Gå til innhold
  • Bli medlem

Terje Hav

Aktiv medlem
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

21 Neutral

Om Terje Hav

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Nei - Det er ikke en god oppsummering av nylon vs polyester, silikon vs PU. Mye av "infoen" Måssåbjønn gir er feil, basert på gammel og utdatert status. "Polyester er billigere enn nylon/polyamid, og PU-belegg er billigere enn silikon. PU-belegg har vel også en tendens til å kunne flasse av over tid..." Det virker som han tenker på polyester som et billig, grovt, "low tech" teltmateriale. Polyester 30D og 20D er nye på markedet, ikke den gamle, grove, billige 68D som han forbinder med polyester. PU-belegg er erstattet med PeU (PE) (polyether) med helt andre egenskaper. Det er ganske grovt å slakte Norrøna, Durston, Black Diamond, Six Moon Designs, TarpTent, MEC, Yama Mtn Gear, Lightheart Gear basert på utdatert, feilaktig info. Nylon/ silikon har absolutt fordeler i ekstremvær. Spesielt nylon i "Hilleberg kvalitet". Nylon kvalitet varierer. For 3 sesong telt vil jeg hevde at polyester har bedre egenskaper. (Spesielt i telt beregnet på gåstaver,) Her er noen linker med info. (Dan Durston sitter på begge sider av bordet, men gir mye god informasjon). https://durstongear.com/materials https://www.tarptent.com/buyers-guide/ https://www.slingfin.com/blogs/the-beta/fabric-coatings-101-pu-vs-pe-vs-silicone
  2. Jeg hadde en tilsvarende feil i en bil GPS. Det virket som batteriet var defekt. Jeg renset og børstet batterikontakten, og enheten var som ny igjen. Apperat som er utsatt for store temperatursvingninger, kan samle litt kondens ved ikke å være 100% tette. Dette kan resultere i oksydasjon av kontakter. Det er billigere å ikke å bruke gullbelagte kontakter, og istedet satse på mekanisk trykk. Jeg sier ikke at dette gjelder Garmin, men det er verd å prøve før batteriet kasseres. Dette er særlig aktuelt ved apperat som trekker lite strøm (< 5mA), da strømmen er for liten til å bryte gjennom oksydering på kontakter. Gull er gull.
  3. Jeg anser opptil xxx timer som genialt amerikansk reklamejuks :-). Det interessante er nedtil xx timer, eller typisk, det vil ingen opplyse om... Gleder meg til å høre erfaringene dine med ny Garmin!
  4. NI-MH gir ca 1,2V. Ladingen er strømstyrt, dvs konstant strømkilde. Lithium Ion batteri gir nominelt 3,7V. Fulladet ca 4V, utladet 3V. Kan ødelegges ved overladning +4,2V (brann).
  5. Det som er fristende med Somewear Global Hotspot er: Iridium $100 årsabonnement 10 satellite messages or 75 satellite track points Men, da må man kunne kjøpe den... https://somewearlabs.com/data-pricing/ FAQ: https://somewear.zendesk.com/hc/en-us En PLB er den ultimate rednings sikkerhet. Jeg ønsker muligheten til å sende (og motta) melding og/eller GPS posisjon.
  6. Jeg ville aldri stolt på denne enheten i Norge. SOS? Aldri i livet, fullstendig uaktuell. Jeg har ventet 2år på at Somewear Global Hotspot skal bli tilgjengelig igjen. I November fikk jeg til svar i slutten av Januar 2023. Har spurt om ev ny dato, if ever, før jeg gir opp helt. https://somewearlabs.com/product/outdoors-hotspot
  7. Det er utrolig at det er mulig å få kontakt og kommunisere over en avstand på over 5 ganger diameteren på jorden, på skrå gjennom atmosfæren... Se på dimensjonene, mindre enn en halv mobiltelefon!
  8. Interessante nyheter. Det betyr vel at i Norge vil satellittene være i sør, ca 30 grader over horisonten. Det er ikke optimalt i fjellandet Norge. Lurer på signalstyrken når satellittene er i så høy bane. Ser ut som bruk av geostasjonære satellitter er mye rimeligere enn Inmarsat nettverk. https://www.planetary.org/space-images/coverage-of-a-geostationary https://en.wikipedia.org/wiki/Geostationary_orbit
  9. Dårlige gjenger på 300g boksene mine. Treige gjenger, måtte bruke vannpumpetang for å få skrudd til. Tok med en brenner og demonstrerte feilen. Gikk helt greit å levere tilbake. Ventilen på 300g boksene sitter i tillegg for lavt, slik at noen brennere ikke fungerer. Prøvde noen 300g bokser i hyllen på BT, alle hadde samme problem. 450g boksene fungerer fint.
  10. Her har du bilde av 450g 300g og 230g så du kan sammenligne. Vekt ca 670g, 482g og 380g.
  11. Jeg bestilte nesten Nitecore NB10000 ev NB20000 powerbank. Men, så snublet jeg over noen Reddit tråder med erfaringer som fikk meg til å miste lysten. Pålitelighet er viktigere enn lav vekt. My opinion of Nitecore power banks after 1,200 miles on the AT : Ultralight Nitecore 10,000 mA battery pack with just USB C is on the way : Ultralight
  12. Norrøna Femund 2p bruker 30D polyester duk, som ikke trekker vann, og ikke sagger. Hilleberg Kaitum 2 har nylon duk, som er sterkere, men tyngre når teltet er vått. http://thetentlab.com/MoonLightTents/PolyNyl.html Leste i en tråd at vektøkningen for Kaitum 3 vått var 0,9kg (2Ibs) tyngre. (1 persons erfaring) https://backpackinglight.com/forums/topic/63979/page/33/#comments En rapport om Kaitum 3 tur (Skandinavia). https://www.trailspace.com/gear/hilleberg/kaitum-3/?review=36506
  13. Du har selfølgelig rett i at X-mid Pro endukstelt. Det kan være vanskelig å skrive klart nok, slik det ikke blir misforstått. DD skrev en kommentar som jeg oversatte, men det ble misvisende å blande inn Pro 1. 🙃 Det er Kakwa 55 (og Z-flick) jeg er interessert i.
  14. 2P Solid min kom på $475 totalt, levert på dørmatten. $339 for teltet, $139 avgifter og frakt. Hvis du regner 25% moms, blir frakten grei. X-Mid Pro 1 og Kakwa 55 blir lagt ut for bestilling før jul, levering i første kvartal. Så nå er det bare spare. 🙂 Jeg kommer til å vente litt med Kakwa'n. Ingen FOMO... Jeg er ikke interessert i endukstelt, synest det er helt uegnet i norsk klima. Om du ikke er der alt, så kan du melde deg på "Durston Gear" på Facebook. Mye info og fine bilder, men kanskje ugunstig for bankkortet.
  15. Trange, små telt er pyton i dårlig vær, jeg kjenner igjen den klaustrofobiske følelsen. 🥴 Det er her X-Mid 1 briljerer med at det tar bare noen sekund å flatlegge innerteltet så en får levelige vilkår. Så, kanskje det blir en 1P Solid neste år til minimumsturer, ev som reserve/ utlån. Hvis jeg drar på tur til varme strøk, kan mesh innertelt være aktuelt. Det er greit å vite at Durston utstyr nå blir mulig å kjøpe hele tiden, så en kan droppe FOMO. (Leveringstiden, se det er en annen historie.)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.