Gå til innhold
 • Bli medlem

Drumlin

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  49
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Drumlin

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Ja, Black Diamond skal definitivt sjekkes ut! Anarchist ser lovende ut også. Noen som har erfaring med den?
 2. Jeg er på jakt etter sekk til toppturbruk (ca 40L), og har en relativt lang rygg (62 cm). Finnes det noen modeller som er spesielt tilpasset en slik lengde? Sekker jeg har lyst til å prøve er Osprey Kode, og Dynafit Baltoro. Er det noen andre som bør stå på short-listen min?
 3. Hei! Jeg fikk to spader i julegave i år. En BCA B-1 EXT, og en Black Diamond Deploy 7. Deploy-en har det største bladet, mens BCA-en har lengre skaft, er lettere og mer sammenleggbar. Hvilken av disse bør jeg ta med meg på topptur? Er det noen som har sterke anbefalinger om den ene foran den andre?
 4. Jeg har det batteriet som fulgte med fra butikken. Usikker på om du kan velge mellom forskjellige størrelser? Det er ikke noe feste for batteriet på det hodebåndet som følger med som standard, så jeg pleier å putte batteriet i ei lomme. Skal du bruke lykta på hjelm eller sykkel vil jeg tro du kan lage ditt eget feste.
 5. Hvor lenge skal du ha lykta, og hvor mye har du tenkt å bruke den? For min del var dette en langsiktig investering, ei lykt jeg skal ha i mange år. Da var det ikke vanskelig å velge den nyeste modellen. De 500 kr utgjør ikke en veldig stor forskjell. Men alt avhenger av din egen økonomi, og vurdering av kost/nytte.
 6. Godt lys er bekvemmelig, og gjør det mulig å bevege seg raskere. I tillegg er det jo et sikkerhetsspørsmål. Jo bedre og mer pålitelig lys, jo mindre utsatt er man for overraskelser på veien. Det har også en verdi.
 7. Billigste jeg har sett her i Norge er Oslo Sportslager. Ellers så kan Gemini Xera være et rimeligere alternativ. De markedsfører seg i alle fall som en direkte konkurrent til Lupine Piko. Tilsvarende (eller bedre?) lys, og ca halve prisen.
 8. Jeg har nettopp kjøpt Lupine Piko, og er godt fornøyd med den! Har brukt den til løping så langt, og regner med å bruke den til langrenn også. Den er svært liten og lett, 700 lumens på max og gjennomført kvalitet i alle deler. Den bør stå på enhver shortlist for de som trenger lykt til løping eller langrenn.
 9. Primærfaktoren til en topp er den korteste distansen (høydemeter) du må gå ned før du kan gå opp igjen på en høyere topp. Den sier altså noe om hvor høyt en topp stikker opp fra terrenget. Når vi snakker om høyden på bygninger, så er det alltid primærfaktor som brukes. F.eks. er Oslo Plaza 117 meter, og da er det ikke høyde over havet vi snakker om, men høyden i forhold til terrenget rundt.
 10. Takk for tips. Endte opp med Scarpa Maestrale og G3 Onyx. Spent på å teste det når vinteren kommer.
 11. Frisker opp denne tråden litt. Jeg helt fersk i alpinsammenheng, har stått slalom to vintre. Har ellers gått en del langrenn også. Kommende vinter er planen å prøve meg på noen toppturer, og jeg er derfor på jakt etter utstyr. Har fått et kjempetilbud på disse skiene: Amplid Rockwell. De skal visstnok funke til alt, er lettsvingte, og samtidig stabile og gode i de fleste forhold. Er dere som har mer erfaring enige i det? Vil de funke for en nybegynner på topptur? Ser for meg sko fra Scarpa og bindinger fra Dynafit (eller Marker Tour).
 12. Jepp, jeg har altså et trekk fra før. Jeg vil gjerne ha noe som er tynnere og med mindre diameter.
 13. Søppelsekker går kanskje, om enn ikke det mest elegante alternativet.
 14. Ja, rør og skipose vil nok beskytte. Utfordringen er at jeg bruker et Thule Xtender skistativ (se bilde). Da er det ikke plass til rør eller tykke poser. Trenger altså noe tynt som kan trekkes over hver enkelt ski.
 15. Hei! Når jeg reiser til fjells, og frakter skiene på taket av bilen, blir de ofte svært skitne av alt støvet, saltet, etc som spruter opp rundt bilen. Jeg har derfor forsøkt å finne noe plastemballasje som jeg kan ha rundt skiene. Da har jeg kommet over dette, som burde gjøre jobben. Men har har ikke bruk for 250 meter (100 m er også for mye). Er det noen som vet om jeg kan kjøpe dette i mindre kvanta noe sted?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.