Gå til innhold
  • Bli medlem

Hestdalshøgde-årets siste topptur 28.des. 2008


Atomsilda

Anbefalte innlegg

Tiden går og det er en stund siden siste topptur. Siden turen til Hestdalshøgde sist gikk i sterk kulde og storm i kastene med deretter retrett, var ønsket om å "ta" denne toppen stort før året var omme. Heldigvis har jeg en kompis, Odd Arne, som ikke er vond å be...selvom han har denne toppen fra før. :D Han hadde et ønske om å komme på topptur også i desember!! Med så flotte meldinger på yr.no var valget lett. Med så mange dager med dårlig vær i den siste tiden måtte vi benytte sjansen. Det var meldt 3 flotte gule soler og temperaturer på rundt 20 grader og kun flau vind!! Valget var enkelt!!

Veien inn Tundradalen var selvfølgelig ikke kjørerbar så vi parkerte rimelig langt nede...... :D Det ble mange høydemetre denne dagen. Vi startet litt over kl 09.30 på ca. 400-500 moh. Forholdene var gode oppover veien mot Skjellom og vi smørte skiene med blå/blå extra og klarte oss faktisk uten feller helt til vi kom inn til foten av Hestdalshøgde. Vi var litt pessimistiske da vi la i vei pga tåke. Vi gikk raskt opp til Skjellom og var der etter 1time. Fortsatt tåke, men nå skjedde det noe. Etter ca 100 høydemetre til var tåken borte.....Fjellene i syningom badet seg i en flott morgensol. Sola derimot så vi ikke mye til på denne turen. Faktisk ikke før vi nærmet oss toppen av Hestdalshøgde. Sola var nok gjemt bak høye fjell i sør. Det ble en kald og lang tur. ;-) Såpass kaldt at vi ikke orket å stoppe for lage oss mat, men holdt godt driv oppover....for oppover gikk det! Kun raskt nede i sekken etter ei lefse...litt drikke og så videre. Ingen spøk å være langt opp til fjells i sterk kulde. Det bør helst ikke skje noe uforutsett da.

Utrolig langt å gå over Skjellflye. Trodde aldri dette partiet tok slutt. Vi pratet lite og tråkket i vei. Dagen er kort og vi ønsket å være tilbake til bilen i nogenlunde lys. Vi kom oss til topps etter litt over 5timer med en storslått solnedgang i vest over Holåtinder og Hurrunger. Man kan gå en stund for å oppleve slike øyeblikk. Synd det var så kaldt og allerede seint. Skulle gjerne ha tatt meg et varmt måltid her, men frøys både på beina og fingerne. Vi vrengte av fellene og satte kursen nedover igjen. Vi var tilbake til bilen etter akkurat 7 timer og det var forholdvis mørkt da vi spente av oss skiene. En kjempefin tur, men kulda må man ta på alvor! Tips om å holde seg varm på beina tas mot med takk!! :D

post-2015-133474600121_thumb.jpg

post-2015-133474600129_thumb.jpg

post-2015-133474600134_thumb.jpg

post-2015-133474600141_thumb.jpg

post-2015-133474600153_thumb.jpg

post-2015-133474600159_thumb.jpg

post-2015-133474600165_thumb.jpg

post-2015-133474600171_thumb.jpg

post-2015-133474600179_thumb.jpg

post-2015-133474600184_thumb.jpg

Vis rapporten i Turkartet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det var vel fortjent at du kom deg ut på tur nå! Trimme vekk litt gris og få det store familieliv på litt avstand tenker jeg gjorde godt for sjela.

Ikke dumt med en slik solnedgang, digger vinterlyset! Det er verdt å gå noen meter både bortover og oppover ekstra for slike opplevelser, ingen tvil om det!

Tips om å holde seg varm på beina tas mot med takk!! :D

Spise maten din :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke verst med en sånn dagstur i jula! Håper på noe tilsvarende neste jul, men spørs vel om det er like bra vær da. Topper som Hestedalshøgde passer fint på denne tida, en sommertur i steinørkenen kan absolutt ha sin sjarme, men det er med snøhvite vidder og tidlig/midtvinterlys de kommer best til sin rett. Kjenner misunnelsen komme snikende... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ang det å holde seg varm på føttene, så kan disse hjelpe: Berghaus Yeti Ekstrem gamasj. http://www.oslosportslager.no/produkt/berghaus-yeti-extrem-gamasj-6110.aspx De dekker hele støvelen i tillegg til ankelen og leggen.

Oppdatert.

Går det an å gå med disse på ski om en bruker magnumbindinger også? Kunne selv tenkt meg overtrekk til skiskoa.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Vurderer sterkt disse gamasjene jeg også. De ser virkelig bra ut og man kan jo bruke dem til vanlige toppturer ellers i sesongen. Ved sørpete våt snø og kryssing av bekker/elver så må jo disse være perfekte. Det var det med å få dem på da...og så finne den billigste plassen å få kjøpt dem. :wink: Noen med tips??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vurderer sterkt disse gamasjene jeg også. De ser virkelig bra ut og man kan jo bruke dem til vanlige toppturer ellers i sesongen. Ved sørpete våt snø og kryssing av bekker/elver så må jo disse være perfekte. Det var det med å få dem på da...og så finne den billigste plassen å få kjøpt dem. :wink: Noen med tips??

Man får dem for 899,- på sportslageret!

PS: Du Atomsilda får nok 20% avslag av Carl Fredrik om han er på jobb.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.