Gå til innhold

Borealis

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  60
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Ja da sitter jeg på pinebenken og vet ikke helt hva jeg skal velge... Jeg har et par Vidda-bukser i dag. Som dame får jeg helt fnatt av den høye midjen, og vil derfor kjøpe meg nye turbukser. Elsker buksa på alle måter. Har nå fått prøve en ny modell fra Fjellräven, som jeg i farta ikke husker navnet på - og ikke finner på nett. Det var iallefall en bukse fra Fjellräven som så lik ut som Vidda-buksa, bare at den hadde en midje jeg kunne leve med, og ikke minst "bevegelige knær og rumpe" (altså i stedet for forsterkning så var det stretchmateriale her). Jeg finner ikke Lundhags Traverse i butikkene i mitt lokalmiljø (aka Longyearbyen) - og jeg vet ikke hvorvidt jeg har lyst å bestille bukser over nett når jeg sliter så med bred midje og normale bein. Buksene blir ofte passelige i midjen men 30 cm for lang i beina. Er det noen som vet hvor "stram" Lundhags Traverse er i midjen? Er de små/store på størrelsen? Jeg har jo i utgangspunktet lyst på noe NYTT når jeg først bruker 1000 kroner på ei bukse, selv om jeg jo er utrolig fornøyd med Fjällravenbuksen. Den var litt knapp i midjen også den nye jeg prøvde, så jeg føler ikke jeg traff helt på drømmebuksa... Prøvde en haug med andre - Svalbardbuksa fra Norønna, en bomulls-turbukse fra Klättermusen og gudene må vite alt jeg ikke har prøvd og ikke blitt fornøyd med. Hvor nær er stoff-kvaliteten i Lundhags traverse den som Fjellräven Vidda? Blir Lundhag-buksa veldig tynn i de bevegelige stretch-områdene? Er det noe forskjell i vind/vann-tettheten på de buksene? Synes jeg leste at det rant rett gjennom de "mykere" områdene på Lundhag-buksa når det regner? Håper noen kan hjelpe, jeg blir ikke klok av å finne den perfekte turbuksa, må jeg sy den selv?!
 2. Atomkraft er forjævlig i "russerversjon". Men om man viser vilje til å bruke penger på å utvikle en kvadruppelsikret reaktor med flere minireaktorer som utnytter seg av avfallet - så vil det i det store og hele være like sikkert og like forurensende som olja er i dag. Det står - som vanlig - på hvor mye penger man klarer å bruke på det. Om man bare hadde frie tøyler når det kom til ting som kan avgjøre vår framtid på denne jorda ville mye sett annerledes ut. Selv ikke Tsjernobyl er sikret godt nok den dag i dag, vi har hatt over 20 år på oss til å bygge en ny sarkofag... Angående olje håper jeg det blir oljeboring når teknologien er klar og videre utredninger er tatt. Dette vil føre til at jeg kan ta jobb i min egen elskede landsdel og sikre at vi kan få en økonomisk vekst uten at det er store risikoer med i bildet. Som student innen petroleum har jeg mye undervisning innen både utvikling av utvinning, risikovurdering, utnyttelse av reservoarer og liknende. Håper jeg kan bidra en gang i framtiden til å gjøre oljeboring i lofoten til en seier både for nærmiljøet og miljøet i sin helhet
 3. Lysforurensing fra FLY er vel en av de minste problemene når det kommer til lysforurensning på nattehimmelen. Om vi tar med flombelysningen fra stengte parkeringsplasser og diverse svada så hadde det vært en ikke-sak med et par små fly som virrer rundt Du kan jo heller tenke deg livet uten fly. Hvor mange arbeidsplasser hadde ikke gått åt graven da? Tenk på ringvirkningene, selv fjellgåing ville blitt påvirket da det jo klassifiseres som turisme og mange tjener penger på guiding av turister...
 4. Beklager sen linking, her er en video tatt fra lufta over Lyngsalpene og trolig rett over Store Lenganstinden http://www.youtube.com/watch?v=BMnff0ahQXo Godt man kan jukse til seg utsikten, når man ikke er FULLT så sporty som diverse folk her inne... hehe.
 5. Flotters, synes jeg tok kjennskap på den etter jeg så de flotte bildene dine! Lykke til neste gang, sommern er nå rett rundt hjørnet og man trenger ikke alltid gjøre ting så vanskelig.... Jeg fløy rett over den og filmet, så om noen her inne vil ha et perspektiv på hvor vanvittig flott Lyngsalpene og denne tinden er - så kan jeg godt legge ut et videoklipp.
 6. OT hvor gammal er bikkja di? Fant liksom ikke noen voksenbilder - husky eller ikke så er det jo litt hardt for en unghund å legge ut på en langtur igjennom hele norge?
