Gå til innhold
 • Bli medlem

Snytitingen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  18
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Snytitingen

Nylige profilbesøk

681 profilvisninger
 1. Hei, har eid begge teltene i xtrem versjon. Mellom de to er Fjellheimen (nyeste versjon) en soleklar vinner. Mye bedre romfølelse i teltet og rektangulært gulv kontra Lofoten som skrår både i gulv og tak. Den åpningen på Lofoten ble lite brukt da teltet ble benyttet som vintertelt. To lever helt fint i Fjellheimen, men synes det er trangt å være to i Lofoten. Eide først Lofoten, det ble solgt til fordel Fjellheimen. Fjellheimen solgt til fordel for telt med rette endevegger og inngang i begge ender.
 2. Et tips i denne videoen som en tidligere arbeidskollega har lagt ut. Han har ordnet seg et fastmontert hjul på allyen, og det skal visst nok fungere riktig så bra. Bare åspole litt ut i filmen så får man se det i aksjon. [Hidden Content]
 3. Jeg har samme sekken som Lars Monsen og kan informere om at det finnes en gammel og en ny versjon av Tor. Forskjellen på de to er at de har adressert problemet med lokket ved å flytte innfestingen på ryggsiden lengre ned slik at man i mye større grad kan stramme lokket ved halvfull sekk. Sekken er veldig god å bære og lokket kan tas av og benyttes som veske/sekk ved små vandreturer fra basecampen. Anbefaler sekken!
 4. Jeg kan anbefale Hilleberg Rogen. Kanskje litt for tung for deg.... Fantastisk bra ventilasjon. Fin plass for to stykk eller meget god plass når man telter solo. En drøm å våkne opp og nyte utsikten mens kaffen trekker Jeg har satt på ekstra barduner på begge dørsidene (litt vanskelig å se på bildet), så det er totalt 6 barduner.
 5. Jeg har Jerven Mini-Hunter og Jerven Xtreme. Mini-Hunter brukes på høstjakta og vårfiske på isen. Akkurat passelig størrelse til at den kommer med i sekken. Extreme med et bamse underlag inni er gull på isfiske om vinteren. Fruen er meget glad i denne posen. Hadde en Hunter tidligere, men den ble solgt da den havnet mellom to jerven duker (ref mellom to stoler😂) .
 6. Hvordan er størrelsen på det minste forteltet i Keron 3? Er det ok å komme ut og inn av og fortsatt plass til et par småting der? Jeg har slått fra meg Nammatj foreløpig. Har lagd en oversikt over de aktuelle teltene hvor jeg kun tar med komplett vekt eksklusive medfølende plugger. Ganske interessant regnestykk, når man så legger på vekten av snøplugger (har brukt Helsport 30 cm snøplugg à 55 gram). Eksempelvis så utgjør pluggvekten på Keron 3 (ikke GT) 0,99 kg (18 plugger) mot Svalbard High 3 Camp`s 1,760 kg (32 plugger), altså en vektdifferanse på 0,77 kg. All data er hentet fra produse
 7. Et tips er å sjekke hva som inngår i vekten som oppgis. En del produsenter er litt mer kreativ enn andre når det gjelder vekt, blant annet MSR. Når du ser vekten av inner- og ytterduk, stenger og barduner er forskjellen i vekt mellom feks MSR Remote 3 og Fjellheimen X-Trem 3 på et par hundre gram. Legg til at MSR teltet ikke kommer komplett utstyrt med samtlige barduner, disse må kjøpes i tillegg, og når vekten av disse tas med i regnestykket så er vektforskjellen forsvinnende liten, i hvertfall ikke nok til å veie opp for ulempen med amerikansk teltoppsett...
 8. Helt enig, «amerikanske teltoppsett» er fryktelig upraktisk. Hadde et slikt type telt tidligere og det ble solgt nettopp pga måten det settes opp på. Greit nok på vindstille solskinnsdager, men ellers; nei. Ser også ut til å være svært mangelfull ventilasjon og av typen hvor lufttilførselen skjer mellom bakken og ytterduken, noe som jeg mener ikke er godt nok mht vinterbruk. Men takk for innspill😉
 9. Svalbard Camp 3 har jeg vært inne på. Ser ut som et flott telt. Men hvordan er det å slå opp alene i vind og hvordan er det i bruk med teltpose da det tilsynelatende er et slags kuppeltelt? Høyde i innerteltet er jo også lavere og er vell bare 105 cm i midten, er det fortsatt takhøyde nok ut på sidene til at to personer kan sitte på hver sin downmat med chairkit? Og da uten å måtte sitte med ryggen mot inngangen.
 10. Har sett Spitsbergen på outleten. Ønsker å holde meg under 5kg grensa, samt prøve å holde meg til rundt 4 meters lengde (langt telt=stor plass mht oppsett). Jeg foretrekker et stort bagasjerom framfor to små, men ser helt klart fordelen med to. Keron er et flott telt, men helt i grenseland vektmessig og litt langt synes jeg. Anders_G: Har du Fjellheimen i ny 2018 modell? Viss ja, hvordan er dette sammenlignet med gammel utgave? Er du plaget med at teltdukene tar i hverandre?
 11. Hei! Som tittelen sier, jeg skal ha nytt vintertelt, og ut ifra mitt behov har jeg landet på enten Nammatj 3 GT eller Fjellheimen X-trem Camp 3 (ny utgave 2018). Eneste bekymringen jeg har er den skrå bakveggen... Noen som har sammenlignet disse teltene oppslått og har noen innspill å komme med vedrørende min bekymring? Tenker da i forhold til om ytter- og innerduk ligger så nær hverandre at det lett oppstår kontakt ved snøfall eller vind, og med påfølgende problemer med våt sovepose i fotenden. Vi er to personer på henholdsvis 170 cm og 185 cm som skal bruke teltet. Evt. andre telt
 12. Terra Novaen så jo litt spennende ut, men ser ut til at den kan bli litt for dyr...? Har forresten et Terra Nova Solar Photon solotelt og er strålende fornøyd med det:) Så TN er godkjent.
 13. Ja, har sett de fleste telt og da også Holmeslet. Det jeg ønsker er å høre erfaring fra de som har eller har prøvd disse teltene. Kan google fram fine bilder og alt, men er ikke alle teltene det står like mye nyttig om og er bilder/video av.
 14. Ja, har sett litt på det pegasus teltet. Ser ikke så dumt ut. Men er det noen som har brukererfaring med det teltet eller de to jeg nevnte tidligere? Trenger brukererfaringer!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.