Gå til innhold

piril

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  17
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om piril

Nylige profilbesøk

405 profilvisninger
 1. Hei, beklager at jeg ikke har svar før nå.. Jeg bestilte teltet hos "outnorth" i begynnelsen av August. Etter to uker etterlyste jeg det, og fikk beskjed om at det var ikke på lager, men ville være hos dem om ca 2 uker. Da intet skjedde, prøvde jeg å kontakte dem igjen, men ble satt på vent og ingen ringte tilbake. Jeg fikk imidlertid en e-mail samme dag hvor de beklaget at det hadde tatt så lang tid, men de kunne ikke skaffe teltet før i desember, da det ikke var å oppdrive hos produsenten før! jeg hadde mitt fjellheimen light, så det var ingen krise sånt sett. Jeg kan selvsagt avbestille hvis jeg vil, men ønsker teltet og regner med enda mer avslag på prisen når den tid kommer. Jeg ville ha et selvsående kompakt lett telt uten å bruke flerfoldige tusener, og Vaude Taurus UL virker til å være det, selv om det ikke er 100% selvstående, men trenger noen plugger (som uansett andre også vil) Jeg har sett det bli satt opp under en vindtest, og det virket veldig bra sammenlignet med feks tunneltelt Der står saken pr i dag..
 2. Teltet virker veldig praktisk, og enkelt å sette opp, lav vekt med gode utenlandske tester, men ingen Norske. Jeg lurer på hvorfor, da det også er veldig gunstig prismessig. Jeg skal ha et lett , men solid telt til en kombinert sykkel og togtur i europa.. De andre alternativene er Hilleberg Akto, eller Ringstind light 2, da vektforskjellen mellom 1 og 2 er marginal i forhold til plass. Jeg er sikker på at jeg får kvalitet ved Hilleberg og Helsport, men hva med Vaude? Noen som har kjennskap til teltet og eventuelt service og reservedeler? Ringstind light ligger også et stykke under Akto i pris, og det er vel ingen merkbar forskjell i kvalitet? Sikkert noen her som har prøvd begge disse i hvertfall. PÅ forhånd takk for info Mvh
 3. Jeg ser at Vaude har mange forskjellige kuppeltelt både tre og fire sesongers. Taurus er et lett 3 sesonger til en rimelig pris, men så fikk jeg se en omtale på nett som karakteriserte det som "crap" . Alt var bare dritt med dette iflg denne brukeren. Campo er en 4 sesonger, og den virket helt grei med enkelt oppsett til under 3000. Den veide mye, 3,8 kg, men jeg lurer på kvaliteten til Vaude. Er det noen som har prøvd disse, eller vet noe om kvaliteten? På forhånd takk. mvh.
 4. Hei! Jeg har sett på Lavvulight, og vurderer den pga vekt og høyde. Du bruker den som helårstelt, og hvordan er det med oppsett hvis du ikke finner en helt plan plass. Er det problematisk med noen få grader helling mtp å sette den opp? Jeg synes det så enkelt ut å sette den opp, og jeg hadde tenkt at jeg bare skulle bruke halve bunnduken for enkelthets-skyld. Vil det fungere greit hvis jeg lukker helt mtp mygg? Litt varme får en vel hvis en setter på litt rødspritbluss. Jeg har en "Heat mate" teltvarmer, og den burde vel være perfekt. Det reklameres med at du kan sove trygt med den , men det synes jeg var litt vel drøyt. Den bruker oksygen selv om lavvuen har god lufting På forhånd Mvh.
 5. Jeg har sett på det, og det ser solid ut. Jeg tar vekta i bytte mot komfort, og kommer til å vurdere det mot et par andre. Jeg er fornøyd med mitt nye Fjellheimen Light 2,. Et suverent telt, både med stabilitet, lufting og holde varmen, men det ble litt stusselig med høyden når en skal oppholde seg der over tid. Jeg får oppsøke en butikk hvor en får se dem oppslått. Det finnes vel noen som tillater det..
 6. Jeg har tenkt på Exped Orion også, men light versjonen til Gimle veier 3,4 (+/-) så det er ikke så mye om å gjøre. Orion er et helårstelt med 2 innganger, og det er selvsagt et stort pluss. 130 vs 145 er merkbart hvis en vil ha høyde, men Orion har selvsagt et større bruksområde siden det er et helårstelt. Helsport har også Reinsfjell 2, som ser ut til å være et solid telt med 2 innganger, men ikke samme høyde, og det samme med Storsylen, med en stor inngang som blir nevnt her på tråden, Det er ikke lett, men jeg sjanser ikke på et "750 kr" telt, uansett hvor romslig det er, med mindre noen kan gå god for det. Jeg får gruble over det, og Lavvulight er også et alternativ, men da er en avhengig av helt flatt underlag så vidt jeg skjønner. Det er ikke tilgjengelig alle steder.
