Gå til innhold
 • Bli medlem

Vallers

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  79
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Vallers

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Var i sørlige deler av Femundsmarka siste for en drøy uke siden. Strålende sol, stille under tregrensa, liten bris oppe i høyden og 25-30 grader på dagtid. Store mengder knott ved noen av skogsvanna. Til tider klegg (blinding) i hopetall over tregrensa hvor det lufter litt mer. Jeg følte det var lite mygg generelt. Kanskje bedre forhold nå om dagen når det er litt kjøligere og mer fart i vinden.
 2. Isteren (nordenden) er fin for kano og ser fristende ut på kartet (padle ut Sømåa og inn i Bjørnefjorden), men vær obs på at det kan være folksomt i hver en vik i dette området på godværsdager om sommeren. Virket som et yndet "feriested" for både gamle og unge da jeg padlet der i fjor sommer. Motorbåter som dorger er også populært på Isteren. Så man får ikke helt villmarksfølelsen, etter min mening. Trolig bedre på høsten, er mitt tips! Isteren er lett tilgjengelig fra bilvei, så det har nok en del med det å gjøre. Du har jo tømmerrennene som starter i nordenden av Femunden og ned til Fera
 3. Takk! Dette var lett forståelig! Case closed!
 4. Kompass, misvisning, korrigering. Greit! Men 1cm på kartet er vel fortsatt 500m i terrenget selv om man beveger seg i disse smale rutene? Det er vel ikke slik at kartet er "komprimert" i disse smalere rutene?
 5. Funker det der! 👍 Ser også at du har et skumunderlag i ganske standard bredde nederst. Jeg pleier å rulle den tøyposen stangdelene ligger i INN i liggeunderlaget, slik at selve underlaget fungerer som stangrør. Solid polstring! Fester så underlaget loddrett på sekken.
 6. Takk for svar! Hva vil det i praksis si? Noe jeg må være obs på når man orienterer i slike områder på et kart? Linken ble litt vel teoretisk å fordøye for min praktiske hjerne.
 7. Hvis du får fisk tidlig på dagsetappen, men ikke vil spise før kvelden eller dagen etter (altså, du skal bære med deg fangsten), så pleier jeg å putte sløyd/saltet fisk i en pakkpose. Så har jeg en litt mindre pakkpose med kald, fuktig myrtorv/leire oppi (selvfølgelig snø hvis det finnes) og bruker den som et kjøleelement oppi fiskeposen. Pass på at den er helt tett. Holder bra i sekken, og du kan evt. refreshe elementet langs ruta. 500-1000g element holder som regel. Det er uforutsett ekstravekt jeg lever godt med på mine turer. Røyke fisken er jo også en god løsning som forlenger holdba
 8. Dette er et utsnitt fra Sylan "Norge-serien". Linjene samles nordover midt i Nesjøen i Tydal.
 9. Noen som kan forklare årsaken til disse? Jeg vil tro at avstanden er like lang i luftlinje over disse rutene som over hvilken som helst annen kvadratisk rute på et kart?
 10. Det er jo en knallgod løsning hvis man går med sekk! Takk for tips! Nå har jeg foreløpig ikke skulderstropper på pulkbeltet mitt, men kjente egentlig behovet for det sist jeg gikk i bratt terreng med litt tung pulk.
 11. Skal jeg orientere nøyaktig og se på kartet ofte, så har jeg gjerne kartmappa rundt halsen eller hekta på bærereimene på sekken eller lignende. Altså et eller annet sted på fremsiden av kroppen, lett tilgjengelig. Opplever det likevel som litt plagsomt i lengden, hvis det blåser litt fra siden, at snora (festet til hvert sitt øvre hjørne på kartmappa) spinner rundt med vinden og tvinner seg strammere og strammere. Føler meg som Frodo som bærer ringen etter hvert, mens kartmappa veiver hit og dit som en drage ute av kontroll. Pesent. Har noen ganger løst det ved stikke mappa på innside
 12. Nordenden av Femunden - via tømmerrennene og til Røros er kanskje noe for dere. Her er en tilfeldig video:
 13. Noen som vet standarden på denne åpne koia (er vel den som heter Djupsjømyrbua)? Et par brisker, tørr og gjerne en vedovn er god standard for meg. Og hvordan er adkomsten til koia fra hovedvegen mot Elgå er? Den er merket av som "Åpen koie" på Femunden Sør-kartet fra 2015, så bør jo være tak/vegger tenker jeg...
 14. Over mange timers padling er vel da trapper-stilling vs. standard sittestilling like langtekkelig og ubehagelig. Personlig kan jeg ikke sitte på knærna spesielt lenge uten at blodomløpet skriker etter å rette ut beina igjen. Veksle litt på, er kurrant. Skal sjekke opp dette dere skriver om rygglene. Ofte enkelt å mekke en rygglene for i hvert fall en av personene med en litt solid pakket ryggsekk også bak seg.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.