Jump to content

TeisL

Passivt medlem
 • Posts

  52
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by TeisL

 1. Hei, Opprinnelig fra østlandet, men bosatt i Bergen for øyeblikket. I år blir det storviltjakt på vestlandet, men det som har vært greit på østlandet er at jeg har en viltslakter jeg bruker der. Det er litt tungvindt å frakte evt. fangst helt til østlandet for slakt. Det jeg ser etter i området rundt Bergen er en viltslakter som kan ta ut alle kjøttstykker og kverne opp resterende kjøttrester til kjøttdeig. Da jeg bor i leilighet er det ikke veldig tema og gjøre dette selv. Noen som vet om noen bra viltslaktere i området i og rundt Bergen?
 2. Gratulerer med hund! Har 2 stk irsk settere og kan også si at det i alle fall ikke er vanskeligere å ha 2 hunder enn 1 hund. Blandingen er sikkert fin den og det å få den husren vil jeg tro er som vanlig når man kjøper valper. For min egen del, så har det sovet en ved buret med valpen i nesten en uke på madrass for å få valpen ut når den våkner på natten. Og også passe på å få valpen ut hver gang den våkner dagtid også, så burde det gå ganske greit å få den husren. Lykke til!
 3. Hei, Har aldri syklet Rallarveien med henger og barn selv, men husker for mange år siden så var det familietur hvor jeg og søsteren min satt i sykkelhenger som faren min da syklet med. Det jeg husker derfra, blitt fortalt og sett på bilder så ser det ut til å vært en veldig bra tur. Det jeg har gjort er å sykle Rallarveien fra Flåm til Geilo for 2 år siden. Rallarveien må etter min vurdering være et av de beste og enkleste stedene å sykle med henger med barn. Det er ikke så mye bakker og naturen rundt er fin. Ville nok syklet motsatt vei av det jeg suklet for noen år siden da bakken fra Flåm til Myrdal er litt i overkant av hva man klarer og ønsker å utsette seg for med henger. Campe ute ved Finse kan jeg også anbefale. Der er det mange fine teltplasser, jeg syntes det er flest fine plasser å campe 1-2 kilometer før Finse (når du kommer fra Haukeliseter). God tur!
 4. Veksler mellom 2 kamera ut ifra hva slags tur det er. Sony alpha 100 med sony 70-200 og 200-500 linser (siste linsen er kun med om foto er sentralt på turen) Vanligvis holder jeg det til Sony NEX med 16mm fast optikk og 70-200. Lite, lett og enkelt kamera og bruke, samt at det har noen manuelle og mer avanserte muligheter.
 5. Hi, In beginning of June there is a good chance that it will be some snow left in Jotunheimen. But I am not sure how much snow, but I have a cabin at Beitostølen and there it could be some. As you can see at the link below, its still snow at Gjende today. Doesnt looks like it will be impossible to walk. I dont know where you are planning to sleep, but check the cabins opening at turistforeningen.no if you are planning to use them. I think the high seson is a bit later. http://www.vaga.kommune.no/Modules/webcam.aspx?ObjectType=Article&ElementID=2159&Category.ID=1653
 6. Hei, Jeg har bodd noen år i Bergen, men først nå som jeg vet jeg skal fortstte å bo her etter studiene, skal jeg ta med hagla over fjellet også. Håper jeg poster spøsmålet mitt riktig sted, men det er i alle fall jaktrelatert. Så det jeg lurer på er hvor i Bergen eller i relativ nærhet det er noen bra skytebaner for lærdue. Jeg trenger å vite et sted hvor jeg kan betale litt for lærduene og bruk av skytebanen, msn jeg tar med skudd og gevære selv. Må få skutt litt før jakta i høst. Takker på forhånd for svar.
 7. Hei, Som nybegynner så ville egentlig jeg anbefale kombi-ski. Da har du muligheten til å gå klassisk og skøyting eller rett og slett en kombinasjon av begge deler. Det kan for eksempel være fint å skøyte på flater og evt. gå over til klassisk i motbakker om man vil det.
 8. Hei, enig med sherpa at turen Gjendebu - Memurubu er på rundt 4-5 timer. Jeg gikk også denne turen med hund for noen år siden uten problemer. Så det burde være en fin tur å gå.
 9. Ikke for å være gledesdreper, men snøforholdene på Valdresflya er ikke spesielt bra. Var der i forrige uke (en gang onsdag og en gang lørdag) og det var lite første gangen og det hadde smeltet ganske mye til allerede neste gang jeg var der også. Jeg gikk over vidden i runder og der var det perioder hvor det ble ganske sikk-sakk gåring mellom bar bakke og et sted med endel overvann. Så kort oppsummert, lite snø og ikke spesielt gode forhold lengere. God tur om du velger å prøve deg, du kan evt. prøve å ringe Gjendesheim for å høre om forholdene på Valdresflya nå eller evt. turistinformasjonen på Beitostølen...