 7. Noen som har disse, og hva er forskjellen iht styrke bortsett i fra vekt.? Jeg har vært på på tur i 30 dager i sommer, med en fjellheimen light 2. Det er et suverent telt, men jeg savnet høyde når jeg lå flere dager på samme sted, og vil prøve et kuppeltelt. Da er det bare Helsport sine Gimle-telt som har den ekstra høyden, men hva med resten? Jeg leste en blogg i fra en Dansk padler som synes teltet (light-versjonen) var suverent, men han var plaget av alt for mange stangbrudd. Hva er forskjellen iht rivestyrke på de to versjonene? Er det omtrent samme kvalitet, bare at den ene har en lettere duk, og lettere vekt? Sikkert noen her som har prøvd begge, og dette er tre-.sesongers telt. Hvorfor har de den rankingen? er det pga duken og stengene som ikke tåler sne-belastning,men kan de brukes likevel trygt under normal/ mild vinter- senhøstvær, eller tidlig sur vår? På forhånd takk for svar Mvh.
 8. Flott tur. Du må ha en sprek familie. Jeg så du hadde en Surly. Hvilken type var det? Jeg har tenkt på å kjøpe en slik "tanks" også. De bygger solide sykler for lange turer med tung last men jeg lurer på en "long haul trucker", eller den svære traktoren "big Dummy" Jeg har hørt at det er kommet en Norsk importør, men det virker litt i det blå enda. Det finnes en forhandler i Karlstad, er det der du har kjøpt den? Mvh
 9. Hei, dette er visst et Dansk merke Iflg Amfibi sin butikk på Lillestrøm, har de produsert telt lenge, og lager god kvalitet til en lav pris, men jeg har ikke funnet noen omtale på nettet, som er et must, da jeg hadde aldri hørt om dem før jeg fikk se brosjyrer. De har et rikelig utvalg av telt, og Amfibi kan sikkert gi deg nærmere opplysninger om deres soveposer også.
 10. Jeg har et Fjellsport Mylla 3, som jeg kjøpte på tilbud til 399 kr. i fjor. (veil. 750) Det veier ca 2,8, kilo og må settes opp seperat med yttertelt først. Det er ikke noe problem, og det er fort gjort å feste innerteltet. Tross alt bedre enn det Amerikanske "systemet" med innerteltet først i vind og regn. Det er en fordel å være to når det skal settes opp, da det ikke er noen lukket "kopp" å sette stengene i på ene siden, slik at det blir tungvint for en person, men det går selvsagt greit bare litt lenger tid. Bunnen er nærmest en presenning, og tykk og solid. Innerteltet er nesten umulig å strekke, slik at det henger i svai uansett hva en gjør. Greit nok, men det tåler ikke regn. Jeg hadde det ute i vår, og lot det stå ute en dag. Det var bare yr som kom ned, men det la seg på duken og teltet svaiet som om det hadde vært stormskyll. Hadde de bare puttet på noen bardunfester på midten, ville det helt sikkert vært et helt ok 3sesong-telt, men man får hva man betaler for. Jeg innvesterte i et nytt fjellheimen 2light, som er enda en versjon i fjellheimenfamilien, og det gleder jeg meg til å prøve på tur i sommer.
 11. Hei, jeg har bare satt den opp i hagen, og latt den få regn på seg. Jeg måtte selvsagt sove i den også (som et barn ville gjort), og luftemulighetene er på topp. Helsport er uansett kvalitet, og denne modellen har fått glidelås i stedenfor det gamle snoresystemet i ventilene, sammen med Dac stenger. Jeg skal på sykkelferie i sommer, og får da testet det i daglig bruk, selv om sannsynligheten for røffe forhold er minimal. Det er som sikkert de fleste vil mene, litt lite for 2 personer, men suverent for 1. lykke til med nytt telt, og fortell gjerne om hvordan det fungerer under tøffe forhold. Du har uansett gjort et godt kjøp etter min mening. Ps. jeg måtte bare legge til at det har to åpninger, men det har du sikkert oppdaget nå Det er en stor fordel som jeg likte, mtp å kunne lukke ene siden mot vinden..
 12. Mitt er på vei,. og det virker som enda et solid telt. Jeg stusset litt over vekten da det er omtrent like tungt som extrem-versjonen, men med to dører og de nye Dac-stengene tror jeg dette blir bra. Er det andre her som allerede har testet det, kunne det vært moro å høre, selv om handelen er gjort for min del. Jeg benyttet meg selvsagt av "skattekiste-tilbudet", med et av de "brukte" som har vært hos fotografen, selv om jeg i utgangspunktet ønsket et selvstående. Slike tilbud kommer ikke ofte, og jeg er glad jeg slo til.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.