Gå til innhold

agentoft

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  9
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om agentoft

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. MSR Elixir 3 V2. Palass til omtrent 3500 kroner for 2018-modellen hos http://skittjakt.no. Har selv brukt, og bruker, den gamle versjonen på alle turer der komforten har vært kritisk faktor for en vellykket tur. Vekten er like over 3 kg med footprint, men det er så å si unødvendig å ta med det, bunnduken i innerteltet er veldig solid og vanntett. Uten footprint er den gamle versjonen ca 2,7 kg med alle deler og trekk/poser til delene. Det virker å være tilfellet også for den nye versjonen. Noe av det jeg liker med teltet (egentlig alt): Frittstående. Har plass til to personer som er to meter lang med brede liggeunderlag ... ... samtidig som det er nok plass til all oppakning i innerteltet. Å sette opp teltet er lett som en lek, i alle fall om man er to om jobben. God innvendig plass i alle retninger. Både innertelt og yttertelt kan slås opp hver for seg - sommerturer uten nedbør kan derfor gjennomføres med kun innertelt. Innerteltet er delvis tett og delvis netting, det er nesten som å ligge under åpen himmel, men mygg og den verste trekken holdes "ute". Turer utenfor myggfare kan gjennomføres kun med ytterteltet. To innganger, to middels store yttertelt. Prisen. Byggekvalitet. Hvis jeg ser bort fra vekten er dette mitt favorittelt.
 2. Hvis den var våt av regn er det skade på membranen og det kan fint være en reklamasjonssak, det kommer an på hvordan skaden på membranen har oppstått. Av erfaring skal det rimelig mye til å skade membranen på Gore-Tex Pro med 80D ytterstoff fra utsiden. Ta med jakken til forhandler, som vil vurdere ev. skade og om det er snakk om reparasjon eller garanti. Return policy fra nettsidene til ME. Hvis den er våt av svette puster den ikke særlig godt lenger. Da er det DWRen på ytterlaget som er slitt vekk og ytterlaget mettes av vann som hindrer pusteegenskapene. Den slags slitasje må du regne med å utbedre selv, det er en del informasjon på vedlikeholdsnettsidene.
 3. Thermarest neoair xlite regular, 1199 kr hos XXL.
 4. Internetstores har et NUF registrert i Merverdiavgiftsregisteret, NO 915 305 288 MVA (proff.no). De selger til norske kunder gjennom addnature.no og bikester.no. Varene er oppgit med mva og det er helt ryddig å handle herfra. Har selv benyttet begge nettsteder og er veldig fornøyd med vilkårene de fører. Det er tilsvarende å handle fra en hvilken som helst annen norsk nettbutikk som henvender seg til norske kunder. Du betaler den prisen du får oppgitt og er ferdig med den saken. Er det noe du skal se opp for er det "*INN"-butikkene. De har nettsider med norsk tekst, men priser uten mva for norske besøkende. Selskapet bak butikkene er spansk og det er bare tull å bestille fra de, med mindre de har noe du bare MÅ ha som ikke finnes i norske nettbutikker. Du må regne med å betale mva og toll, for de varegruppene det gjelder.
 5. @ost: Mange takk for tilbudet, jeg bor i Trondheim så takker pent nei. @RoyN: Da står jeg pent over kinateltet som yttertelt i alle fall. At to i samme tråd går god for Ringstind bør jeg ta som et hint, skal slå til hvis jeg finner et brukt til god pris.
 6. @pahatlem: genialt, selv om det er litt lite er det helt klart aktuelt. Aliexpress gav mersmak og jeg fant denne godsaken: http://goo.gl/gZpXz5 . Den røde utgaven er 20D silnylon (ifølge beskrivelsen) og jeg syns prisen er veldig fin. 1500 for ytter- og innertelt levert på døren inkludert mva. Hvis denne utgaven holder samme mål som det du har skrevet om er det ingen tvil om hva jeg bør gå for. @Ost: nydelig telt, jeg skal se nærmere på det. At vi er like lange gjør det straks mer interessant, jeg trodde faktisk det var i minste laget. @Vestlendingen: siden de andre alternativene tilfredsstiller kravene og ligger på ca. halv pris og derunder, sliter jeg med å rettferdiggjøre prisen. Teltet er sikkert top notch, kan ikke forvente annet av et selskap som har stordriftsfordeler og i tillegg kan ha såpass høye priser. Takk for gode tilbakemeldinger, det har hjulpet veldig. Avgjørelsen treffer ila. helgen, og hvis det blir kinatelt så kommer det en rapport.
 7. Nå vil jeg ha et lettere telt og søker synspunkter på forumet. Først og fremst ønsker jeg vekt på under 1 kg og løsningen må gjerne bli støttet av staver (som jeg uansett har med på tur). Jeg er 190 cm og tar lite plass i bredden. Sekken er ikke over 50 liter med mat og alt utstyr. Målet er å finne en løsning som kan benyttes i skiftende vær: regnvær og godt med vind dagen etter stekende sol. Dere skjønner tegninga... norsk 3-sesongsvær. Å få plass i mygg- og sneglefri sone med alt utstyr er en kritisk faktor. Har noen erfaring med tarp og bathtubnetting? Er det tilstrekkelig i norsk klima? Er ikke ute etter full overlevelsesmodus, men en greit komfortabel og tørr natt uten at jeg må justere retningen på tarpen flere ganger på netter med dårlig og skiftende vær. Telt jeg har sett på som har nok plass til meg og utstyr, er: 3x3 m Tarp paret https://www.hyperlitemountaingear.com/echo-2-insert.html eller lignende myggnett med innebygd bathtub. TarpTent Notch, Zpacks Duplex og Altaplex, MLD Duomid med innertelt, Bearpaw Canopy, http://www.bearpawwd.com/tarps/canopy_tents.php med tilhørende innertelt. Prismessig er Altaplex og Duplex et hakk for drøye, men samtidig to telt jeg ser på som optimale for min bruk. All erfaring med disse løsningene blir satt pris på.
 8. Takk for gode svar! Virker som om den har litt for enkel konstruksjon til at den passer mine behov. Kommer tilbake med info og erfaringer hvis jeg velger å prøve den likevel.
 9. Er det noen som har erfaring med sekkene i Featherlightserien til Eagle Products? Spesielt interessert i om 55 literen kan holde vekt på 15 kg uten å føles uutholdelig på skuldre og kropp. Det presiseres "enkelt magebelte" og jeg er veldig glad i å få vekten over hoftene, framfor skuldrene. Vil det være gjennomførbart med denne? Billigste jeg finner for øyeblikket er 245 + 99 kr frakt. http://www.mintursekk.no/produkt/ryggsekker/eagle-products-featherlight-55-liter Nesten gratis for en sekk under 1 kg, men er den for billig til å benyttes som ryggsekk over flere dager med lange etapper?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.