Gå til innhold

Vallers

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  49
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Vallers

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Crispi Rauma har jeg vært strålende fornøyd med! Hatt samme paret i 5 år (behandlet etter hver tur). Smal og forholdsvis lett. Lær. Tror Rauma er en litt enklere variant av Crispi Valdres. Nå finnes det en som heter Rauma EVO, som ikke ser på langt nær like smidig og behagelig ut. Kan fort bli Valdres neste gang på meg.
 2. Bare et spørsmål, HVIS man skulle møte på en nysgjerrig bjørn - enten man har hund eller ikke, men ikke noe våpen. Er et knallskudd eller en litt stor "kinaputt" noe å vurdere å ha i sekken når man ferdes i skandinavisk bjørneterreng? Varselskudd virker ofte som det som til slutt får en nysgjerrig bjørn til å stikke av i Nord-Amerika. Så noe som gir et "smell" har vel samme effekt.
 3. Noen som er kjent i området Fyristul / Beggestul øst for Breivatn? Vest for Hjartdal. Tenkte en helgetur m. fiskestang i området markert med rødt. Har også kano. Er det noe ørret i vanna? Håper på lite folk.
 4. For de med Ally-kano som lurer, så kan jeg bekrefte at er M5-mutterne som passer til alle skruene på rør/baug osv. Hvis man trenger reserve.
 5. Biltema hadde like knotter som @Arcticpeak viser til, fra 3M. Kosta 30kr for en pakke med 72 stk. 5mm brede. Testet på kart i kartmappe nå, og det fungerte utmerket! Nå kan jeg holde en hånd under kartet, legge kompasset oppå og vri på kompasshuset med den andre - uten at kompasset flytter på seg. Veldig behagelig. Så spørs det hvor lenge limet på knottene holder, selvfølgelig. Men går jo an å ta med noen i reserve.
 6. Har et standard platekompass, men irriterer meg grønn over at det sklir rundt på kartet/kartmappa når man skal forsøke å ta ut en nøyaktig kurs eller andre operasjoner. Før jeg investerer i et litt mer avansert kompass, så tenkte jeg å sette på noen svært små gummiknotter i hvert hjørne, for å se om det kunne gjøre susen. Tenker på typ selvklebende møbelknotter, men så små som mulig (5mm ish), og med så høy friksjon som absolutt mulig. Mykt gummi, f. eks. "Antiskli" er det vel noe som heter. Noen som har forslag til slike knotter og hvor man får fatt på det?
 7. @Bjørnar Mo, takk for svar! Etter nærmere undersøkelse, så ser jeg Biltema og andre lignende utsalg selger muttersett hvor man får med div. størrelser: M3, M4, M5, M6 og M8, så da treffer jeg nok blink uansett samtidig som jeg har noen til overs til fremtidige prosjekter
 8. Jeg ordner meg et lite rep-sett til Ally-kanoen. De langsgående rørene er festet med låsemuttere i hver ende. Tenkte å ha et par i reservere i rep-settet. Men jeg har ikke lyst til å løsne de originale for å ta med disse til butikken for å kjøpe nye. Er det noen som vet om dersom f. eks en fastnøkkel i 10mm er den som passer for å løsne disse, så kan jeg også være sikker på at alle skruer/muttere som passer 10mm-fastnøkkel har samme "skruestamme"/mutterHULL-dimensjon? Eller er det slik at en 10mm fastnøkkel kun indikerer selve skruetoppen/mutteromkretsen, mens det kan finnes at hav av forskjellige "skruestammer"/"mutterHULL"-dimensjoner som kan strammes med en 10mm fastnøkkel? Kort sagt, kan jeg ta med fastnøkkelen som passer til originalmutterne til butikken, finne en mutter som passer til fastnøkkeln, og være sikker på at denne mutteren vil passe originalskruen?
 9. Noen som har forslag til billig tau som kan benyttes til barduner/bardunforlengere/div. andre bruksområder i leir? Flaggline fra Biltema = 54,90 pr. 25 meter. EDIT: Biltema har også teltbardun (ink. strammere) til 64,90 per 30 meter. EDIT: Biltema har også presenningsnor til 29,90 per 30 meter. EDIT: Europris har 3mm tau på rull med bruddstyrke 30 kg (det er vel nok?) for 20kr per 20 meter. Noen billigere?
 10. Du finner nok en del god info her:
 11. Til fjellfiske når det er dårlig med vak, så kan alltids en Daddy Long Legs lure opp ørreten. Anbefales å ha i boksen. Også noen streaking caddies. OFA har (hadde i hvert fall) en egen kartbok med anbefalte fiskevann/rapporter osv. OFA har vel også en 10-15 vann/tjern som er spesielt egnet for fluefiske, som er nevnt i denne boka.
 12. Mye bra her nå! For å unngå at agn/mark/maggot dør før du har rukket å borre hullet til isfisketuren, så kan disse lagres mot kroppen, evt. pakkes ned i sovepose eller annen isolasjon. Forresten, hvis dere får fisk under isfiske og skal ha den til middag samme dag på turen, gjør dere noen tiltak for at den ikke skal bli stivspekt i mellomtiden? Og hva er beste måte å tilberende en stivspekt fisk på mens man er på tur?
 13. Når det gjelder gass som brensel vinterstid, så er jeg ikke ekspert, men det er vel ingen tvil om at kapasiteten reduseres i minusgrader. Vanlig gass m. en enkel toppmontert brenner fungerer helt fint i varmere årstider, men kan bli nærmest i ubrukelig i kulda. Greit å vite for de som skal prøve seg på vintertur. Man kan gjøre diverse tiltak for å kunne benytte gass også i kuldegrader. Det finnes også gass som skal tåle kaldere temperaturer. Her har sikkert noen andre her inne gode råd, ellers så finnes det mange tråder som ser nærmere på dette. Selv sverger jeg til flytende brensel og en multifuelbrenner om vinteren, som tar enten renset bensin eller parafin etc. Forvarming hører med, men da slipper jeg tenke på utfordringene / tiltakene for å kunne bruke gass. PS! Jeg har aldri brukt rødspritbrenner, men har skjønt at heller ikke dette egner seg særlig godt i kulda.
 14. Når det gjelder vann: Man kan finne åpent vann ved innos/utos/bekker osv. selv om det er en del minusgrader. Her kan man fylle opp vannbeholdere. Har man med isbor, så øker det også tilgangen til vann. Jeg har også sett at man kan lete etter overvann på sjøer ved å bruke en teltpinne/skredpinne. Da er det bare å spa seg ned til det flytende vannet. Angående vannflasker, så er det kjente tips å gå for en flaske med stor åpning, ikke fylle helt opp til randen (vannet bør kunne skvulpe litt) og samtidig lagre den opp/ned i sekken. Det gjør at vannet ikke fryser like lett, eller i hvert fall så kan man kakke hull på det som er islagt litt enklere. Man kan også isolere vannbeholderen sin med gamle liggeunderlag/poser/sokker etc. Oppbevare vannflasken på kropp/i sovepose er gode tips. Fyll den med varmvann før du legger deg, og du har en varmeflaske i posen. Tre fuktige sokker utenpå, så er de kanskje tørre til neste dag. Personlig slår jeg et slag for termosen. Jeg har til gode å teste en termos i 20-40 minusgrader, men heller man på kokende vann i en standard termos i 0-15 minusgrader, så holder vannet seg flytende mer enn lenge nok (i mine øyne).
 15. Veldig kjekt! "Flere små, i stedet for én stor" er jo en god grunntanke når det gjelder "hygiene -og velværeartikler" som dette. Da tar ikke dagsdosene så mye plass på kroppen. Lurt tips! Det finnes jo også en del kremer i stift-variant, som bør fungere bedre i kulden enn store beholdere med flytende innhold. Energibarer/sjokalade osv. blir jo ofte steinharde på vintertur, så en idé er å knekke opp godsakene i mindre biter før man drar. Det bør gå helt fint uten å ta hull på emballasjen. Da får du i deg en munnfull uten for mye gnaging og styr.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.