Jump to content

TurFinn

Aktiv medlem
 • Posts

  28
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by TurFinn

 1. hvis posen er grei og ikke for tung ser jeg ikke noen grunn til at du skal kjøpe en til..pakk den i posen og reim`en fast oppå eller under sekken alt etter hvor du har liggeunderlag og telt til du har god balanse God tur og ha en flott sommersesong!
 2. TurFinn

  Røykovn i hagen

  Har fått en gammel Jøtul peis 1 som i disse dager skal monteres bakerst i hagen og brukes som varmepunkt, grill og røykovn. har planen klar med rørsystem og eksternt røyk-kammer.. er det noen som har erfaringer de har brennende lyst til å dele om temaet er det bare å hyle ut ha en fortreffelig turdag!
 3. har du sjekket om det er en liten gummiknott i enden på hannene?.. en mulighet ihvertfall løkke t med rep!
 4. Har ikke peiling på lengde og hva som kreves for at det skal kalles "juniorvåpen" annet enn at kolben bør passe sånn nogenlunde . Det jeg har erfaring med er at treningen med luftgevær, med og uten kikkertsikte og ei bue som vi bruker , har gjort dem tryggere iht sikker våpenbruk og at det igjen har gjort utslag i at de har blitt mer tålmodige også på andre områder . lykke til!
 5. Ikke idag.. men igår gikk turen til Stavika på Kvaløyseter i Flatanger. Lita vik med masse rekved og ikkenoe stress. litt fisking, fuglekikking og kos for Mor, Sønnen på ti også meg , da
 6. From the album: stæsj

  vårsjekk og siste puss av teltparken tre av fem -check

  © finnbhansen

 7. TurFinn

  stæsj

  littavhvert av ting og tang til tur
 8. TurFinn

  "nødvendig" tilbehør

  littavhvert
 9. From the album: "nødvendig" tilbehør

  turpresang fra svigers.

  © finnbhansen

 10. for meg, med såpass lite rygg og gå på. ser jeg alltid fordelen med lav vekt , skal sjekke ut disse båtene. Det eneste som gjør meg skeptisk er at den norske importøren går så bombastisk ut på både pris og kvalitet på et så seriøst forum. Som Kjell Iver skriver over her tror jeg og at det nok kommer tilsvarende produkter på det norske markedet med samme kvalitet og til lavere pris men som sagt . skal skjekke ut .
 11. Skriver..eller har tid til å skrive her ,bare om våren. Rett før ny sesong. I sesongene har jeg jo mer enn nok annet å gjøre :)

 12. Langen gjestegård og så innafor buholmen,rundt odden og opp mot langtjønna/løpet på Mugga er jo et alternativ. Det samme er ut fra femunden canoe camp og ned mot isteren .synnervika-langtjønna-håa og til røros er vel også en finfin tur på ca 50 km.eller ut fra Käringsjön/ Käringsjövallen. på svensk side og padle Vingarna eller uti rogen..mulighetene er så mange. Ta en telefon eller tre og snakk med kanoutleier .Da får du fort en følelse på hva som passer best for dere. Det finnes ikkenoe oppskrift. alt er mulig God tur!
 13. vel ..klappe elg kan du gjøre i nesten alle norske dyreparker vær i naturen og vis respekt for dyr og planter.. Utrolig hva som dukker opp når man minst venter det. Jeg har, som veldig mange andre sett, Ulv ,Bjørn,"kroppskræsja" med elg på gåtur i mørket(vi skvatt like mye begge to) , Rådyr, gaupe,mår , moskus, jerv,bever, røyskatt,ekorn ,hare, orm, mus flere revearter, fisk jeg ikke visste finnes og ett vell av fuglearter som har lekt og spillt og kurtisert.men ikke alle samtidig og sjelden når jeg har "skullet " se visse arter..har helt sikkert glemt veldig mange akkurat nå. poenget er at veien og opplevelsene blir til mens jeg , eller du, er i naturen .og hvis du drar ut for å se f.eks elg er muligheten stor for at det er noe helt annet som fanger oppmerksomheten din. Akkurat da blir Elgen du dro ut for å se lite viktig. sikkert ikke noe bra svar..men sånn ser nå jeg på den saken det skal sies at her i nabolaget går elgen helt inn i garasjen og opp på trappene..så det er vel litt forskjell på hvor du bor.
 14. sammen med oss bor, Buck. blandingshund mor: Berner Sennen far: flatcoated retriever mellomstor gutt med masse godt humør og sterk som en bjønn
 15. lurt..er en på vei til Namsos takk for tipset!
 16. Blir tur til Nordli Lierne til svigers. er man heldig blir det isfiske .Garantert er det derimot at det blir svinsing og svansing rundt i fjella og i skogen God påske!
 17. karakter sett fra en "tur-mann" : 4 karakter som tv seer : 6+
 18. TurFinn