 7. Det er ikke Norge - det er Sør-Norge med norskehavet...
 8. Fascinerende hvor lett det er å ta ting bokstavelig talt over internett. Å iblande litt normalt folkevett / logikk i det man leser, i stedet for å KUN se bokstavene på skjermen - når forsvant det? Selvfølgelig skal man ikke gå ut å bygge Roma på nytt igjen - jankj summerer ting greit opp i forhold til hva jeg så for meg
 9. Gjeterhunder har sin plass og det finnes sikkert de som både stresser og ikke stresser sauer... Jeg nevnte måten VI gjør det på. Nå begynner dette forøvrig å bli så langt fra sin originale mening, at jeg virkelig ikke orker dvele mer på det At damen ( ) unnlater å "presisere" noe tap av the golden age er enkel - har ingen tro på at olja forsvinner innen min og neste generasjons levetid. Lofotenfeltet vil bli utnyttet, og utvinning av olje som tidligere har vært ulønnsom vil etterhvert som vi utvikler ny teknologi bli lønnsom igjen. Hva det forøvrig har med pelsproduksjon å gjøre, tror jeg jeg mistet tråden om for lenge siden, men det var kanskje den triggerhappy diskusjonsfingeren som hadde en - nettopp - finger med i spillet der. Til deg Bugge, sorry, men du får sitte og vente bak skjermen på dine saklige faktuelle utredninger fra meg. Hva min livsfilosofi er, står enkelt og greit foran deg. Jeg har ikke behov for å sitte å beskytte eller fremme den på noen som helst måte. Jeg er ikke noe predikant eller misjonær.
 10. Hva er forskjellen på tallet 1 og å lese ei god bok? Forskjellen er at man ikke kan sammenlikne de. Derfor stiller jeg meg uforstående til dine sammenlikninger, og jeg håper virkelig at det ikke er mange bonder i norge som JAGER og stresser sauene sine. Min familie holder et nært samband til sauene våre, vi går i fjellet og gir dem mat i ny og ne. På den måten følger de villig etter oss ned av fjellet når den tid kommer Takk, men jeg har 50 stp petroleumsgeologi (både om utvinning og geohazards) i sekken så noe populærvitenskapelig framstilling av oljens situasjon i dag trenger jeg ikke
 11. Hva tror du er enklest å fjerne av hobbyjakt og husdyrhold? Her flisespikker du på idealisme, det holder ikke grep med realisme... Her har man heldigvis muligheten til å velge kjøtt fra lokale bønder som er kortreist og har gått i fjellet store deler av året. Er utrolig glad for at jeg bor i Norge og kan velge kjøtt som ikke er foret med hormoner, kraftfor og dritt. Trekker jeg det fram som en GOD løsning? Nei. Jeg nevner det. Som sagt; idealisme og flisespikkeri fungerer dårlig mot realisme. Akkurat som at vi ikke kommer til å få noe mindre "klimagassutslipp" gjennom bilkjøring (tulleord skapt av media, poenget er iallefall at vi ikke kommer til å snu på forurensningstrendene våre), kommer vi ikke til å slutte å produsere syntetmaterialer. For min del skulle vi gjerne levd et rent "hunter gatherer"-samfunn, men det er jo helt utopisk. Å se an verden - være realistisk - samtidig som man beholder sine kjerneverdier... Det krever bare litt filosofi og fleksibilitet Jeg studerer klimatologi, men jeg tror ikke noe på at vi skal "redde" verden lenger. Vi mennesker er for glad i å ha det komfortabelt .... (Igjen: idealisme < realisme)
 12. HVILKET utstyr er noe helt annet enn HVORDAN man bruker det Støtter selvfølgelig å lese på fora om utstyrserfaringer og liknende, men hvordan man ellers skal bruke dette utstyret på tur mener jeg framdeles er selvlært og vellært
 13. Grunnen - Robinson - er at mennesker ikke TRENGER å JAKTE på dyr. Det er ikke avgjørende for vår overlevelse at man sitter på en stokk i skogen og venter på at elgen skal gå opp i ryggen på deg så du kan skyte den uten noe innsats. Det er ikke livsviktig å skyte all rype i lavfjellet så våre barn ikke får muligheten til å se dem. Det er derimot livsviktig for både antilopen å kunne løpe raskt, samtidig som det er livsviktig for geoparden å løpe enda raskere så den får spist denne antilopen. Som en del av vår utvikling til mer behagelige liv, har vi enkelt fjernet vår "rett til å jakte". Det handler ikke om lidelse, skadeskyting eller stress - men rett. Som jeg allerede har sagt - forvaltning gjennom jakt er behandlig av et symptom - ikke behandling av årsaken. Det er heller ikke noe rett til å jakte. Det er ikke fjernt, det er logikk. På lik linje som vi ikke har behov for pels lenger. Vår moderne tid med utvikling av syntetiske stoffer og avl av husdyr (ku, sau) gir oss mulighet til å skape klesplagg som holder - det er ikke behov for pels, i.e det er ikke behov for lidelse - og vi har ingen rett til å argumentere for pelsdyr. Distriktspolitikk og sysselsetting er kun opp til politikerene og hva man stemmer. Samme gjelder sirkus. Vi TRENGER ikke å se på elefanter på finnmarksvidda i minus 30 grader. Det finnes ikke noen rettferdighet i at elefanter må bo i en trailer som kjører tur-retur Lindesnes - Nordkapp - Lindesnes hvert år. Det er ikke livsviktig for oss at elefanten stresser rundt i en ring mens den gjør ting som skal imponere. Det er ikke rettferdighet - det finnes ikke argumenter for - at den skal gjøre det. Det man ikke trenger, det som ikke er livsviktig - det er nettopp - overflødig. Og når fikk vi rett til å bade oss så i overflødigheten at vi skal utnytte andre individers liv?
 14. Hvordan i alle dager kom folk seg på tur i gamledager, hvis dette er den rådende tankegangen? Har vi blitt så pysete at man ikke tør å utvikle seg selv, og har man gjort seg avhengig av internett og bøker for å komme seg ut av døra?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.