Gå til innhold
  • Bli medlem

AlexanderKristiansen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

7 Neutral

Om AlexanderKristiansen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Takk for mange gode tips. Ser en del har misforstått og tipset meg om HVILKE snøplugger jeg bør bruke. Har sikkert 30-40 lange snøplugger. Det jeg lurte på er hvor mange jeg skal ta med. To stykk har foreslått 16, takk for det! En annen alle plugg- og bardunfester. Det er vel en del mer enn 16? Og er det virkelig nødvendig når en kan spa snø over mattene? Jeg har to par dampsperresokker. Dette er tydeligvis veien å gå. Lurte på om noen av dere tar skoene i bunn av soveposen for å hindre de i å fryse. Eller alternativt varme de med små plastflaser med varmt vann.
  2. Planlegger vinterens turer og har et par spørsmål jeg håper å få innspill på: 1. Hvor mange teltplugger trenger jeg til et Helsport Spitsbergen 4-manns telt på vinterstid? Jeg kan ikke bruke ski eller staver siden jeg bruker disse når jeg drar ut på jakt. 2. Skisko. Jeg svetter en del på beina og en gang en gang jeg lå ute i 20 minusgrader frøs skiskoene til to isklumper. Dette var gode, gamle lærstøvler med 75,mm tupp. Det var omtrent umulig å få de på og sinnsykt kaldt. Hvordan unngå frosne skisko på morningen?
  3. Hvor kjøpte du Spitsbergen og hvor mye ga du for det?
  4. Takk @Espen Ørud for tips om pakking av kano. Flotte bilder også. Blir ikke duken skadet når du trekker den på land? @Barskekarstentaskk, nå ble jeg enda mer forvirra. Jeg har tenkt det samme selv, men så mener noen at den er ustabil. Får vel en del svar når jeg skal padle 16,5 i sommer. Jeg skal definitivt øve på padleteknikk, spesielt j-taket. Men også trapper-stilling. @Kristian J. Vabø har tenkt en del på dette og det er verdt å prøve. Men blir det ikke veldig mye vann i fanget og i kanoen? Kan du anbefale en ikke altfor dyr kajakkåre til kano?
  5. Tusen takk for detaljert svar! Fikk meg virkelig til å revurderer 17-foteren hvis den er så krevende når det gjelder stabilitet. Bikkjene mine er veldig lydig så med litt trening vil de ligge rolig. På den annen side er jo ikke et velt på 12 år veldig mye. Jeg skal leie 16,5 i en måned i sommer. Håper virkelig den virker retningsstabil nok så jeg slipper dilemmaet mellom 16,5 og 17
  6. Takk! Var også det jeg tenkte. Men er det lettere å kantre med 17 fots? Ser den har lavere profil foran og bak.Tar den lettere inn vann i høy sjø? (Ikke det at jeg har tenkt å padle i høye bølger, tenker hvis vi blir overrasket ute på vannet)
  7. Jada, har sett at det er mange tråder og anbefalinger rundt Ally kano, men er fremdeles usikker på hvilken jeg skal kjøpe. Beskrivelsen hos Bergans hjelper ihvertfall ikke for det høres alle kanoene ut som de er perfekt for meg. Jeg har ikke tenkt å padle elv, kun vann/innsjø. Den skal være rimelig tungt lasta. Alene med to bikkjer og en del bagasje / sammen med 10-åring, to bikkjer og en del bagasje, sammen med 10/15-åring og en del bagasje. Kanoen brukes til fiske og for å komme oss fra A til B selvsagt. "Alle" anbefaler Ally 16,5. Det var den Lars Monsen brukte og det var den jeg tenkte å gå for sånn umiddelbart. 16,5 er på lager de fleste steder, gode priser osv. Den er bred og stabil, tar mye bagasje, og Bergans beskriver den som en kano som har "høy stabilitet og gode egenskaper på flatt vann og i elv". Høres jo helt perfekt ut. Det som imidlertid er viktig for meg er å komme raskt framover på stille vann. Jeg ønsker ikke å stå og stampe i motvind eller kjenne vinden få tak i kanoen og dreie den sidelengs. Der jeg tror jeg 17-foteren er bedre? Stabilitet er veldig viktig, spesielt siden jeg kommer til å padle med barn/ungdom. Nå er jeg helt fersk kanopadler, noen vil derfor kanskje ikke anbefale en smalere 17-foter, men jeg skal leie en Ally 16,5 en måned i sommer og kommer til å padle en god del. 17-foteren er lengre, smalere, men har ikke mindre lastekapasitet. Jeg tror 17-foteren passer meg best. Spørsmålet er: klarer jeg å håndtere den alene eller sammen med barn/ungdom som ikke bidrar så mye? Hvor stor forskjell er det i stabilitet? Vil den gi merkbart bedre fart og retningsstabilitet? Lastevekt virker å være veldig god. Setter stor pris på erfaringer fra dere som både har 16,5 pg 17-foter (regner med at de fleste har 16,5)
  8. Flotte bilder fra en fin tur ser det ut som! Har tenkt å ta cirka samme ruten selv. Hvordan var det å bære fra Busteinvatnet over til Øyarvatnet? Er terrenget lettgått? Demonterte dere kanoen eller bar dere den over montert?
  9. Ser det og det er jo en knallgod pris, men nå er det Spitsbergen jeg trenger....
  10. Takk for tips alle sammen! Ser klart fordelene med to fortelt og innganger @Faun @Espen Ørud (flotte bilder). Primært blir det meg og 4 bikkjer (kjører slede) så jeg trenger litt plass, selv om bikkjene tar utrolig liten plass når de krøller seg til en ball etter en lang dag i selen. Ser Lillehammers sport har Spitsbergen 4-manns telt til 10.990, men skulle gjerne hatt det til 8500,- @Oksen
  11. Må ha nytt telt til vinteren. Hva er egentlig den store Forskjellen mellom Helsport Spitsbergen vs Helsport Fjellheimen? Ser en kan få Fjellheimen 4-camp på XXL for 8799,- nå.
  12. Gøy med flere som svarer her! @foroll, med 50 kg i din pulk og 1 hund, bør det gå greit med 65 kilo (inkl. slede) for 3 vorsteh. Vorsteh er veldig sterke etter min mening, men de er ikke så utholdende, er bedre sprintere, men kan fint dra 20km uten problem på greit føre. Men kommer selvsagt ann på om det er ei lita tispe på 22 kilo, eller en kraftig hannhund på 33 kilo. Vorsteh bruker jo mye på feks. VM i barmarkskjøring. @elgen mente din alder selvsagt. Min egen vet jeg fremdeles Ja, sleden er så fin at jeg kvier meg for å modifisere. Ihvertfall på en sånn måte at det ødelegger sledens estetikk. Et nytt elemnent bøyd litt høyere enn dagens bøyle hadde vært flott, men usikker på om dette er noe jeg klarer selv. Klarer du ut ifra bilde å se hvilket materiale som er brukt. Rotting? @Diger Jotne ja, er vel kun AH fuglehund er blandet inn.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.