Gå til innhold

Viktor

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  62
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Viktor

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Spennende emne! Dette engasjerer meg meget! Hvis en ser bort i fra at man er gniten om man sparer penger, råder friheten ofte over tiden din. Selv prøver jeg å jobbe minst mulig for å få tid til venner og familie, jeg jobber til jeg har tjent nok til husleie og mat så er det nok. Kanskje appellerer ikke dette til alle dere etablerte folk, siden jeg enda er student, men jeg synes likevell det er en god ide å jobbe mindre for å ha tid til mennesker. Jeg tror virkelig mennesker er skapt for å jobbe, men ofte er det slik at man går på jobb 7 og kommer hjem kl 4, spiser middag og plutselig var kvelden der. Trist. Selv er jeg opptatt av en ideologi som kalles friganisme, som går på å leve på andres overskudd - ypperlig her i vårt "bruk-og-kast-samfunn". Ikke av økonomisk vinning, men på grunn av et ønske om å stå fri fra alt som legges på en av forventninger og falske behov. Man trenger faktisk ikke å kjøpe den nyeste jakken fra Canadian Goose for å holde seg varm, ofte holder en skalljakke og en fleece i stedet Men over til hva en kan gjøre: Jeg dumpsterdiver all min mat, dvs. jeg går i containerne til butikker og henter mat. I 9 av 10 tilfeller er maten verken gått ut på dato, eller dårlig. Dette gjør jeg fordi jeg ønsker å fortelle folk om hvor mye mat vi kaster. I tillegg klarer jeg å brødfø meg selv og alle jeg bor med (3 stk, + omtrent 20 gjester i uka). Sykt. I og med at jeg gjør dette finner jeg veldig mye brød. Mye av det spiser jeg, men resten erstatter fyringsved. Brød brenner godt og gir god energi. Faktisk så godt at om de hadde brent alt brødet de kaster i tyskland, ville det erstattet alle landets atomkraftverk. Tenk over det neste gang du har et tørt brød på benken - kast det heller i ovnen enn i boss. Invester i produkter som er av kvalitet og som varer! Jeg kjøpte en arc'teryx jakke for flere år siden, og har ikke hatt noe problem med den - det har jeg dog med billigprodukt i fra H&M. Jeg har også gått lei av å måtte kjøpe nye sko 3 ganger i året, derfor har jeg investert i et par eccosko, koster litt mer med en gang, men varer til gjengjeld i flere år! Ta en kikk på finn gis bort i ny og ne. Folk gir bort alt! Har selv gått til anskaffelse av en campingvogn, klesskap og bokhyller der - helt gratis! Ja, kunne fortsatt i en halv evighet kjenner jeg, men jeg anbefaler å ta en kikk på hva det koster deg å kutte ned på disse "behovene" vi alle har. Dessuten er det lett å glemme at i henhold til norsk lov er all elektronikk ment til å vare i 5 år, dvs. man har 5 års reklamasjonsrett på elektroniske produkter kjøpt i Norge. Dette gjør at du kanskje ikke trenger en ny smart-telefon
 2. Bringer posten frem igjen og lurer på om noen har aktuelle tips i forhold til snøfrie steder i fjellnorge hvor en kan ferdes i ca. en uke i juni?
 3. Ja, jeg har også hørt at det er lite snø i år. Men hvordan er fisket i Femund? Og har du noen turforslag som går over 4-7 dager?
 4. Sitter å ser litt på en 4-7dagers tur i Juni for en eller to fattige studenter... Ser at dette kan være litt tidlig på året, med tanke på snø og den slags, men det kan da ikke være så alt for fælt noen plasser vell? Har komt frem til tre plasser jeg virkelig har lyst til å besøke; Jotunheimen, Trollheimen og Hardangervidda. Målet med turen er å få oppleve ny natur, fiske og slappe av. Har noen forslag til ruter innenfor de tre gitte områdene, eller andre områder for den saks skyld? På forhånd takk
 5. Kan gå på ski på den. Men er greit å variere litt også
 6. Hei. Begynner å bli rimelig lei av det kalde været her nå. Snøen ligger bare på bakken, hard som is, og man kan ikke bruke den til noe annet enn til å se på... Ganske gørr. Da var det en dag her på skolen jeg satt å drømte meg vekk til en reportasje jeg så i UTE, hvor de skrev om det å gå på tvers over Grand Canaria... Så dritfett ut, men jeg vet det finnes mer intressante steder man kan reise til - bare ikke helt hvor. Student som jeg er, så har jeg ikke så stort budsjett; satser egentlig mest på restplass når det kommer til flybillett. Det hadde også vært greit med en rute hvor man kan sove på hotell/hytte, men dette er ikke en nødvendighet. Jeg tenkte jeg skulle reise i midten av april (like etter påskeferien). Målet for turen er å komme til en opplevelsesrik plass hvor det i alle fall er varmere enn i Norge, helst sør i Europa... Noen tips til hvor jeg kan gå? På forrhånd takk
 7. Viktor

  Jakker...