 10. Her er det masse å velge mellom. Det er mange fine turer å gå som dagstur, men også mange fine turer hvis man vil ha en overnatting underveis. Først og fremst så har du Jotunheimen Øst, med Bygdin, valdresflya og det rundt der. Det er også veldig fint å gå mot skaget og svarthammeren. Her er det også en ubetjent stein hytte som er et fint sted hvis man ønsker å ta en pause eller sove. På Raudalsiden så har du også mye fine fjell har vært på Mugnatinden (mener det er det det heter). Jeg klarer ikke dra ut en bestemt tur å anbefale for alle er fine og beste er å se hvor det ser ut til å være finest vær og gå en tur der. God tur!
 11. Hi, Did you check http://www.kartbutikken.no/produktlisting.php?kategori=18 ? I did a search for Alta and Finnmarksvidda and get some results. So see if you find maps for your track here maybe. Good luck!
 12. I dont't know if there is a place you can get it in Bergen, but you can buy it from Sportsnett (http://sportsnett.no/s/p.aspx?pid=2469). I have looked a bit after this one in Bergen and didn't find another place, maybe I looked at the wrong places....
 13. Var på en tur sommerstid hvor jeg startet fra en av de små stasjonene på Rørosbanen. Det er så små steder at jeg vil tippe at så lenge det er skiføre i område, så kan man spenne på seg skiene mer eller mindre rett etter at du har gått av toget. Er i alle fall fra Hanestad stasjon veldig kort vei til en vei som fører rett opp på fjellet.
 14. Nå har jeg ikke samme hund som deg, men jeg klipper alltid håret på potene og bak på beina sånn at det er mindre hår det kan henge snø og henge i. I tilliegg så smører jeg inn potene i en potesalve (husker ikke hva det egentlig heter) er en liten grønn boks den jeg bruker i alle fall. Dette hjelper i alle fall veldig mye på mine hunder. (På potene så mener jeg det håret som vokser mellom "tærne" på potene)
 15. Det å være bestyrer på en DNT hytte er ikke noe som er en sommerjobb/jobb i sommerhalvåret på 5 mnd. Som andre har skrevet over, så lyses disse ut når de er ledige og man kan søke på de da. Det som er mulig om sommeren er å være hyttevakt på noen av de selvbetjente hyttene til turistforeningen. Da er det bare å ta kontakt med DNT. Mener du kunne søke på det rett over nyttår engang. Så får du svar og hvis du får hyttevakt jobb må du på en helgetur hvor man går gjennom rutinene. Kan nevne at jeg selv har vært hyttevakt endel uker for to sommere siden, på Reinheim på Dovre. Vil anbefale det hvis du tror det kunne være noe. Ellers så kan du sikkert ta kontakt med de forskjellige betjente hyttene og høre om de trenger folk i sommersessongen. Da er det nok kanskje til bestyrer du bør kontakte, men du kan sikkert kontakte DNT uansett for å bli guidet videre få riktige kontakter. Lykke til.
 16. Hei, takk for linken. Sjekket den ut, men fant en annen side hvor det var Garmin kart over hele afrika: http://www.t4a.co.za/
 17. Hei, Jeg har en Garmin GPS og skal til Tanzania i hele sommer. Kunne tenke meg å ha kart over Tanzania på GPSen, men finner ikke ut hvor jeg kan kjøpe det. Noen som vet for og fremst om det finnes kart til Garmin GPS i Tanzania og evt. hvor jeg kan kjøpe det? Takker på forhånd for alle svar.
 18. Hei, jeg vet ikke om noe som er gratis, men har selv Sony Vegas Movie Platinium som koster ca. 400. Men lillebroren til dette programmet støtter også HD filmer og koster ca. halvparten (http://www.sonycreativesoftware.com/moviestudiohd). Kanskje vært en titt... Er veldig lett å bruke...
 19. Farlig er den ikke. I fjor så var det litt lite snø akkuratt når du er på toppen, men det var ikke noe problem i det hele tatt. Bare endel steiner som tittet opp, men dette var bare maks 100 meter akkuratt på toppen.
 20. Hei, jeg gikk turen i fjor motsatt vei. Den er enda tøffere motsatt vil jeg si. Det er en veldig fin tur, men anbefaler ikke å gå turen med pulk som jeg var så smart å gjøre i fjor. Ikke noe sjakktrekk pga. alle de bratte bakkene. Men absolutt en tur du burde ta, så god tur.
 21. Hei, Når Valdresflya er åpen så er det noen av valdreseksperssens busser som går over til Gjendesheim. Påsken er det en stund siden det var brøytet og jeg ville ikke vært for sikker. Sjekk evt. om det går noe fra Gudbrandsdalen. Beltebil over Valdresflya til Gjendesheim? Det går til Bygdin, men har aldri sett at den går over til Gjendesheim.
 22. Hei, Dette ser ut til å være en fin tur. Jeg og en kompis var på Nautgardstinden i fjor, men syntes ikke det var sånn veldig spennede jeg i alle fall... Beshøe ser for meg mer spennede ut, selvom jeg ikke har hatt tid til å gå til toppen der ennå...
 23. Valdreasekspressen. Går fra Oslo til Fagernes/Beitostølen.
 24. Hei, På tur i fjellet sommer og vinter, så er ikke jeg så interessert i alle detaljer, så da bruker jeg 1:50000. Jeg drev med orientering før og brukte da 1:10000 kart på orienteringsløp. Da får du mye detaljer og du lærer deg kart godt. Så det jeg ville gjort for å trene på kart er å oppsøke en orienteringsklubb og slenge deg med på noen treninger. DA vil du etterhver tfå god karterfaring og skjønne kart godt. Lykke til
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy