Gå til innhold
 • Bli medlem

Rune

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  617
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Bra at det finnes ryper igjen i fjellet enda! Den generelle tendensen er jo at rypebestanden har gått kraftig ned de siste årene. Dette kan sikkert variere endel fra landsdel til landsdel, men iflg. obesrvatører og (rype)-jegere er tendensen ganske lik over hele fjøla (med visse unntak som det essem forteller om). Hva skyldes dette (dvs. den kraftige tilbakegangen av bestanden)? Jo, bl.a. overbeskatning og jakt! Trist at det er slik, for dette er jo en flott fugl som hører naturlig til i fjell- og dalfører. ______________________________ Rune.
 2. Isen i Arktis begynner å legge på seg igjen! Det er nå rundt en million kvadratkilometer mer is i Arktis enn på samme tid i 2007. Midten av september er vanligvis den tiden hvor målingene gjøres, fordi dette er et et slags "turning point" hva angår avsmelting og tilfrysing av ny polis. Les mer her! (Forskning.no) _______________________________ Rune.
 3. Interessant det du skriver der josteink. Det viser at enkelte her er på fullstendig ville veier her, når det gjelder informasjon og viten om faktiske og reelle forhold innen bl.a. offshore. Et annet viktig poeng: Norge er blant verdens rikeste land og de yrkesaktive har aldri hatt mer fritid enn de har idag. Norge er faktisk det landet i verden (både den vestlige og østlige delen) med flest fridager (ferie, helligdager ol.), så det virker fullstendig meningsløst å klage på at man har for lite fritid og jobber for mye. ______________________________ Rune.
 4. Relativt tidlig mørkt (dvs. kortere dager), vinteren er i anmarsj (kan jo være snø allerede i deler av Jotunheimen), isete og vanskelige forhold, hyttene er stengt (de aller fleste) og nærmest folketomt i fjellet. Fargene kan være vakre og flotte ja, men de oppleves vel helst under snøgrensen og da spes. i dalfører og lavereliggende områder av høyfjellet. Et råd til deg madsog: Vent til neste år! _________________________________ Rune.
 5. Jeg skjønner at mange synes dette rittet er noe spes. og hvorfor så mange deltar hvert eneste år. Årsaken til det er vel bl.a.: - Konkurransemomentet. - Kravet til å greie merket, evt. det å gjennomføre løpet. - Motivasjonsfaktor til å trene seg gjennom sommeren på sykkel. - Et mål for å trene/opprettholde formen - kondisjonen gjennom hele året. - Evt. forbedre tiden fra foregående år. - Opplevelsen. - Folkefesten gjennom løypa. Noen har sansen for slike konkurranser/løyperitt - andre ikke. Vi er alle laget forskjellig. For min egen del, greier jeg meg fint uten slike ma
 6. Ikke deltatt, men lest VG.
 7. Busken var tidlig ute, så poenget uteble ..... Hvor har du dette navnet fra ..... ? Det heter da Store Raudalstinden og ikke Rudalstinden! ______________________________ Rune.
 8. Jeg er tildels enig med deg Lyngve. Kristins hall så visst ut som en svinesti etter at deltagerne hadde dusjet av seg all søla etter løpet. Søppelet fløt og vaskene var tettet igjen. De frivillige hjelperne som måtte rydde opp, hadde aldri opplevd maken til griseri .... Brodern var med for tredje gang og han fortalte at kaoset ved start og ankomst i Lillehammer var komplett. Han hadde ikke opplevd maken! Trafikkork, store menneskemasser og fullstendig kaos med biler og folk i regnvær og søle. I tillegg til dette kommer gjørmehavet som deltagerne slet seg igjennom til en pris av ca.
 9. Yep, enig! Veldig fint i Innerdalen. Var der selv i 1979 på klatrekurs i regi av DNT og Olav Innerdal. Et vellykket kurs, men vi gikk glipp av Vesteggen på "Tårnet" p.g.a. kraftig regn og tåke. Ellers mange fine klatreturer. ______________________________ Rune.
 10. Ok, hvis du ser det på den måten, da er jeg enig med deg og uenig med Emil. Jegere bør ikke ha noen forrang fremfor vanlige fjellturister, selv om de oppsøker fjellet kun for å oppleve høstfargene. ______________________________ Rune.
 11. Man går ikke PÅ fjellet, men i fjellet! *flirer* ____________________________ Rune.
 12. Tåpelig utsagn essem! Alle vet at høstfargene varer en begrenset periode. _____________________________ Rune.
 13. Kan ikke helt se problemet med litt steinkasting i fjellet, men det bryter jo fullstendig med forestillingen om at de fleste oppsøker naturen/fjellet for bl.a. å nyte roen - stillheten! Sondre er nok en grei og fornuftig gutt, men dette ligner mer på revestreker og guttunger som kjeder seg! ______________________________ Rune.
 14. Jeg er ikke spes. hemmet selv heller (i en alder av 52), men jeg merker at kroppen er litt sliten, etter å ha trent jevnlig siden jeg var guttunge. Jeg har derfor tatt det ganske piano de siste to - tre årene. _____________________________ Rune.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.