Jump to content

Kenngu

Aktiv medlem
 • Posts

  45
 • Joined

 • Last visited

Reputation

8 Neutral

About Kenngu

 • Birthday 07/15/1992

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Fiske og friluft!
 • Location
  Trondheim/Hamar

Recent Profile Visitors

1,598 profile views
 1. Steike var litt prisforskjell bare et år tilbake!
 2. @Msadian Kjøpte du det via durston sine sider? Hva ble total beløpet for telte du kjøpte?
 3. @Msadian Det der var gull innlegg! Youtube'erne som jeg finner med test har samme tiltak som deg i "- Noen som har testet det SKIKKELIG? " at de da søker ly ved for mye vær. Er jo helt klart det mest fornuftige og synbart da man ikke vil riske telte sitt for en test. Var bare ønske at noen hadde erfaringa for det, at uheldigvis for personen måtte stå i det hehe. Ut ifra innspillet ditt med din erfaring så tror jeg dette blir det nye framtidige telte!
 4. @ost Skal følge han å sjekke litt ut. Man skal aldri ønske andre dårlig vær, men jeg gjøre det bare bitte bittelitt at det får utfordra telte litt. Så vi andre får gull info, hehe Så langt har jeg faktisk ikke funnet noen på nett som har testet telte skikkelig
 5. Sikkert flere som har fått med seg den store hypen over Durston sine X-mid telt. Det frister bare mer og mer da det er det letteste telte jeg kan finne som påstås "stormproof" Men det er stor forskjell på hva amerikanerne kaller storm og vi nordmenn! Noen her som har det telte og testet det på vidda her i Norge? Var i finnmark for to år siden og da knelte mitt ringstind 2 seg nesten. Og de fleste av oss vet at det telte er solid! Litt vansker med å tro på Durston telte som stormproof, da det ser helt puslete ut i forhold til Rinstind telte. Men har jo skjedd litt i de siste åra rundt telt. Ser at Durston telta her spesiell form.
 6. Vet at Coleman blackout amerikansk billig telt har det du beskriver, duken slipper inn null lys. Problemet med duken var kondens var det noen som skrev (eller youtube, husker ikke) det slipper ikke lys inn men slipper heller ingenting ut!
 7. Har alt Crispi Valdres som er jeg er super nøgd med, men denne ser bare helt rå ut og frister. Noen som har den og vil dele erfaring`?
 8. Mange som lagrer slike liggeunderlag "feil" presse ut luft, stenge ventiler, rulle og lagre. Hvis en tillegg har blåst med lungene så kommer det fukt inn. Så stenger mann denne fukta som inneholder litt ymse, og det danner da sopp og greier. Pump luft, åpne ventilen og kjenn om det kommer lukt fra innsiden. Gjør det det så er det dessverre lite mann får gjort, med mindre det er liggeunderlag uten isoloasjon. Da kan man prøve (uten å anbefale) å fylle den med vann og noe som dreper lukt. Så blir det en laaang prossess med å få det tørt, sannsynlig å gjøre vondt verre er stor. Tror jeg bare vet om en som har klart å få akseptabel resultat. Ellers så er det lurt å vaske utsiden etter behov. Har selv Exped Synmat UL, vasker utsiden på den etter ish 3 turer. Vasker bare med Zalo og mikrofiber klut, skylle, så en liten spray med mugg fjerner fra biltema (ment for båt) sette til tørk. Før lagring åpner jeg begge ventilene, bretter det to ganger og lagrer det på tørt sted.
 9. Veldig spennende, kommer til å følge litt med på bloggen din nå
 10. Wow utrolig imponert over vekta du har fått til! Ble veldig insperert over bloggen din! Hvordan er tarp teltet under sterke vindforhold? Var i laksefjordvidda i fjor hvor jeg fikk sterk kuling (opp mot 20 m/s) og ble ganske nervøs om det holdt. Vurdert de buksene jeg også, godt å vite at de er myggtette!
 11. Jeg planlegger en 1 ukes kanotur med dama, det blir hennes første kanotur! Jeg prøver å finne vann som byr på det meste åpen vann, men kanskje noen stryk og bære strekninger. Da det kan by på litt utfordringer, men ikke så mye at hun blir skremt. Vi disponerer bil men vil helst slippe å kjøre over 5 timer fra Oslo eller Hamar. Gode fiske muligheter og helst etter ørret er nesten must da litt av turen sikter mot å en del fiske hehe. Noen som har tips anbefaling?
 12. @Fenrisfrøya De forholda jeg var i setter nok begrensninger på de fleste plagg ja! Det er Arcteryx sin Beta SL og Zeta SL (begge i GTX Pacelite plus) jeg har sett på, hvor Beta SL er veldig lik om ikke er den du beskriver. Har en jakke i Gore-tex pro, og den er tynn men føles fremdeles sterk. Har ingen erfaring med Pacelite, og med at det er tynnere ble jeg litt i tvil om den egnet seg som "fjellplagg" Men ut I fra din erfaring, så er jeg mindre skeptisk nå så sjekker litt mer ut den beta buksa. Takk for innspill!
 13. Jeg ser etter ny regnbukse, bruksområdene er mest på vidda med noen skogsturer. Som nød da jeg bruker mest fjellreven buksa, men skal kunne brukes gjennom flere dager med mye regn. Må også ha slitestyrken til å tåle lyng og litt busker. Har i 3 år nå brukt North Face Venture 2, og den duger til nød. Problemet er jo pusting, den er ikke så god på det. Så to år siden ble jeg våt fra innsiden da jeg var i Finnmarksvidda med 4 dager i strekk med hølje regn. Pacelite plus er fordelen med å være lettere i vekt, modellen jeg har sett på veier under 300g. Hvor av Pro veier dobbelt så mye, men er endel mer slitesterk. Hva ville dere gått for og hvorfor?
 14. Det har fått veldig mye skryt, men ser det er den amerikanske versjonen. Og de har andre stenger, på de modellene bruker de syclone stenger. Tillegg også annen coating på duken. Skulle ønske det var flere barduner på det, og borrelås mot stenger. Da tror jeg det hadde vært rått stødig og et ultimate vidda telt. Ser at MSR sitt Access er jo egentlig det jeg beskriver, men det syns jeg er litt for tungt og vi virker litt for tett. Blir nok Helsport Ringstind pro til Finnmarksvidda!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy