Jump to content

AlexanderKristiansen

Aktiv medlem
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

About AlexanderKristiansen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

AlexanderKristiansen's Achievements

 1. Gøy med flere som svarer her! @foroll, med 50 kg i din pulk og 1 hund, bør det gå greit med 65 kilo (inkl. slede) for 3 vorsteh. Vorsteh er veldig sterke etter min mening, men de er ikke så utholdende, er bedre sprintere, men kan fint dra 20km uten problem på greit føre. Men kommer selvsagt ann på om det er ei lita tispe på 22 kilo, eller en kraftig hannhund på 33 kilo. Vorsteh bruker jo mye på feks. VM i barmarkskjøring. @elgen mente din alder selvsagt. Min egen vet jeg fremdeles Ja, sleden er så fin at jeg kvier meg for å modifisere. Ihvertfall på en sånn måte at det ødelegger sledens estetikk. Et nytt elemnent bøyd litt høyere enn dagens bøyle hadde vært flott, men usikker på om dette er noe jeg klarer selv. Klarer du ut ifra bilde å se hvilket materiale som er brukt. Rotting? @Diger Jotne ja, er vel kun AH fuglehund er blandet inn.
 2. Hei Elgen! Jeg tror Nansen passer meg godt, for jeg har nok ikke hunder til å trekke både meg og bagasjen uten å slite dem helt ut. Vorsteh er mye bedre enn hva de flest tror, og det er jo blandet fuglehund inn i polare raser også, for å få opp eksplosivitet. Vorsteh er nok noen sprintere, holder høy fart i galopp, så de er nok ikke den mest utholdende rasen, men kommer til å kjøre maks 2-3 mil pr.dag under normale omstendigheter. De må nok ligge inne i telte om natten i Jervenduk oppå reinsdyrskinn Men det er bare hyggelig. Må nok trekke med dekken mye av tiden, ja. For over 20 år siden, når jeg starte med hund, var jeg nesten helt bestemt for å gå for en hund fra de polare-rasene. Men når jeg fant ut at de omtrent ikke kan være løse, ble det uaktuelt. Med vorsteh drar jeg på jakt både i skogen og på fjellet, de trekker og kløver, vi går på apportprøver og jaktprøver. Som du skjønner er allsifigheten i høysete Vet ikke om det er mulig å bygge den ut bak så en kan stå på meiene. Det hadde jo vært praktisk. Det som egentlig er verre er at bøylen bak e for lav, skulle gjerne hatt den noe høyere så jeg kan henge på sleden i nedoverbakker uten å måtte bøje meg. Synd du har et dårlig kne. Vet ikke aldren min, men du høres sprek ut, syns jeg! Skal sjekke ut Giske Uren sin bok, tusen takk for tips!
 3. Takk @Hege P. Ja, utrolig fin. Godt gammel håndverk Takk for tilbakemelding @tollovtamnes! Glad for at jeg gikk for sleden! Kan bli slitsomt i dyp løssnø, men da får jeg heller gå foran og brøye løype selv. Satser uansett på å kjøre i spor eller kvista løyper. Hvor mange hunder kjører du med? Grønlandshunder?
 4. Hei og takk for svar! Endelig Syns det var veldig rart at det var null respons. Jeg har nå gått til innkjøp av en forkortet Nansen-slede med håndbrems. Jeg har tidligere gått Finse - Haukeliseter med en hund uten brems og da brukte jeg mye tid på pulkvelt, mååte gå ned bakker osv. Tapte mye tid på det. Jeg er ikke spesielt god på ski, ihvertfall ikke i nedkjøringer. Nå skal jeg kjøre nordisk med 3 fuglehunder (korthåret vorsteh) og for det meste i kvista løyper. Har lånt en slik slede tidligere og det var en åpenbaring å kunne kjøre ned ganske bratte bakker uten problem. Det mest effektive var faktisk å sitte på bremsen, som om det var en stol. Ski selvsagt på begge sider av sleden. Pulk sto høyt oppe på listen, men har to pulker fra før uten brems (Fjellpulken 118 og 144). Vurderte å gå opp til en Fjellpulken 188 med brems, men den ville blitt både dyrere og tyngre. Sleden veier 15 kilo og kosta 8000. Dessuten syns jeg den er utrolig fin, håndlaget med surringer. Skikkelig retro og Nansen/Amundsen vibber Ja, jeg er en romantikker når det gjelder vinter, hund og slede. Skal teste forslaget ditt med Facbook-gruppa, men er det en side for diskusjon? Virker mer som det er kjøp/salg?
 5. Hei! De siste timer av 2021 benyttes til å drømme om vinter, vidder, hundekjøring og små-ekspedisjoner i 2022. Mens kalkunen står i ovnen og stuffingen putrer i panna Har noen spørsmål som jeg håper folk som er erfarne med kjøring av små hundespann kan svare på. Jeg har brukt pulk et par tiår, gått Finse-Haukeliseter med en hund og pulk, men mindre erfaring med å kjøre små spann med 3-4 hunder (korthåret vorsteh). Har nå tenkt å trappe opp hundekjøring og ekspedisjonslivet litt og vil gjerne stille følgende spørsmål: 1. Til de som har erfaring med begge deler, hva ville du anbefalt til hundekjøring med 3 hunder, Fjellpulken med brems eller en liten toboggan-slede med håndbrems jeg kan gå på ski etter? Til de som anbefaler slede, hvem vil du anbefale? 2. Hvis det blir kjøring med pulk vil jeg investere i en større pulk. Jeg hører mange anbefaler en lang pulk så en slipper å pakke i høyden og risikere velt. Sist jeg gikk over Vidda var dette et stort problem og kostet mye tid og krefter med å rette opp pulken etter velt. FOrdi pulken var pakket for høyt. Slik jeg ser det er er det kun Fjellpulken 168 eller 188 som er aktuell. 188 er logisk nok lengre, men pulk og brems øker vekten med 3 kilo. Kanskje ikke så mye? Kan heller ikke bytte meier på 188, mens dette er mulig på 168. Tar gjerne imot anbefalinger her. 3. Vekt på pulk. Med tre hunder blir det en del hundemat med på tur, men vekten minsker heldigvis etterhvert. Har satt opp en pakkliste og har ikke sjans til å komme under 65 kilo, inkludert pulk og brems på en ukestur. Er dette kurant for tre hunder å trekke? Vet de fleste vil svare at det kommer ann på snøforhold, hund og førers form, hvor bratt terrenget er osv. Jeg kommer til å gå for det aller meste på høyfjellet i kvista løyper, ta utgangspunkt i feks. Finse - Haukeliseter eller Haukeliseter - Ådneram. Håper på mange gode innspill fra hundefolk og pulk/slede-entusiaster
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy