Gå til innhold
  • Bli medlem

Friluftspappa

Passivt medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral
  1. Mange vettuge svar her nå... Valget falt på en juniorbørse på 94 cm, som er noenlunde lik lengde på den kameraten hans har, så det tror jeg blir greit. Den kan kanskje bli litt tung å knekke, men dette slites vel til litt også. Vi bor usjenert til, og har en tomt på 22mål og boltre oss på i en bygd i Sør-Trøndelag. Sikkerheten vil bli satt fokus på, og jeg kommer ikke til å slippe han løs med geværet alene med det første. Den farligste enden på et gevær er tross alt i den enden skytteren er, men det skjønner ikke en 8åring fullt ut enda.
  2. Jeg er på utkikk etter luftvåpen, og vurderer børse som mest aktuelt. -Hvorfor er jeg ikke sikker på. Nok om det.... Han er bare 8 år men jeg synes det er på tide å få inn de gode vanene med omgang med våpen allerede nå. Jeg er usikker på våpenstørrelse/lengde. Hvilken lengde bør jeg satse på? Jeg tenker på å kjøpe brukt, og da er det vanskelig å få prøvd før en handler.... Jeg har tilgang på ei børse på 95 cm totallengde, men selger påstår at det ikke er juniorbørse, men jeg har lett på nettet og har ikke funnet noen mindre enn dette. Hva tror dere?
  3. Vel, valget falt på 25" Tubbs Journey. Som sagt blir trugene brukt til rekreasjon og for å holde formen ved like som et alternativ til ski og sykkel. Skal jeg og gutten på overnattingstur som krever mer oppakning bruker vi Fjellpulken. Det tror jeg kommer til å fungere bra. Jeg er av den typen som angrer meg etter en slik handel. Hadde jeg gått for 30" ville jeg angret meg "på at jeg kjøpte for stort", og nå er det vice versa. Angreretten varer i 30 dager:-) Slepetruger vil nok ikke passe til min bruk, da det like godt kan bli en tur om det er skareføre. Snøforholdene er mildt sagt svært varierende, og synker jeg for dypt tar jeg det som ekstra trening Jeg kikket på flere merker, men Tubbs passet lommebok og magefølelsen best.
  4. Som nevnt veier jeg 60 kg med litt grus og sand i lommene, og har korte bein. -Og jeg skal kjøpe meg truger. Og da lurer jeg på om jeg skal gå for 25 eller 30 tommer i lengde? I all hovedsak vil trugene bli brukt til rekreasjon/mosjonering med lett oppakning, delvis i bratt lende. Og jeg kommer nok til å gå for Tubbs. Dette er hentet fra en viss nettbutikk: Tubbs Journey 4wd 25 - Bæreevne - 55 - 90 kg. Tubbs Journey 4WD 30 - Bæreevne - 70 - 110 kg. Om hælløfteren og mer aggresive skareklør er verdt de ekstra kronene i forhold til enklere modeller er jeg usikker på. Jeg tror iallefall jeg kommer til å sette pris på hælløfteren... 30 tommerne er bare 100 kr dyrere, men de veier 300 gram mer. Noen som har noen gode råd?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.