Gå til innhold
 • Bli medlem

chjohans

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  54
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om chjohans

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg vet ikke noe om akkurat den som selges hos XXL, men har noe liknende selv, en Sevylor Colorado dog uten motor: [Hidden Content] Dersom den XXL selger er liknende, og den ser jo ut som noe liknende, så er dette en kano/kajakk det er nærmest umulig å velte. Den er med andre ord svært stabil. Men regn med at den er tungpadlet og ikke særlig rask, og den er lite egnet i sterk vind. Men jeg vil tro den er helt utmerket til å fiske i små tjern. Merk at mine erfaringer er basert på Sevylor Colorado og en antakelse om at den XXL selger har liknende egenskaper.
 2. Ta en titt på Exped Dreamwalker som du får i forskjellige utgaver. Jeg har to slike selv og er superfornøyd. De er romslige og har ingen mumieform. Har ordentlig hette og åpning for armer. Åpning i bunnen gjør at man kan gå ut og gjøre det man må på vinteren uten å gå ut av posen, i hvert fall om man er mann. Suverene poser og bruker nå kun disse selv. Aberet er at de er lite tilgjengelige i Norge. Exped sin importør holder til på Røros og når jeg handlet var jeg i kontakt med dem. Men endte opp med å handle fra USA og det ble egentlig ikke dyrere heller.
 3. Når det gjelder anti skli så er som sagt de "normale" bedre enn UL.utgavene, men ulempen er selvsagt mer vekt. Men som du påpeker, det er ikke behagelig å skli av underlaget om natta. Dommar UL har noe bedre anti skli enn Synmat UL. Ellers då kan du jo forsøke å finne noen gummi anti skli klistremerker og line på noen slike, det bør hjelpe noe. Ellers så finnes det jo også "gummi maling", det kan muligens også fungere. Merk at jeg ikke har forsøkt noe av dette selv så jeg tar intet ansvar for eventuelle skader på underlaget. En annen mulighet kan være å klippe til en passende bit an
 4. Kanotur I Femundsmarka, uten at det involverte "vandring"? Nå lurer jeg fælt på hvor du var!
 5. For min egen del så er jeg akkurat tilbake fra en ukestur i Femundsmarka. Det blir nok et par småturer til før jeg skal på en 10-dagers tur på Hardangervidda midt i august. Hadde opprinnelig planlagt en tur lengre nordpå men det får bli til neste år.
 6. Jeg har flere Exped underlag selv, og også stol kit. Fungerer utmerket, herlig med stol kit foran bålet etter en lang dag. Min erfaring er at UL serien er litt glatt, mens de normale har antiskli. Foretrekker allikevel UL utgavene sommerstid da de veier ca en halv kilo mindre. Den halvkiloen bruker jeg i stedet for stol kitet. Om vinteren derimot er det viktigere å ikke skli av underlaget så da bruker jeg det med antiskli. Kan absolutt anbefale Exped underlagene, suveren kvalitet og utmerket komfort, jeg sover bedre enn hjemme.
 7. Har nettopp kjøpt (dvs mottatt, ble bestilt for et par uker siden): Serenity NetTent: [Hidden Content] Gatewood Cape: [Hidden Content] Easton Carbon Fiber Pole: [Hidden Content] Stake Set: [Hidden Content] Dette veier til sammen 650 gram og jeg har da et fullverdig enmannstelt, regntøy samt tarp. Superlight Bivy: [Hidden Content] Bivy som veier kun 170 gram! Dette skal bli en ultralett sommer/høst! :=)
 8. Jeg fikk nylig 2 stk fakturaer fra Amfibi, for varer som ble bestilt, levert og betalt i fjor sommer. De påstod varene ikke var betalt, men jeg har jo kvittering og utskrift fra kredittkort transaksjon som viser det motsatte. Etter dette og flere tilfeller med svært lange leveringstider kan jeg heller ikje anbefale noen å handle der. Synd, for de har jo godt utvalg av interessante varer, men de er jo håpløse.
 9. Det varer nok ut dagen 1. mai. De har nemlig 30% avslag på alt av turutstyr på 1. mai, og salget har nok allerede tyvstartet litt. Hilleberg er jo sjelden på salg, men nå har KF flere Hillerberg telt på lager med 30% rabatt. Og som sagt er alt av turutstyr satt ned med 30%.
 10. Jeg tok samme turen i August 2012. Vi var 2 + hund i en 16,5 fot Ally. Det var faktisk mere bæring enn jeg hadde sett for meg på forhånd, selv om jeg har vært i området flere ganger tidligere til fots. Men så hadde vi med oss så mye at vi måtte gå tre turer frem og tilbake ved bæringer, selv om vi var to. Så når vi gikk så gikk vi altså fem ganger lengre enn vi forflyttes oss nedover. God mat og godt drikke for ei hel uke veier mye Vi brukte 6 dager fra Kjærringsjøen og ned til utløpet av Røa. Da brukte vi relativt god tid. Hadde en bil i Sverige og hadde på forhånd parkert en bil på Elgå.
 11. Beklager, tok feil av navnet i farta. Det er en MSR E-Wing, jeg er forøvrig fortsatt like fornøyd med den.
 12. Jeg har tildels lang erfaring med flere av disse selv: * Helsport Ringstind Light 1 og 2: Ringstind Light 2 er mitt foretrukne telt på soloturer utenom høyfjellet. Vekktforskjellen er såpass liten at jeg valgte "2" i stedet for "1", fungerer ypperlig som solotelt på lange turer i variert terreng. Da har man god plass, også til matlaging inne om været er veldig dårlig en dag. Men, jeg stoler ikke helt på teltet i virkelig sterk vind på snaufjellet. Teltet er veldig raskt å sette opp, men det kan være litt problematisk å få fotenden stram. Løsningen her er å strekke bardunene i fotenden helt
 13. Ja, enten er den utgående eller så er det en ny modell. Kan ikke huske å ha sett den i Bergan sitt sortiment tidligere år og jeg har fulgt relativt godt med på hva de har av sekker. Hvordan fant du den forresten på .se sidene til Bergans? Om man navigerer i menysystemet der så finner man jo ingen link til sekken, den ligger for eksempel ikke under linken for sekker med QSS bæresystem hvor den jo burde ha ligget. Antar du fant den direkte linken ved å google? Er det noen som vet sikkert hva denne sekken er for noe? Dvs utgående/inngående/spesialmodell? Jeg har en "normal" 110L selv, men
 14. Ser at magasinet.no selger Bergans Alpinist II 110L med "rulleåpning i toppen" for kr 1499,- (før kr 3900,- i følge samme nettside). Sekken ser litt annerledes ut enn den "normale" Alpinist sekken, og har ikke sidelommer med glidelås men elastiske sidelommer. Men den har samme QSS bæresystem som den "normale" Alpinist sekken. Selv liker jeg faktisk elastiske sidelommer bedre enn glidelåslommer. Er litt skeptisk siden jeg ikke finner sekken på Bergan sine hjemmesider, men det kan kanskje hende den er spesialsydd for magasinet.no? Uansett så ser sekken ut som et knallkjøp til den prisen!
 15. Det er da slett ikke toll på sko, Ellers så er det riktig at det er toll på enkelte klær men ikke alle. Tollsatsen er heller ikke flatt 10%, men variere mellom 5,6% og 10,7%. Ref tollvesenet: [Hidden Content] Der finner du en "importkalkulator" som gir deg nøyaktig tollsats for de varer det er toll på.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.