Gå til innhold

Snytitingen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  15
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Snytitingen

Nylige profilbesøk

519 profilvisninger
 1. Jeg kan anbefale Hilleberg Rogen. Kanskje litt for tung for deg.... Fantastisk bra ventilasjon. Fin plass for to stykk eller meget god plass når man telter solo. En drøm å våkne opp og nyte utsikten mens kaffen trekker Jeg har satt på ekstra barduner på begge dørsidene (litt vanskelig å se på bildet), så det er totalt 6 barduner.
 2. Jeg har Jerven Mini-Hunter og Jerven Xtreme. Mini-Hunter brukes på høstjakta og vårfiske på isen. Akkurat passelig størrelse til at den kommer med i sekken. Extreme med et bamse underlag inni er gull på isfiske om vinteren. Fruen er meget glad i denne posen. Hadde en Hunter tidligere, men den ble solgt da den havnet mellom to jerven duker (ref mellom to stoler😂) .
 3. Hvordan er størrelsen på det minste forteltet i Keron 3? Er det ok å komme ut og inn av og fortsatt plass til et par småting der? Jeg har slått fra meg Nammatj foreløpig. Har lagd en oversikt over de aktuelle teltene hvor jeg kun tar med komplett vekt eksklusive medfølende plugger. Ganske interessant regnestykk, når man så legger på vekten av snøplugger (har brukt Helsport 30 cm snøplugg à 55 gram). Eksempelvis så utgjør pluggvekten på Keron 3 (ikke GT) 0,99 kg (18 plugger) mot Svalbard High 3 Camp`s 1,760 kg (32 plugger), altså en vektdifferanse på 0,77 kg. All data er hentet fra produsentenes hjemmeside. Har byttet ut Nammatj 3 GT på lista mi med Keron 3. Vektdifferansen er faktisk med snøplugger 100 gram i favør Keron, rett og slett pga. antallet plugger som trengs for oppsettet Rundt regnet er vekt inklusive Helsport 30 cm snøplugger følgende: Helsport Fjellheimen X-Trem 3 Camp 5,3 kg Helsport Svalbard High 3 Camp 6,6 kg Hilleberg Keron 3 4,7 kg Hilleberg Keron 3 GT 5,6kg
 4. Et tips er å sjekke hva som inngår i vekten som oppgis. En del produsenter er litt mer kreativ enn andre når det gjelder vekt, blant annet MSR. Når du ser vekten av inner- og ytterduk, stenger og barduner er forskjellen i vekt mellom feks MSR Remote 3 og Fjellheimen X-Trem 3 på et par hundre gram. Legg til at MSR teltet ikke kommer komplett utstyrt med samtlige barduner, disse må kjøpes i tillegg, og når vekten av disse tas med i regnestykket så er vektforskjellen forsvinnende liten, i hvertfall ikke nok til å veie opp for ulempen med amerikansk teltoppsett...
 5. Helt enig, «amerikanske teltoppsett» er fryktelig upraktisk. Hadde et slikt type telt tidligere og det ble solgt nettopp pga måten det settes opp på. Greit nok på vindstille solskinnsdager, men ellers; nei. Ser også ut til å være svært mangelfull ventilasjon og av typen hvor lufttilførselen skjer mellom bakken og ytterduken, noe som jeg mener ikke er godt nok mht vinterbruk. Men takk for innspill😉
 6. Svalbard Camp 3 har jeg vært inne på. Ser ut som et flott telt. Men hvordan er det å slå opp alene i vind og hvordan er det i bruk med teltpose da det tilsynelatende er et slags kuppeltelt? Høyde i innerteltet er jo også lavere og er vell bare 105 cm i midten, er det fortsatt takhøyde nok ut på sidene til at to personer kan sitte på hver sin downmat med chairkit? Og da uten å måtte sitte med ryggen mot inngangen.
 7. Har sett Spitsbergen på outleten. Ønsker å holde meg under 5kg grensa, samt prøve å holde meg til rundt 4 meters lengde (langt telt=stor plass mht oppsett). Jeg foretrekker et stort bagasjerom framfor to små, men ser helt klart fordelen med to. Keron er et flott telt, men helt i grenseland vektmessig og litt langt synes jeg. Anders_G: Har du Fjellheimen i ny 2018 modell? Viss ja, hvordan er dette sammenlignet med gammel utgave? Er du plaget med at teltdukene tar i hverandre?
 8. Hei! Som tittelen sier, jeg skal ha nytt vintertelt, og ut ifra mitt behov har jeg landet på enten Nammatj 3 GT eller Fjellheimen X-trem Camp 3 (ny utgave 2018). Eneste bekymringen jeg har er den skrå bakveggen... Noen som har sammenlignet disse teltene oppslått og har noen innspill å komme med vedrørende min bekymring? Tenker da i forhold til om ytter- og innerduk ligger så nær hverandre at det lett oppstår kontakt ved snøfall eller vind, og med påfølgende problemer med våt sovepose i fotenden. Vi er to personer på henholdsvis 170 cm og 185 cm som skal bruke teltet. Evt. andre teltmodeller å anbefale med tilsvarende egenskaper som disse? Har også Keron 3 GT inne som en kandidat.
 9. Terra Novaen så jo litt spennende ut, men ser ut til at den kan bli litt for dyr...? Har forresten et Terra Nova Solar Photon solotelt og er strålende fornøyd med det:) Så TN er godkjent.
 10. Ja, har sett de fleste telt og da også Holmeslet. Det jeg ønsker er å høre erfaring fra de som har eller har prøvd disse teltene. Kan google fram fine bilder og alt, men er ikke alle teltene det står like mye nyttig om og er bilder/video av.
 11. Ja, har sett litt på det pegasus teltet. Ser ikke så dumt ut. Men er det noen som har brukererfaring med det teltet eller de to jeg nevnte tidligere? Trenger brukererfaringer!
 12. Høydekravet er jeg lite villig til å frie på. Er meningen at det skal være god plass til å skifte, kose seg viss man er værfast og at teltet kan brukes som samlingsplass når man er flere på tur ilag. Jeg eier flere telt fra før så nok et tunneltelt utgår;)
 13. Det kan bli vanskelig å få alt, men nesten alt da. Hadde vært spennende å hørt litt brukererfaring rundt den typen telt jeg søker. Er ikke sååå mye info å finne. Tunneltelt derimot...
 14. Hei, Jeg lurte på om noen kunne komme med tips til et basecamp/vintertelt som ligger på under 8kg, kan brukes året runt i skog og fjell, bæres med i sekk og pulk og med plass til minimum 4 personer. Ståhøyde eller i hvertfall rundt 1,5m innvendig høyde er et must. Pris opp mot 7000,-. Teltet tenkes brukt på familietur for fire, basecamp under høstjakta og med i pulken på isfisketurer. Noen som har brukererfaring med Bergans Wiglo 4LT, Holmeslet Riverside/Explorer? Er telt som ser ut til å oppfylle kriteriene. Tradisjonell enstangslavvo er jeg ikke interessert i. Håper på gode tips og erfaringer fra dere Ps: Har planlagt tur til indre Troms i april så hadde håpet på nytt telt til da
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.