Gå til innhold
  • Bli medlem

Utsatt punkt ved Stygghøe og Nørdre Bukkeholstind


Anbefalte innlegg

Håper det er noen på forumet som har bilde med kommentarer til turen fra Stygghøe og mot Nørdre Bukkeholstind. Begge punktene har en gul trekant. Vi skal ha med oss ei ung dame på tur som vi gjerne vil ha med helt opp på Nørdre Bukkeholstind. Har noen bilder fra disse punktene så hadde vi vært takknemlige. :D Er det mulig å omgå hammeren opp til Nørdre ved å gå på breen...uten farlige sprekker... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har selv gått mesteparten av den strekningen du etterspør ”Atomsilda”, men de Nordre Bukkeholstindene (2149, 2090 & 2085) har jeg kun gått på våren (jfr. turrapporten til ”eaa”). Som vårskitur er det minimal fare ved å runde nede på breen ved småtoppene Ø1 (2090) og Ø2 (2085). Det er en hammer mellom disse to toppene som presser de fleste ned på breen der.

Når det gjelder vestryggen på Styggehø, gikk vi den høsten 2001 ut til Nordaustre Bukkeholstind (2011). Snudde på den, og fulgte Bukkeholsbreen nedover i retning Visdalen og Spiterstulen igjen. Legger ved et par bilder fra den turen, og du ser selv hva slags forhold vi hadde da. Nysnø, glatt og sleipt nedover vesteggen på Styggehøe. Et punkt sørget for en liten omgåelse for oss, og det var ved en liten knatt på ryggen som du tydelig ser på et bilde jeg også har lagt ved. Pga sleipt fjell måtte vi rote nedover en løs renne før vi kom oss inn på ryggen igjen. Ellers gikk denne ryggen forholdsvis greit.

post-42-133474550259_thumb.jpg

post-42-133474550267_thumb.jpg

post-42-133474550276_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Nils!! Takker for mange tips og engasjement! Turen ble ikke noe av denne helga. Tror dette var klokt...tror det ville blitt tøft for den unge damen der oppe. I tillegg har vi en flomstor elv der inne nå som skaper problemer. Stor vannstand i elvene nå! Vi valgte heller en snillere tur fra Krossbu som ble en suksess!!! :D Fra Store Smørstabbtind til Loftet!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.