Gå til innhold
 • Bli medlem

Folkins

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  18
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Folkins

 • Bursdag 20. nov. 1984

Contact Methods

 • Skype
  peter_andresen

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Sandane

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Høret ut som om det er 60 meter jeg skal gå etter. Og mammut sitt tau. Men skal ta en tit på Beal også. Jeg kommer ikke til at klatre veldig mye, men jeg bor tæt på et klatrefelt og vil gjerne ha muligheten til at stikke forbi når været er bra.
 2. Folkins

  Erfaring med tau

  Hei Jeg trenger et rimelig tau, 40 m. langt til bruk ute og inne og faldt over de her to: Mammut Vertex 10,0mm og Tendon Ambition Line 10,5 mm CS. Er der noen der har erfaring med disse? [Hidden Content] [Hidden Content]
 3. Så er pulkene blevet testet og de holdt uden problemer til en 45 km's tur på Hadangervidda. Som en afsluttende test blev de udsat for aking med 3 voksne ombord og selv det tålte de. Så plastiksvising virker som om det tåler det meste. Åt bunden på bulken var blevet en smule bulket under sveisingen merket vi ikke i det hele tatt.
 4. Så er første test-sveisning gjennemført. Resultatet blev ok, men ikke helt bra. Sprekken blev lukket, men pulken fik nogle bulker i plasten. Kansje skyldes det at der var for mye varme på varmepistolen, eller at mine evner som plast-sveiser ikke var helt bra nok. Men sprekken blev i hvert fald lukket. Jeg brugte en bosch varmepistol og polystiks (dem til rep. av skisåler) og svejsede både udvendigt og invendigt. Det virkede nu ganske holdbart. Efter avkøling skar jeg de værste kanter på sveisningen av med et stemmejern. Nu genstår bare en testtur i påsken.
 5. Der var jo en del gode foreslag herinde. Lim virker som den letteste løsning, men som det nævnes vil den formodentlig ikke binde noget særligt på pulkene. Hugo var så snill å forære mig to stk, så jeg tror jeg vil prøve at eksperimentere litt med den med de største sprekker og prøve å svejse den. Det kunne være litt gøy og se om det går an. Kansje det går an at bruke de polyetylen stænger man bruger når man reparerer skader i sålen på en ski? Sådan som de her: [Hidden Content] Fungerer det ikke med svejsning kan jeg altid prøve at lime den. Fungerer det heller ikke
 6. Jeg har fått et par godt brukte pariser-pulke forærende, men de har et par mindre sprekker i bunnen som jeg vil prøve å reparere. Er der noen der veit hvordan man best gjør det? De muligheter jeg har tenkt på, et å legge en tynn kryssfinérplate i bunden over sprekken og så skrue nedenfra og opp i platen, for at lukke sprekken. En anden løsning jeg overveier er å legge en alu-plate i bunden og så nagle området omkring sprekken til alu-platen. Det eneste problem med de løsninger er, at bunnen i pulken ikke er helt plan. Derfor har jeg tenkt på om man kanskje burde prøve å forme alu-platen så d
 7. Tradex Comfort blå kan klart anbefales. Jeg har brugt det i snehule og på vinterture i temperaturer ned mod -35 uden problemer. Det fungerer supert.
 8. For at lette gøre det lettere at finne online turkart, tenkte jeg at det kunne være smart at lave en oversigt over kartdatabaser fra forskjellige land. Det er bare at tilføje flere kartdatabaser og gjerne fra flere land. Dem jeg kjenner til og bruker er: Norge: [Hidden Content] [Hidden Content] Sverige: [Hidden Content] [Hidden Content] [Hidden Content] Finnland: [Hidden Content] Danmark: [Hidden Content]
 9. Findes der også en billigere erstatning for forsterkningstriperne end Bergans'? Får man købt et lignende materiale andre steder?
 10. Har du prøvet det ut? Hvordan fungerer forsvarets pakkserkker? Jeg overvejer samme løsning. Er det de her du har brugt: [Hidden Content] Er der for øvrigt noen der har tips til hvordan man skal pakke den, så den fyller minst muligt? Jeg bruker selv å ta spanter innen i duken og rulle det. Dernæst legger jeg på rørene til de 2 stevne på. Flydematten ruller jeg så rundt om det hele. Veit ikke om denne metode er beste - syntes i hvert fall at den fyller ganske mye.
 11. Jeg fant et par artikler om tyskerne på nett - lyder som om de har været noen skikkelige tullinger. Jeg fant også en netside ([Hidden Content]) hvor man kan se vannstanden i Glomma. På de forskjellige målestasjoner ser ut som om at slutningen av juni hvor vi vil ta avsted, ligger etter perioden med den kraftigste vannføring. Så det burde være greit at padle i juni/juli, men vi må hellere følge målingene opp til turen starter.
 12. Jeg har vært på biblioteket og lånt "Langs Glomma" og som du selv nevner giver den en masse tips. Jeg syntes dog ikke at nevner så mye om vannføringen i løpet av året. Grunnen til at jeg startet denne tråd var at jeg har hørt noen forskjellige meninger om å padle Glomma i juni/juli. Noen mener det er selvmord og henviser til noen tyskere som var ved at komme galt avsted for et par år tilbake, mens andre siger at Glomma er så regulert at der ikke er de store variasjoner i vannføringen. Derfor er jeg litt interessert i at høre hvilke erfaringer folk her inne på forumet har. Dessuten vil
 13. Hei Er der noen med kjennskap til padling på Glomma? Meg og damen vurderer at ta en padletur på Glomma i slutningen av juni og starten av juli. Hvordan er Glomma på den tid, med tanke på vannføring og strøm? Vi regner med at starte ved kilden og padle i 2,5 uke langs glomma.
 14. Det var sitatet fra Livsfilosofi hvor han snakker om Tvergastein jeg søgte efter. Jeg takker for hjælpen P.s: Arne Næss jr. er ikke Arne Næss sin søn. Arne Næss var onkel til Arne Næss jr. (Iføle Wikipedia var hans mor var søster til Arne Næss)
 15. Det var ikke akkurat det, men det var nu et meget godt sitat som jeg sagten kan bruge i opgaven. Så tak for svar. Jeg mener også at der bliver snakket om nogle bøtter med vann i det sitat jeg tænker på.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.