Gå til innhold

Vallers

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  28
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Vallers

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Noen som vet hvor det er raskest å kjøre for å komme inn i området? Villsjøen ligger litt syd for Storhøgda på kartet under. Jeg har lest at gode utgangspunkt og parkering er Skarven Seter (rød sirkel) eller Klettlia (blå sirkel), men jeg er usikker på om jeg skal kjøre hele veien opp til Åkrestrømmen og videre østover til Skarven Seter, eller om jeg skal ta østover allerede omtrent midt på Storsjøen innover mot Flendalen og Klettlia. Jeg kommer altså sørfra med bil fra Rena. Noen som er kjent?
 2. Vallers

  Viking Tørrmelk - en myte kan avkreftes.. :)

  I min lokale Rema-sjappe så står den sammen med Viking-melk på boks sammen med bakevarene (tenker da på mel etc., ikke ferdibakte boller). I samme hylle som det står eggekrem, vaniljekrem og andre bakeartikler med lang holdbarhet.
 3. Denne er vel mest ment til damene her inne: Samboeren fryser lett om natta på tur. Skal bytte ut en litt eldre, vanlig tresesongers fra Ajungilak (med tcomf på rundt 0), til en grei vinterpose. Tror det blir bedre. Blir noen turer over tregrensa både vår, sommer og høst ila et år. Har titta på disse "lady"-variantene fra Helsport og andre merker. Men er det noen veldig forskjell å merke ved bruk av "lady"? Eller kan man like så godt lete blant de vanlige posene? Er jo mye bredere utvalg hvis man ser bort fra "lady", samt pris og comf-limit osv. Kan nevne at samboeren er drøye 170 høy og normalt bygd. Ikke voldsomt breie hofter og ikke supermal over skuldra.
 4. Blir spennende å se hvordan NRK vil gå frem som eksempel når det gjelder det tørre klimaet nå også, og bruken av åpen ild. Nå vet jeg ikke om det er "totalforbud mot åpen ild" i kommunen(e) han skal bevege seg i på Hardangervidda nå neste uke, men uansett forbud eller ikke - så er jo programmet til stor inspirasjon for folk overalt i Norge. Langtidsvarselet melder tørt og varmt i ukevis fremover.
 5. Vallers

  Gramjeger Powerbank/Nødlader

  Takk for gode tips! Da skal jeg se litt på de forskjellige som er foreslått her. Her kan jeg kutte alt fra 100-250g ser jeg, så her er det en god del å hente! NB! Eletra 5000mah veier 114g, ikke 85g. Feilinfo på nettsiden, sa Power.
 6. Vallers

  Gramjeger Powerbank/Nødlader

  Yes, det forstår jeg. Akkurat disse var ikke veldig dyre heller, så her får man bare kjøre en test og sammenligne. Antall ladinger trenger ikke å være skrevet i stein heller, altså, bare sammenlignet med min nåværende. Sjelden jeg tømmer den.
 7. Vallers

  Gramjeger Powerbank/Nødlader

  Jeg regner med det vil si at jeg trenger 2x 5000MAH for samme effekt? I så fall så skilter f. eks Power med en Eletra 5000mah til 85gram. 2 x av denne blir da 170g. Det er under halvparten av min nåværende (som jeg mener er en 10000mah), og det er jo ikke så verst vektbesparelse, i mine øyne! Takk for tips om testen, forresten. Litt rotete oppsett angående vekt, men fant en del jeg kunne sjekke ut :).
 8. Har forsøkt å lete etter tråder her inne som tar for seg nødladere hvor også vekt er i fokus. Dårlig med napp, gitt! Den jeg har nå veier 350g, og den er helt kurrant og lader en mobil full 5 x ganger, mener jeg. Men jeg vil gjerne redusere vekten så mye som mulig, hvis det i det hele tatt er noe vesentlig med vektbesparelse å hente på nødladere? (sett med gramjeger-øyne). Jeg er ute etter én nødlader som kan fullade én smartmobil minimum 4x ganger. (Vi er som regel to på tur samtidig, så hvis det sparer mer vekt, så kan jeg godt ta 2 stk, så lenge 4 x ladinger er minimumskapasitet). Den trenger ikke å lade mobilen lynraskt. Bare så det over natta ca. er greit med batteri dagen etter. Forslag?
 9. Kjøpte nylig en brukt 2011-modell (16,5 DR) for rundt halve prisen av en ny. Forrige eier hadde kun benyttet den 2-3 ganger på flatt vann. I mine øyne så virker den som ny å regne, uten tegn til slitasje eller preg av "alderdom" på hverken duken eller vannlinjer, stringers, spant osv. Spensten i vaiere/fjærer inne i rørene virker også helt fin, i mine øyne. Denne hadde vært oppbevart i pakkesekk i garasje i årevis. Etter første tur er jeg veldig imponert over hvor mye Ally-kanoen tåler, uten at jeg har vært på de mest strabasiøse ekspedisjonene. Første tur gikk bla. a. over 3-4 mil i en elv med til tider svært lav vannstand. Støte borti steiner med baugen, "strande" oppå steiner for så å jokke seg av og gli over steiner med hele kanoen virker å være null problem. Den myke duken tar unna mye av støt og den verste friksjonen. Tror ikke jeg må frem med lappesakene med det første, men man kan jo være ekstra uheldig. Litt større risiko hvis ikke steinene er någenlunde avrundet, vil jeg tro. Jeg er GODT fornøyd med kjøpet!
 10. Skrimfjella og Vindfjell (litt lenger sør) er greie områder å undersøke / lese seg opp på her, vil jeg tro. Selv om navnene inneholder "fjell", så snakker vi ikke rent snaufjell noen av stedene, altså. Ta en titt her: https://visitskrim.no/index.php/no/foreninger/skrimveien-sa
 11. Vallers