  17.mai i marka

  Hei folkens! Jeg er så heldig at jeg har en fammilie som deler min begeistring for friluftsliv. Vi har iår besluttet å dra til fjells fra 16. til 18. mai Ungene ,som er 10 og 14 er henrykt over å slippe maset og tjaset i bygatene denne helga. Ønsker alle en flott tursesong fisk så får du fisk!
 19. Hei, turvenner. Da er sommersesongen på tur igjen vi gjentar suksessen fra 2012 og tar turen om Käringsjön,over Rogen opp til Revsjøen og ned Røa turen iår går seinere på året . 1-15 august. rapport kommer etter endt tur. ha en flott tursesong Fisk så får du fisk
 20. Hei igjen. Har gått noen måneder,snart et år siden sist jeg var her. Kan melde at turen ifjor var så vellykket som den kunne bli. Veien var bare slafs når vi ankom så det blei å trampe/bære fra parkeringa på "vallen" Ei fin reise gjennom alle årstidene etpar døgn ble det før vi tilbragte tolv hele dager i øvre Røa og Rogshåen området. Fisket var så som så. Men vi tok noen fiiine og overraskende store Harr i "hemmeligbekken".som forresten er en utmerket matfisk når den tilberedes riktig .Gjedde blei det og. (enda mer god mat) og noen få Ørret med finfin smak og farge til årstiden å være .(Abu-røyk og lokale urter som einer ,mose og lav gjør mye for godt matstell på en sånn tur .i tilleg til godt stappa turmat/kryddersekk) Været var stabilt ustabilt. men litt sol hver dag og godt humør holdt gjengen på "plass". Siden vi kom såpass tidlig var det også liten trafikk gjennom øvre Røa på de to ukene vi var der.talte tre kanoer og en kajakk hele perioden. Årets tur,som blir to uker seinere enn fjorårets,går til samme område. denne gangen til fots fra bunn av Røa. seinere iår blir det nok noen turer i Namdalske fjell og daler .Jeg er jo så heldig og bo midt i smørøyet av vakre Norge:) Ønsker dere alle en fin friluftssommer ! det skal nemlig jeg ha . fisk så får du fisk! :TurFinn
 21. jepp:) det er registrert.Heldigvis er det ikke noe fast oppskrift på en sånn tur. så om vi må bite i det GODE eplet og ta turen opp røa ,betyr det ikke mer enn at vi får en enda mer innholdsrik tur . fisk så får du fisk
 22. snakket med folka på Kjærringsjøn nettopp.og isen er på god vei til vann. skulle være isfritt til helga meldte dem
 23. Heisann Fra TopSport i sverige, Langen gård eller FCC er det vel muligheter for å leie kano og evt utstyr. Drar fra Kærringsjøn og tar ruta over rogen ned øverste del av Røa og derfra opp til styggsjøene og Revsjøen og tilslutt tilbake til kærringsjøn,nå førstkommenede mandag:)Hvis det ikke blåser veldig godt(noe det kan gjøre i Rogen.som er en stor sjø for en kano)er dette en forholdsvis kort og veldig grei måte å komme seg inn i femundsmarka på. Vi er fire glade menn med masse godt mot for turer iår . vi starter i Femundsmarka. God Tur;)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy