Jump to content

Joachim V

Aktiv medlem
 • Posts

  296
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Joachim V

 1. Det er generelt anbefalt å la solcellene lade en powerbank. Du får solceller med powerbank eller du kan bruke en du har fra før eller så er Anderson anbefalt testvinnere. Jeg returnerte Urberg 12W til fjellsport og ser nå den er borte, den var krevende å få noe lading ut av annet enn midt på dagen i direkte sollys. Anker er kjent for være bra og anbefalt testvinner. Jeg har lyst på sånn 21W selv men har vært vanskelig å få tak i vår del av verden. Forslag? Jeg har kun oppladbare hodelykter nå og prøver å få alt over på USB-C.
 2. Nettopp, hvorfor jeg elsker mitt Reinsfjell SL 2 og gjerne bærer den ekstra vekta vs f.eks Ringstind med en stk dør og en stk preferert vindretning. Jeg slipper å forholde meg til vindretningen i noen særlig grad.
 3. Banglasdesh på mitt fra 2019. Er vi virkelig der at vi har nasjonalromantiske illusjoner om at det skal sitte noen ariske budeier på Melhus å sy telt? Helsport har for meg vært veldig trivielt å handle nettopp fordi man kan gjøre gode kupp på salg samtidig som det er egne rimelige-serier beregnet for XXL f.eks Nordmarka. Jeg ser ikke helt at dette har endret i det siste?
 4. Sånn jeg husker det så er det eneste å si om å gå opp med taubanen at det er bratt og effektivt for turistene med grus så langt du kommer. Det er en mye finere tur du har lagt opp til med nord <-> sør. Ellers pleier utfordringen i området generelt å kunne være litt gjørmete enkelte steder hvis det er vått, noe som ikke burde være noen utfordring nå for tida . Ønsker du å utvide kan jeg anbefale å fortsette mot Langvannet i vest for knuten. Veldig fint der vekk fra gruvedam-preget og mye mer usjenert.
 5. Helsport Nordmarka 2 999,- på XXL. Det er 50%.
 6. Joachim V

