en natt). Når jeg gikk den lange ruta starta jeg i fra Nes ca. kl 19.00 for så å sove midt i mellom Viglesdal og Stakken. 2. overnattinga ble like etter Melands-Grønahei. Etter Melands-Grønahei er det nesten bare nedover til du kommer til Kleivaland. Jeg overnattet i telt. Melands-grønahei kan være ganske så full om du kommer sent på kvelden der (det gjorde jeg). Velger du da å gjøre som meg (stå opp tidlig å gå ned), kan du fortsette turen inn mot Trodlatysdal. Her skal det visst være helt utrolig fint -og ja, tross at du enten må vandre i 1.5 time eller ta båt inn, så er det faktisk folk som bor der enda! Det er bare snakk om noen få familier, de var forøvrig på NRK programmet "Der ingen kunne tru at nokon kunne bu" for noen år tilbake. Når du har kommet deg til Trodlatysdal kan du bare vandre over fjellryggen som skiller Trodlatysdal og Viglesdalen. Slik slipper du å få noen til å hente deg i Kleivaland. Kart selges desverre ikke lengre over området, men stien er meget godt oppmerket og det skal ikke være noe problem å komme seg frem hvis du har forberedt deg godt. Jeg hadde heller ikke kart, men om jeg skulle gå meg bort hadde jeg kart i fra Norgesglasset som en nødløsning. Håper dette hjalp noen med valg. Og ja, Nes er ca. en times kjøring i fra Tau.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.