  Alternativ til Femundsmarka i Juli?

  Var på tur i Sølendalen/Spekedalen for et par uker siden, som da ligger vest for Femunden/Isteren. Ca. 4-5 timers kjøre fra Oslo. Så ikke et menneske utenom en bonde som transporterte noen sauer inn mot Storlægda (hvor sauene dessverre trolig fikk et ublidt møte med ulven et par dager senere, ifølge lokalmediene). Terrenget er som du ønsker, men også med en del myrområder langs selve elva (Speka/Sølna). Rikt fugleliv hele veien! Labert med matfisk i elva, men fullt mulig å få et par pinner i kulpene og langs de beste strekkene nedover mot Sølenkroken/Store Sølensjøen. I sistnevnte er det alltids bra fiske! God tur!
 12. Vallers

  Første tur

  Området rundt Merkedammen i Andebu er lett tilgjengelig, og du finner alltids plass til lavvoen et sted der. Merkedammen er dog veldig populært, og det er en del barnefamilier som legger turen dit. Skrimfjella er nevnt! Ellers er også Vindfjell fint. Utgangspunkt fra Vindfjelltunet Gjestegaard er ca. 1 times kjøring fra Tønsberg. Herfra går det bilvei inn til Breivann/Langevann, men usikker på om dette er privatvei eller for allmenheten.
 13. Vallers

  Fiske i Nordmarka!

  Den største fisken ser ut til å bli tatt på dorg i de større vanna (typ Helgeren f. eks), men har opplevd greit fiske både med flue og sluk i Nordmarka ellers også. Et godt tips er å gå til innkjøp av OFAs fiskekartbok. Den er gull verdt dersom man fisker mye i Nord/Øst-marka. Koster vel en drøy 200,--lapp. I Nordmarka har jeg fått fisk i Store/Lille Åklungen, Auretjernea (fine småvann), Store Gørja og i de øverste løkene i Katnos-elva.
 14. Vallers

  La oss snakke pakksekker!

  MacKenzie-posene har vist seg gode for mitt bruk (kanopadling på flatt vann og rolige elver), men har foreløpig ikke veltet eller forsøkt å senke ryggsekken med pakksekker som innhold under vann. Jeg tror MacKenzie-posene er "vanntette" i regn, sprut og flytende i vannet - men ikke hvis de senkes under vann (slik jeg forstår merkingen). Jeg synes for øvrig at disse posene er mer robuste enn i hvert fall 0-15l fra Sea to Summit, som jeg også har forsøkt. Jeg har i tillegg en diger Ally-pakksekk som jeg putter både ryggsekken + div. andre pakksekker inni, og den opplever jeg som vanntett (selv om borrelåsen m. bretting trolig ikke er 100% tett ved senking under vann). Skal kjøre noen tester på pakksekkene mine ved neste tur! NB! Jeg bruker også søppelsekker/handleposer som ekstra sikring i tillegg til pakksekk på div. klær og sovepose.
 15. Vallers

  Ikke dø mens du padler kano

  Dette er vel en grei tråd for dette spørsmålet: Hvilke tanker har folk rundt bruk av "livline" i kano? Enten hjemmelaget eller ferdigkjøpt. Er det et must å ha med, tenker dere? Tenker rent praktisk, dersom en partner skulle ende uti vannet, om det er veldig keitete/ustødig å hale en partner inn til kanoen med en livline? Kort sagt, har dere med livline eller ikke når dere padler kano?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.