Gå til innhold
  • Bli medlem

Rune

Passivt medlem
  • Innlegg

    617
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Rune

  1. Bra at det finnes ryper igjen i fjellet enda! Den generelle tendensen er jo at rypebestanden har gått kraftig ned de siste årene. Dette kan sikkert variere endel fra landsdel til landsdel, men iflg. obesrvatører og (rype)-jegere er tendensen ganske lik over hele fjøla (med visse unntak som det essem forteller om). Hva skyldes dette (dvs. den kraftige tilbakegangen av bestanden)? Jo, bl.a. overbeskatning og jakt! Trist at det er slik, for dette er jo en flott fugl som hører naturlig til i fjell- og dalfører. ______________________________ Rune.
  2. Isen i Arktis begynner å legge på seg igjen! Det er nå rundt en million kvadratkilometer mer is i Arktis enn på samme tid i 2007. Midten av september er vanligvis den tiden hvor målingene gjøres, fordi dette er et et slags "turning point" hva angår avsmelting og tilfrysing av ny polis. Les mer her! (Forskning.no) _______________________________ Rune.
  3. Interessant det du skriver der josteink. Det viser at enkelte her er på fullstendig ville veier her, når det gjelder informasjon og viten om faktiske og reelle forhold innen bl.a. offshore. Et annet viktig poeng: Norge er blant verdens rikeste land og de yrkesaktive har aldri hatt mer fritid enn de har idag. Norge er faktisk det landet i verden (både den vestlige og østlige delen) med flest fridager (ferie, helligdager ol.), så det virker fullstendig meningsløst å klage på at man har for lite fritid og jobber for mye. ______________________________ Rune.
  4. Relativt tidlig mørkt (dvs. kortere dager), vinteren er i anmarsj (kan jo være snø allerede i deler av Jotunheimen), isete og vanskelige forhold, hyttene er stengt (de aller fleste) og nærmest folketomt i fjellet. Fargene kan være vakre og flotte ja, men de oppleves vel helst under snøgrensen og da spes. i dalfører og lavereliggende områder av høyfjellet. Et råd til deg madsog: Vent til neste år! _________________________________ Rune.
  5. Jeg skjønner at mange synes dette rittet er noe spes. og hvorfor så mange deltar hvert eneste år. Årsaken til det er vel bl.a.: - Konkurransemomentet. - Kravet til å greie merket, evt. det å gjennomføre løpet. - Motivasjonsfaktor til å trene seg gjennom sommeren på sykkel. - Et mål for å trene/opprettholde formen - kondisjonen gjennom hele året. - Evt. forbedre tiden fra foregående år. - Opplevelsen. - Folkefesten gjennom løypa. Noen har sansen for slike konkurranser/løyperitt - andre ikke. Vi er alle laget forskjellig. For min egen del, greier jeg meg fint uten slike massemønstringer og folkefester. _____________________________ Rune.
  6. Ikke deltatt, men lest VG.
  7. Busken var tidlig ute, så poenget uteble ..... Hvor har du dette navnet fra ..... ? Det heter da Store Raudalstinden og ikke Rudalstinden! ______________________________ Rune.
  8. Jeg er tildels enig med deg Lyngve. Kristins hall så visst ut som en svinesti etter at deltagerne hadde dusjet av seg all søla etter løpet. Søppelet fløt og vaskene var tettet igjen. De frivillige hjelperne som måtte rydde opp, hadde aldri opplevd maken til griseri .... Brodern var med for tredje gang og han fortalte at kaoset ved start og ankomst i Lillehammer var komplett. Han hadde ikke opplevd maken! Trafikkork, store menneskemasser og fullstendig kaos med biler og folk i regnvær og søle. I tillegg til dette kommer gjørmehavet som deltagerne slet seg igjennom til en pris av ca. kr. 800. Jeg begriper det heller ikke. Det er forståelig at folk har dette rittet som et motivasjonsmål hva angår trening gjennom sommeren, men å rotte seg sammen i store flokker, køkjøring på sykkelen og nærmest slite seg helt ut, virker fullstendig meningsløst. Bortsett fra dette, må man også tenke på at mange investerer 30 - 50 000 kr. på en sykkel som mange får ødelagt, nettopp under dette løpet. ______________________________ Rune.
  9. Yep, enig! Veldig fint i Innerdalen. Var der selv i 1979 på klatrekurs i regi av DNT og Olav Innerdal. Et vellykket kurs, men vi gikk glipp av Vesteggen på "Tårnet" p.g.a. kraftig regn og tåke. Ellers mange fine klatreturer. ______________________________ Rune.
  10. Ok, hvis du ser det på den måten, da er jeg enig med deg og uenig med Emil. Jegere bør ikke ha noen forrang fremfor vanlige fjellturister, selv om de oppsøker fjellet kun for å oppleve høstfargene. ______________________________ Rune.
  11. Man går ikke PÅ fjellet, men i fjellet! *flirer* ____________________________ Rune.
  12. Tåpelig utsagn essem! Alle vet at høstfargene varer en begrenset periode. _____________________________ Rune.
  13. Kan ikke helt se problemet med litt steinkasting i fjellet, men det bryter jo fullstendig med forestillingen om at de fleste oppsøker naturen/fjellet for bl.a. å nyte roen - stillheten! Sondre er nok en grei og fornuftig gutt, men dette ligner mer på revestreker og guttunger som kjeder seg! ______________________________ Rune.
  14. Jeg er ikke spes. hemmet selv heller (i en alder av 52), men jeg merker at kroppen er litt sliten, etter å ha trent jevnlig siden jeg var guttunge. Jeg har derfor tatt det ganske piano de siste to - tre årene. _____________________________ Rune.
  15. Ok, bra gjort! Det er ikke så mange i den alderen som hadde gjort det samme. Du er tydeligvis i god form, har bred erfaring med 2k`ere og er i tillegg høydesterk! __________________________ Rune.
  16. Flotte bilder Bjarne! Du er sprek som legger ut på denne turen alene. Du er jo ikke spes. ung lenger heller ..... Hva er alderen sa du ____________________________ Rune.
  17. Erling: Jeg har lest litt om astrofotografering på nettet og prosedyren ser (i all enkelthet) ut til å være å ta flere enkeltbilder (f.eks. 5 - 10 stk.) av det samme objektet, bruke lang eksponeringstid (fra 30 sek. til flere min.) og deretter legge bildene inn i et dataprogram som behandler bildene og gjør det hele om til ett enkeltbilde. Ved å gjøre dette unngår man bl.a. masse "stjernestøv" (kornete bilder) og digital støy. Resultatet blir at man får klare og skarpe bilder, selv av fjerne objekter. Fargene på NGC 1097, ser ut til å være riktige (dvs. ikke manipulert). _______________________________ Rune.
  18. Nei, det har jeg ikke. Bildet av NGC 1097 er ikke noen tegning, men et fotografi tatt av NASA's Spitzer Space Telescope. Om bildet er manipulert av et dataprogram, vet jeg heller ikke, men det er vel sannsynlig at dette er gjort for å få frem enkeltheter/farger/kontraster etc. _____________________________ Rune.
  19. Erling sier at - Dette sitatet er IKKE skrevet av meg, men av springsteen! Går det i ball for deg Erling Nja, det er nok riktig at landmassene er i bevegelse og at kontinentaldriften kanskje kan samle all landmasse til et superkontinent, slik det kan ha vært for ca. 200 millioner år siden (Pangea). Les hva jeg skrev over! Asteroider og meteornedslag er én av flere kjente faktorer som kan inntreffe. Klimaendringer er også en slik faktor! ______________________________ Rune.
  20. Hvor lenge jorden er beboelig er umulig å si (mange uforutsette ting kan skje), men 1 - 2 milliarder år, er nok maksimum hva solen angår. Om det finnes mennesker her på den tiden, er vel også umulig å si. Det beror på så mange kjente og ukjente faktorer. Evolusjonsteorien tilsier imidl. at menneskeheten enten blir utryddet eller vil stå foran store forandringer. Som en hypotetisk mulighet, kan nok dette være en løsning for å gjøre planeten beboelig en stund til. _______________________________ Rune.
  21. Er du på jobb ute i Nordsjøen Yep, menneskeheten på vår planet, har begrenset levetid. Vår egen stjerne Solen, er ca. halvveis i sin levetid og vil om ca. 5 milliarder år svulme opp til en rød kjempestjerne. Den vil da sluke i seg både Merkur, Venus og kanskje også Jorden. Etter å ha svulmet opp, vil den deretter krympe inn og bli til en hvit dverg. Å forskyve jordbanen utover har ingen hensikt, sålenge stjernen vil kollapse og slukne. Menneskeheten har heller intet valg når det gjelder vår fjerne fremtid. Når solen begynner å svulme opp, må vi nok finne en annen planet å bosette oss på. Verdenshavene vil begynne å koke og det blir umulig å bo på vår lille og bortgjemte planet. ______________________________ Rune.
  22. Kjeder meg litt, så jeg legger inn et vakkert bilde av galaksen NGC 1097, som ligger i stjernekonstellasjonen Fornax (lat. og betyr Ovn) på den sørlige halvkule. NGC 1097 er en spiralgalakse som ligger ..... fjernt, fjernt, fra vårt solsystem, faktisk hele 45 millioner lysår (en formidabel avstand). I sentrum av galaksen ser vi et øyelignende objekt, som egentlig er et sort hull omringet av en ring av stjerner. Image Credit: NASA's Spitzer Space Telescope ________________________________ Rune.
  23. En imponerende og dristig prestasjon dette til å være så ung! Hvor gammel er du egentlig Mayhassen ..... rundt 20 - 25 Turrapporten var også både interessant og velskrevet! __________________________ Rune.
  24. Hvis dere klatrer Heftye`s renne med retur samme vei (dvs. rett øst for toppen av renna), burde ikke 70-meters tau være noe problem. Når jeg var på Storen klatret vi denne ruten med rapell rett øst for renna, dvs. et lite stykke til venstre for innsteget. Vi brukte et 40-meters tau (dvs. 20 meter til rapell, og dette holdt i massevis. Rapellen her er ikke spes. lang, så 35 meter (dobbelttau) burde være nok. ____________________________ Rune.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.