Gå til innhold
  • Bli medlem

Snøforhold på Hardangervidda øst nå?


Anbefalte innlegg

Jeg og noen kamerater har tenkt oss på Hardangervidda fra torsdag til søndag denne uka, med Solheimstulen som startpunkt. Jeg vet at det er enorme mengder snø der oppe nå. Etter som jeg har forstått er det mildvær der nå, og det er meldt kaldere mot helga. Det kan jo bety at det blir et fint skarelag å gå på. Vi ønsker ikke å riskikere å måtte gå med snø til livet. Vi har planer om å dra pulk.

Er det noen som har førstehåndsinformasjon om forholdene?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

500 fjell - Det har nok kommet mye snø siden du var der. Vi vurderer å starte fra Imingfjell og gå i retning Mårbu. Der har de visst fått kvistet og det er kjørt en del med skuter. Fra Solheimstulen retning Rauhelleren hadde mannskapene gitt opp kvistinga i helga pga. mye snø.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har gått Skinnarbu-Fagerheim fra 2-6 mars. Masse løssnø, tungt med pulk. Det var mye vind da vi gikk, med tildels svært dårlig sikt. Kvistet fra Rauhellern-Fagerheim, scootersporet var føyket igjen, men holder du deg til kvistingen er det rimelig hardt under det øverste føykelaget.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi hadde en veldig fin tur. Gikk fra Imingfjell. Fulgte veien langs nordsiden av Sønstevann frem til broa. Det var en del løssnø selv om det var kjørt med løypemaskin tidligere, så det gikk trått men absolutt overkommelig. Kom inn på kvisteløypa mot Mårbu dag 2, der var det greit å gå. De som driver Mårbu var frem og tilbake med scooter hver dag mens vi var i området (torsdag kveld - søndag kveld). Søndag våknet vi opp til masse vind og snø - det var bare å bli liggende i soveposen til det gav seg. Det hadde kommet ca 25 cm snø. Litt trått å gå, men det kom et par tre scootere langs løypa etterhvert, og da ble det fint.

Kort oppsummert var forholdene bedre enn fryktet, men det er ikke å anbefale å legge opp til lange strekk utenfor kvisteløype. Noen steder utenfor løypa hadde snøen pakket seg så det gikk greit å gå oppå, men ofte tråkket vi igjennnom, og da var det tungt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.