  Takk. Liker jakker med litt mer "baggy" fit. Den bør være litt lengre. Men takk for svar:)
 8. Viktor

  Jakker...

  Kult. Er den veldig stor til deg? Jeg vurderer denne jakken, i samme størrelse. Men jeg er 180 og 85 kg lett.
 9. Viktor

  Jakker...

  Takker for initiativet. Jeg har tenkt å bruke Goretex jakka på fjellet og til dagligdags, så derfor må den tåle en del. Jeg er forholdsvis stor og lang, så jeg trenger litt større størrelse (L og kanskje noen ganger XL). Dunjakka vil bli mest brukt til daglig, samt på kalde dager i campen på fjellet. Den trenger kanskje ikke være så sykt varm, da jeg vil heller sitte med muligheten til å skifte lag under jakka istedenfor å være for varm og ikke ha muligheten til å regulere det.
 10. Viktor

  Jakker...

  Jakka i usa: 330 x 6.02 = 1986.6 Porto fra nettbutikk til kontakt i usa: 0 Porto til norge fra usa: 45 x 6.02 = 270.9 Til sammen: 2257.5 Jakka i norge: 2999 Porto: 95 Til sammen: 3094 Å spare: 3094 - 2257.5 = 836.5 Ja, jeg sparer på det. I tillegg sendes det en del pakker til meg fra den kontakten, slik at jeg kan kombinere det med disse; hvilket som også betyr at jeg ikke behøver å betale moms eller toll. Håper dere forstår at jeg skal kjøpe to jakker her og det at hvis jeg sparer 2-3000 på å kjøpe den i utlandet, samt det at jeg har noen kontakter i usa - som gjør at det med handelen garanti og slikt ikke blir så sykt vanskelig. Og det at når jeg sier at penger ikke betyr noe, så mener jeg at prisen i norge betyr ingenting, siden jeg skal kjøpe fra usa å det er mest sannsynlig salg på den varen; som betyr at den koster forholdsvis nesten ingen ting. Takker for initiativet og alle innspill, men er det noen som virkelig har noen jakker de vil anbefale og har noen erfaring med?
 11. Viktor

  Jakker...

  http://www.backcountryoutlet.com/outlet/ARC0775/Arcteryx-Theta-AR-Jacket-Mens.html Godt og vel en høvding å spare der... Men igjen: penger er ikke problem. Og hvordan er denne jakken? Takk for raskt svar:)
 12. Viktor

  Jakker...

  Hei, Nå har lønna fra sommerjobben kommet inn og det er på god tid å bruke dem - både med tanke på at det klør i lommeboka, og fordi jeg trenger en regn-jakke (3-lags Goretex) og en dun jakke. Jeg tenker å bestille fra usa, så prisen har ikke så veldig mye å si. Men jeg vet enda ikke hvilke jeg vil ha. Har selvsagt sett litt rundt, men jeg håper på noen anbefalinger fra dere:) Jeg har sett litt på Arcteryx og Norrønna med tanke på regnjakka, og The North Face samt Norrønna på Dun jakka, men forslag er jeg som sagt åpen for:) På forhånd takk.
 13. Viktor

  Lagring av sen

  Hei. Var på salg på G-sport for noen dager siden, hvor de hadde 50% på alt fiskeutstyr, jeg klarte rett og slett ikke å dy meg, jeg måtte bare kjøpe ny sen. Det ble to pakker Fireline, til prisen av en! Når jeg satte meg i bilen og adrenalinet begynte å gå ned (blir gira når det er salg), og så over hva jeg hadde kjøpt kom jeg til å tenke; jeg har jo bare plass til den ene sena på snella, så hvordan skal jeg oppebevare den andre uten at den morkner og blir gammel og slitt? Siden jeg ikke kom på noe skikkelig smart så sender jeg spørsmålet videre til dere. Og spør med det samme om senen i det hele tatt vil miste sin effekt/bli gammel/morken med å lagre den i ca. 1 år før jeg bytter ut igjen? På forhånd takk.
 14. Hei. Var ute å gikk her en dag, og kom til å tenke på hvor mange artikler jeg har lest i magasiner (f.eks. Adventure, Outdoor, etc.) om steder rundt om i verden hvor det er få eller ingen turister setter føttene sine. Her roser de alt i fra hvordan det ser ut til hvordan stambefolkningen oppfører seg, til hvor godt de har det; værnet fra omverden. Likevell så "reklamerer" om hvordan du kommer dit og hvor de stedene du bør besøke er. Jeg tenker mest på små samfunn av stammbefolkning rundt om i verden (tenker spess. på øysamfun), når jeg spør hva dere synes om dette? Det å reise til en forholdsvis ubesøkt destinasjon på ferie. Sorry hvis jeg er uforståelig. Har ikke helt kontroll på norsken enda etter å ha nettop komt hjem fra et opphold på et år i usa.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.