agentoft

Aktiv medlem
  • Innholdsteller

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  1. @ost: Mange takk for tilbudet, jeg bor i Trondheim så takker pent nei. @RoyN: Da står jeg pent over kinateltet som yttertelt i alle fall. At to i samme tråd går god for Ringstind bør jeg ta som et hint, skal slå til hvis jeg finner et brukt til god pris.
  2. @pahatlem: genialt, selv om det er litt lite er det helt klart aktuelt. Aliexpress gav mersmak og jeg fant denne godsaken: http://goo.gl/gZpXz5 . Den røde utgaven er 20D silnylon (ifølge beskrivelsen) og jeg syns prisen er veldig fin. 1500 for ytter- og innertelt levert på døren inkludert mva. Hvis denne utgaven holder samme mål som det du har skrevet om er det ingen tvil om hva jeg bør gå for. @Ost: nydelig telt, jeg skal se nærmere på det. At vi er like lange gjør det straks mer interessant, jeg trodde faktisk det var i minste laget. @Vestlendingen: siden de andre alternativene tilfredsstiller kravene og ligger på ca. halv pris og derunder, sliter jeg med å rettferdiggjøre prisen. Teltet er sikkert top notch, kan ikke forvente annet av et selskap som har stordriftsfordeler og i tillegg kan ha såpass høye priser. Takk for gode tilbakemeldinger, det har hjulpet veldig. Avgjørelsen treffer ila. helgen, og hvis det blir kinatelt så kommer det en rapport.
  3. Nå vil jeg ha et lettere telt og søker synspunkter på forumet. Først og fremst ønsker jeg vekt på under 1 kg og løsningen må gjerne bli støttet av staver (som jeg uansett har med på tur). Jeg er 190 cm og tar lite plass i bredden. Sekken er ikke over 50 liter med mat og alt utstyr. Målet er å finne en løsning som kan benyttes i skiftende vær: regnvær og godt med vind dagen etter stekende sol. Dere skjønner tegninga... norsk 3-sesongsvær. Å få plass i mygg- og sneglefri sone med alt utstyr er en kritisk faktor. Har noen erfaring med tarp og bathtubnetting? Er det tilstrekkelig i norsk klima? Er ikke ute etter full overlevelsesmodus, men en greit komfortabel og tørr natt uten at jeg må justere retningen på tarpen flere ganger på netter med dårlig og skiftende vær. Telt jeg har sett på som har nok plass til meg og utstyr, er: 3x3 m Tarp paret https://www.hyperlitemountaingear.com/echo-2-insert.html eller lignende myggnett med innebygd bathtub. TarpTent Notch, Zpacks Duplex og Altaplex, MLD Duomid med innertelt, Bearpaw Canopy, http://www.bearpawwd.com/tarps/canopy_tents.php med tilhørende innertelt. Prismessig er Altaplex og Duplex et hakk for drøye, men samtidig to telt jeg ser på som optimale for min bruk. All erfaring med disse løsningene blir satt pris på.
  4. Takk for gode svar! Virker som om den har litt for enkel konstruksjon til at den passer mine behov. Kommer tilbake med info og erfaringer hvis jeg velger å prøve den likevel.
  5. Er det noen som har erfaring med sekkene i Featherlightserien til Eagle Products? Spesielt interessert i om 55 literen kan holde vekt på 15 kg uten å føles uutholdelig på skuldre og kropp. Det presiseres "enkelt magebelte" og jeg er veldig glad i å få vekten over hoftene, framfor skuldrene. Vil det være gjennomførbart med denne? Billigste jeg finner for øyeblikket er 245 + 99 kr frakt. http://www.mintursekk.no/produkt/ryggsekker/eagle-products-featherlight-55-liter Nesten gratis for en sekk under 1 kg, men er den for billig til å benyttes som ryggsekk over flere dager med lange etapper?