  To-mannstelt

  Jeg er veldig fornøyd med Reinsfjell SL2. Det er jo en 1/2-1kg mer enn mange foretrekker men dønn solid og vanntett.
 7. Her er du inne på noe interessant som de tok for seg i Podcasten Uteliv om gass som drivstoff. Det er mye mer varmeenergi i vann enn i luft og det er veldig fornuftig å putte boksen i vann. Boksen blir avkjølt fordi den bruker varme til å fordampe den flytende gassen og trenger kontinuerlig tilførsel av energi for å holde denne prosessen gående. --- Hva angår temperatur og trykk så er temperaturen boksen tåler veldig avhengig av gassblandingen og dens kokepunkt. Et eksempel på det i denne sammenheng fra samme Podcast er hva som skjer når du begynner å refille halvtomme bokser med halvfulle. Da mister du kontroll på blandingen og kokepunktet blir plutselig en veldig spennende beskjeftigelse å ta med seg inn i teltet eller bare på tur generelt.
 8. Det er mer mikrofoner for alle anledninger og prisklasser å velge i enn telt så du må nesten presisere litt mer hva du skal ta opptak av? Jeg har endel erfaring med lyd uten at jeg nødvendigvis har gjort opptak i sånne settinger. Skal det inn i kamera av en viss standard med XLR mikrofoninngang eller snakker vi "minijack" som på telefon o.l.? Er det ute så mener jeg det viktigste vil være god vindskjerming. Det er lite som er mer destruktivt enn vind og lite du får gjort post når opptaket er dårlig.
 9. Takk, jeg er ikke uenig. Det ble en Typhoon Amrok. Veldig fornøyd med den prøvde den såvidt i går før det ble mørkt etter å ha banna og sverta ett par timer med ny Ally ., Halvparten så klumpete som HH jeg vurderte.
 10. Ally åre (enkelt valg da jeg ble svimmel av alle alternativene) og Ally kartlomme til Ally'en jeg venter på
 11. Hei! Prøver å være litt gjerrig til jeg finner ut av min første kanosesong, noen tips? Typhoon Amrok virker å være en ren paddlevest og anbefalt av West system bl.a. mens HH Comfort compact er en flytevest?
 12. Må vel snart kunne gå an å ta Krossobanen fra Rjukan å labbe så langt man kommer og har tid til?
 13. For å svare på mitt eget spørsmål om solo sete så er setebeina justerbare i bredden for å kunne flyttes i Allyens lengderetning. Fra 4 ish minutter:
 14. Bare for å være tydelig så planlegger dere en tidlig tur utover alle anbefalinger. Fra Sulis er det anbefalt å starte i andre halvdel av juli. Snøen er råtten så ski har jeg liten tro på. Det har vært en snørik vinter i nord med påfyll av snø senest i mai uten at jeg kjenner til lokale forhold. Jeg sov ikke på hytter men tittet innom her og der. Hyttebøkene på turen bar preg av at jeg var blant de første i sesongen. Og det er jo ikke uvanlig at det roer seg fra påske og utover gjennom snøsmeltingen. Turen bar veldig preg av vekslende forhold mellom sommer,vår (påske) og vinter (arktis). 0° om nettene og is på vanna den første delen av turen min fra Sulis var det uaktuelt å fiske. Jeg vet ikke hvor godt kjent dere er og hvor langt dere er kommet med planlegging. Ruta, deler av den har flere navn dere kan søke opp for mer info. Nordkalottleden, Nordkalottruta og Nordlandsruta. Abisko og Padlejanta er jo kjente og bevandra områder, andre er relativt mindre befolket. Fra Ritsem er det jo noen alternativer men dere skriver Abisko da anter jeg Kungsleden? Den verste vadinga er visstnok på vestsiden rundt Akka. Den unngår dere med båt over Akka til Ritsem. Jeg tok heldigvis båt, de som gikk hadde hatt ett mareritt med å bære sekker over hodet i stri strøm. Norge har et veldig nasjonalistisk forhold til sin natur og fjellene men bruer det kan de dessverre ikke og er lite til å stole på på norsk side. Kjent sak dessverre. Med forbehold om at enkelte konkrete bruer kan ha blitt utbedret. Kjekt å spørre om sånt underveis de få man møter på da dette endrer seg fra år til år. Uansett er dette turen dere må ta høyde for dels utfordrende vadinger.. Her er en tråd der jeg etterlyste føreforhold i 2019. Her er en Nederlender som planlegger tur samme året som jeg traff på og gikk delvis parallelt med. Husk solkrem og at sola tar minst like godt bakfra.. Fantastisk tur jeg sku gjerne gått den igjen.
 15. Da ble det en noe impulsiv avgjørelse på kanosommer og Ally 15 DR er bestilt mens det enda er XXL-fest. så hvor drar jeg?
 16. Hei Det blir fort kaldt på beina ved sånne vadinger og du mister følelsen. Det er krevende vadinger og for fremtiden vil jeg selv prioritere noe litt mer enn "sandaler". Når jeg gikk så gikk det bare akkurat greit. Uten noe særlig beskyttelse så har du ikke tid til å finne ut hvor skal og gå da må du bare gå over hvis ikke blir føttene nedkjølt. Andr ekan sikkert svare bedre, jeg er nysgjerrig selv.
 17. Hei Kort svar herfra, jeg startet fra Sulis 10 juli 2019 og det er i grenseland tidlig når det har vært mye snø. Alt er vel mulig men dette høres ambisiøst ut. Det er store kontraster på bruene, på svensk side er det grei standard men de norske er ubrukelige hvis de ikke er forbedret. Dere er nødt til å ha forsvarlig utstyr til vading. Når jeg gikk var det i grenseland mange steder for hva jeg kunne komme meg over uten risiko for nedkjøling. Her kan dere følge med på snø. [Hidden Content]
 18. Ally DR 15 kommer med 2 seter, funker det å bruke et i midten?
 19. Hvor lang kan man gjøre en sånn tur?
 20. Det er jo akkurat dette jeg lurte litt på erfaring med. Etter å ha prøvd meg litt med lett sekk og pulk så er det nok en kombinasjon av belastning og tid der jeg allerede kjenner antydninger til at dette kan bli "sårt" og vil jo helst unngå å starte på noe som blir for mye. Lettpakkingsirkuset utgår inntil videre da jeg omsider har fått orden på en del utstyr og akkurat unnagjort de første vinterturene mine. Det var et sirkus med nytt utstyr i høst i den forbindelse. Og sommerteltet er på vei nyreparert fra Barents så det skal nok brukes som det er. Men seriøst, hvor kan man være lenge borte med kano uten for mye bæring, helst over tregrensa?
 21. Noe diffust det der med mose med tanke på alle typer mose som finnes? Google tok meg raskt tilbake til Fjellforum: En annen artig erfaring jeg gjorde med himmelretningene er snøsmelting. Når jeg startet i grenseland tidlig sesong på Nordkalottleden etter en snørik vinter var det kanskje det beste tipset jeg kunne fått å starte fra sør å gå mot nord. Jeg møtte mange som sleit med å kave seg oppover i råtten snø mens jeg bare slapp meg ned.
 22. He he lettpakking er uaktuelt. Men kan heller se på litt rasjonering og proviantering underveis. Begynte plutselig å tenke på kano tur. Greia er at bruddet er nå i teorien grodd men det sitter en titanskinne med 8 skruer på utsiden av kragebeinet mot skulderreima. Dette blir fort ubehagelig og er en kjent sak. I følge legene er det ingen selvfølge å operere den bort men i tilfeller som mitt med å kunne bære sekk så gjør de det.
 23. Hei tok kragebeinet i fjor og fikk operert titanskinne. Noen som har erfaring med dette? Jeg regner med å operere den bort men må komme meg gjennom sesongen. Sku gjerne tatt en måneds vandring men er redd det utgår. Jeg driver bare å prøver meg forsiktig frem.
 24. Gilde sin lapskaus er jo ikke så langt unna hermetikken synes jeg.
 25. Jeg er 100% enig og vil ikke gjette noe mer ms enn deg. Når du er oppe i 20ms begynner det å bli rimelig heftig og man går fra kuling til liten storm. Vesentlig forskjell. Jeg har måtte plukke ned Ringstind 2 pro i vind men da ble det og ganske heftig opp mot 20ms viste værdata fra området og det ble så ubehagelig at jeg tok ly i en hyttevegg.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy