Gå til innhold
  • Bli medlem

heipipelerke

Aktiv medlem
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om heipipelerke

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Det var det. Tenkte å skaffe en vanlig ikke-vanntett turbukse (f.eks Fjellräven) til å ha som hovedbukse, og dermed bruke regnbukse kun når det er aktuelt. Greia er at jeg allerede har testet en annen bukse på langtur (sommer), Bergans Breheimen 2, som eneste bukse. Funka greit mot all slags vær, men den ble naturligvis ganske vid i livet underveis. Førte til at buksekanten gnagde og skapte trykksmerter på hofta under hoftereima på sekken. Syns derfor bukser med strikk i livet er verdt å prøve ut. Norrøna-bukser er vel så å si helt uaktuelle, siden de har sånn borrelås-strammer på hofta.
  2. Er det noen som har erfaring med "Berghaus Paclite Gore-Tex Pant" (dame)? Og eventuelt om størrelsene der? - https://int.berghaus.com/womens-paclite-gore-tex-pant/432374.html - https://www.xxl.no/berghaus-paclite-gore-tex-pant-skallbukse-dame/p/1130490_1_style?gclid=CjwKCAiA3o7RBRBfEiwAZMtSCeIC6If4hsgwlIIRqDkswwk4NGzF1AQxvM5REBnPmiyFkcXOAWDv_hoCSToQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CPq5-Ya17tcCFQdPGAodYhcEVw Jeg er altså ute etter en lett regn/skallbukse som skal brukes på langtur i fjellet (Norge på langs). Syns denne så grei ut, siden den har strikk i livet og luftemuligheter langs beina. Kanskje noen vet om andre gode alternativer også, som ikke er altfor dyre? Takk på forhånd.
  3. Hm.. Må visst prøve flere modeller. Hva med Crispi Bre? Evt Crispi Sydpolen?
  4. Hei! Er det noen som har erfaring med Alfa Quest 75 Advance W? Trenger nye fjellskisko, men finner ikke modellen i sportsbutikkene jeg har vært i. Er de brede? Har erfaring med Varg Skavl (39), de var brede nok, men de var også veldig stive og litt store slik at jeg fikk gnagsår på hælen.
  5. Hei! Har noen erfaring med hvordan TOGO-kløven fungerer til hunder som trekker mye mens de kløver? Min turhund er alltid i ekstase når han får på seg kløven fra Non-stop, og når vi legger av gårde høres det ut som han nesten kveles fordi han drar så hardt. Jeg vet at Non-stop-kløven har ganske smal hals, og mener TOGO-kløven har brystreima lenger ned på selve brystet. Stemmer det, og vil det bli bedre for hunden min? Han er forøvrig en kompakt alaska-husky med spiss buk.
  6. Hei! Unnskyld at jeg bruker denne tråden, men hvordan fungerer TOGO-kløven til hunder som trekker mye mens de kløver? Min turhund er alltid i ekstase når han får på seg kløven fra Non-stop, og når vi legger av gårde høres det ut som han nesten kveles fordi han drar så hardt. Jeg vet at Non-stop-kløven har ganske smal hals, og mener TOGO-kløven har brystreima lenger ned på selve brystet. Stemmer det, og vil det bli bedre for hunden min? Han er forøvrig en kompakt alaska-husky med spiss buk.
  7. Hei, og takk for masse svar! Her var det mange gode alternativer. Langturen blir etter planen å gå Norge på Langs (alene + hund).
  8. Hei! Skal på langtur alene neste år, og leter etter det perfekte turkjøkkenet. Det jeg trenger er: Liten vannkjele, liten middagsgryte, liten steikepanne som kan fungere som lokk, og vindskjermer. Hvor finnes det? Eneste jeg finner er moderne jetboilere eller store stormkjøkken med diverse unødvendige ting. Etter erfaring vil jeg ha både vannkjele og matkjele (lite gøy at det smaker gryterett i teen). På forrige langtur plukket jeg ut det jeg trengte fra et gammelt stormkjøkkensett, men det ble veldig skranglete og tok mye volum. Finnes det noen gode alternativer for en langtur UTEN Real-turmat? Takk på forhånd.
  9. Hei fjellfolk! Jeg har planer om å gå Norge på langs neste sommer (2018), men er i tvil om det egentlig er en god ide siden jeg har veldig brede føtter, og sliter med hallux valgus på den foten (den andre opererte jeg for 2 år siden). Jeg gikk Norge på tvers (ca 630 km) for 3 år siden, og klarte å gjennomføre turen uten store problemer med føttene. Ja, de ble ømme, og jeg måtte tape alle tær hver dag for å unngå gnagsår mellom dem. I utgangspunktet burde det vel være mulig å gjennomføre NPL, men i det siste har den uopererte foten vært øm og vanskelig. Noen som sliter med det samme? Vil jo helst ikke få varige skader etter en slik tur, ihvertfall ikke siden jeg bare er 22 år..
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.